Problémy s teplotou CPU? Obecne reseni zde!

Vše o procesorech Integrated Electronics.

Moderátoři: Eddward, Baneshee

Odpovědět
Luke
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Luke »

ICE píše:kup si freezera, nebo zalmana 7000... zalmik ti bude lip chladit soucastky na desce, freezer fouka bokem, ale stoji pulku :) Box chladice sou sice imho hezky udelany a urcite nejsou spatny, ale n prskota slaby :(
Tak kterýho byste doporučili??
ARCTIC nebo ZALMAN :wink:
The Kingdom Of Khandaras Has Fallen Into Chaos
Necromancer - From the steamy recesses of the southern swamps comes a figure cloaked in mystery...
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

Luke píše:
ICE píše:kup si freezera, nebo zalmana 7000... zalmik ti bude lip chladit soucastky na desce, freezer fouka bokem, ale stoji pulku :) Box chladice sou sice imho hezky udelany a urcite nejsou spatny, ale n prskota slaby :(
Tak kterýho byste doporučili??
ARCTIC nebo ZALMAN :wink:
arctic ti lip ochladi CPU za pulku penez...
zalman ti ochladi i horke soucastky na desce...
pokud se budeme bavit o stejne hladine hluku - low otacky

http://www.svethardware.cz/art_doc-B50E ... 46209.html
http://pretaktovanie.sk/modules.php?nam ... 898271&p=5
Luke
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Luke »

Asi koupim toho arctica. Jsem zvědavej jestli uchladí novýho 3.6 preskota. Výrobce uvádí, že by měl. :wink:
Necromancer - From the steamy recesses of the southern swamps comes a figure cloaked in mystery...
brin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od brin »

dobrej vtip arctic ti uchladi 4.0GHz prskota jako nic...
Lisabon203
Nováček
Nováček

Příspěvek od Lisabon203 »

Taky doporučuju AC Freezer 4.Včera sem ho nasadil a dnes sem to taktoval z 3GHz na 3.8GHz a teplota v Prime95 po 6hod 52 stupňů,ve Win. mám 40 stupňů.Box měl ve Win. 48-50 stupňů a v Prime95 70-74 stupňů a navíc ten box je o proti Freezru tichej.
Lisabon203
Nováček
Nováček

Příspěvek od Lisabon203 »

Oprava:Freezer4 je výrazněji tišší něž box!!! To je tak když člověk spěchá a ani si to po sobě nepřečte. :sad:
Nacito
Nováček
Nováček

Příspěvek od Nacito »

no ja som mal už plné zuby toho neznesiteľného hluku čo vydával ten BOX chladič tak som to vyriešil nasledovne :)
Mám obyčajnú midi tower no name obyčajný zdroj a vzadu miesto akurát na 1 vetrák 8 cm a toť je všetko. No ked som mal rozobratý case všetko ok a hneď ako som ho zavrel pri hraní išiel chladič na plné otáčky a nepomohol ani ten 8 cm fan. Moje riešenie? Vyhodil som bočné plechy, kúpil som hliníkovu mriežku proti hmyzu pekne ju natiahol na boky a hned je to lepšie a možem si dat do bedne hned aj nejakú neonku :D
nemám teraz v case ziaden prídavný vetrák a teplota sa mi nevyšplhala viac ako na 65 stupnov po pretakte na 3,4 a idem urobit este wind tunel tak uvidím aká zmena nastane
Intel Pentium 3,0 HT LGA 775, MSI 865-PE NEO 3 Gigabyte Radeon 9800 PRO 2x DDRAM 512 MB APACER CL 2,5 Dual channel, 30 Gb hdd Maxtor, SB Audigy 2 platinum EX, Creative decoder DDT-1000, repro Creative Gigaworks S 750
Foxo33
Nováček
Nováček

Prescott Temp

Příspěvek od Foxo33 »

No tak, vam trosku priblizim svoje riesenie na Prescott2.8GHz, ASUS P4C800E - Deluxe, ATI Radeon 9600 SE (toto asi vela tepla nenarobi :( ), Seagate Barracuda SATA s chladicom TITAN, 2 * 512 TRANSCEND s pasivnymi chladicmy:

Predtym:
1 x 120 fan v zdroji
2 x 80 fan v zadu v skrini
1 x 80 fan z bocnice
box chladic
idle - 55°C, pri zatazi 62 - 67 ° C
+ 1 * neon - myslim ze tiez robi svoje teplo :D

Potom:
2 x 80 fan v zadu v skrini
1 x 80 fan z bocnice
4 x 80 fan z prednej casti
ThermalTake Beetle (WAAAW Brutalny dizajn :o )
z box chladicu som dal dole ventilator a namontoval ho zo zadu na Beetle (je tam na to flek, ale huci to ako BOX :) )
a pridal som tam este 2 neony, takze su tam tri, samozrejme upravil som kabelaz, napadlo ma preco by to malo ist tak ako to robi kazdy. Od zdroja kable privadzam hned od zdroja za dosku a potom ich pripajam k doske z boku dosky a k diskom a CD-ROM cez volne miesta pri ich umiestneniach. Ak to neikto chce vidiet dajte vediet odfotim to.

Vysledok:

tie pridavne chladice strasne hucia a ked sa k tomu prida ten stary BOX a Beetle dam na plne otacky (4300 rpm) tak tam mam hotovy vysavac, ale:

Idle - 41°C, pri zatazi max 48°C ale to uz mam pusteny vysavac na plne obratky :-D

Dal som si s tym kopu roboty, ale ten efekt nieje bohvie co, skusim vymenit tie pridavne chladice, lebo so to vsetky take noname zo starych zdrojov a tak, skusim pridat air tunel z prednych chladicov na beetle, len ho musim urobit priesvitny (nezakryjem si predsa sperk v krabicke :o ), pocul som ze v niektorych zdrojoch je chladic otoceny a fuka teplo zo zdroja do bende a nie naopak, tak to skusim pozriet a teraz ma napadlo ze by sopm mohol do zdroja dat este nejake plus chladice zo zadnej steny. Ked to odskusam tak dam vediet
mad_zed
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od mad_zed »

Jak jsem psal udelal jsem wind tunel zboku nad box a ma to tu vyhodu,ze otacky nejsou zavisle na teplote procesoru,ale na teplote okoli pri bezne pokojove teplote netoci ventilator pres 2500-2600ot.Teplota nyni 30°C pri max.Zatezi nepresahuje 52°C.Nejvetsi hluk me dela ventilator na grafice :x .Jo jeste mam v predu a v zadu 80mm actic cooling,ale ten je naprosto tichy,ty jdou malokdy pres 2000ot.Case ML5410
Procal:intel 540J 3,2@4,017(max.) Deska:Epox EP-5EPA+ Pamet:2x512MB Transcend-Dual Channel Mechanika:LG-GSA4163B Grafika:ATI x600xt 128MB VIVO 500@550 740@800-Gigabyte Monitor:Acer LCD 19" AL1916
LK7R
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Staci jedna vec ... cist to co je napsano v navodu u CPU ;)

Příspěvek od LK7R »

TAC 1.0
http://cache-www.intel.com/cd/00/00/06/ ... _62085.pdf

TAC 1.1
http://cache-www.intel.com/cd/00/00/06/ ... _62086.pdf

Pan inzenyr z INTEL Corp. odvedl dobre svou praci a vytvoril tento dokument pro VAS ... tak si jej prosim prectete - mozna se budete divit jak dobre a tise umi chladit boxovane chladice NIDEC corp. / SANYO DEKI corp. aka Boxed INTEL Cooler...

Na koci techto PDF jsou i okotovane vykresy TAC reseni.

Pro ty co se jim to nechce cist staci kratke shrnuti TAC 1.1 (minimum pro CPU prescott):

1) otvor s nahubkem pro CPU o velikosti 8cm s vyustenim nahubku 12-20 mm nad chladicem CPU ( z duvodu chlazeni ostatnich komponent ve skrini)

2) minimalne 92mm s 55CMF ventilator v zadni casti skrine pod zdrojem vyfukujici teply vzduch ven z case

3) dira v bocnici pod VGA o velikosti 114x81mm pro nasavani studeneho vzduchu pro VGA

4) ventilator v predni strane skrine - nepovine (pouze v pripade ze reseni nedostacuje - hodne HDD napriklad)

Osobne mam Intel Pentium4 660 3.6GHz@3.84GHz a teploty byly pred aplikaci TAC 1.1 pri zatezi 66-68C nyni pri zatezi do 55C (venkovni teplota byla v poslednich par dnech hodne pres 30C).

Preji hodne stesti pri chlazzeni vasich milacku (myslim ze se to vztahuje vseobecne na vsechny CPU/platformy)

PS: TAC nahubek z plastu se da koupit u ATcomputers za cca 50kc (http://www.atcomputers.cz/presmerovani. ... ge=katalog kod 20900033)
Luke
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Luke »

Nazdar, mám problém s teplotou preskota a čipovky. Zhruba po pár hodinách je teplota: procák - 70, čipovka 60 a 55 !!! Na procáku mám artic freezer, case je bigtower chieftec.

Procák: P4 3.6
Deska: Intel i925XE

Tak co stim? Je to normální? Vždyt to hřeje jako kráva! Nemůže být špatná deska??
JanHavlicek
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od JanHavlicek »

Bylo by docela vhodný, kdybys napsal, jakej máš CPU (model), jakou desku a kolik V pouštíš do CPU a jestli máš nějakej OC
Dell Inspiron 6400, HP mini 5103, Nokia E71, Nokia E75, HTC HD2
mhl
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od mhl »

máš nějakej průvan v bedně?
Luke
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Luke »

Deska: Intel D925XECV2LK Culver City 2 - Intel 925XE
Procák: Intel Pentium 4 660 3,6GHz 2MB
Case: Chieftec Big Tower

Jeden větrák mám vpředu a druhý vzadu (oba Arctic Fan Pro 2 L). A stejně to topí jako kráva. OC none. Procák 65, chipset 55 a 62

Stejná teplota jak s origoš chladičem, tak s freezerem.
mhl
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od mhl »

tak to je divný, aby jsi měl stejnou teplotu s boxem a freezerem....zkoušel si novej bios? Když na ten chladič od cpu a chipsetu šáhneš jsou horký?
Slezman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Slezman »

mhl píše:tak to je divný, aby jsi měl stejnou teplotu s boxem a freezerem....zkoušel si novej bios? Když na ten chladič od cpu a chipsetu šáhneš jsou horký?
na tom neni nic divnyho, kamoš taky, ale podtstany rozdil je, že místo tupoleva má doma ticho
Doma: i5-10600K, 32GB RAM, RTX 3060 Ti ********* Chalupa: i7 920, 24GB RAM, RTX 3060 ********* Děti: Q6600, 8 GB RAM, GTX 1050Ti
Luke
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Luke »

Tak moment, všichni básněj o tom, jak ten freezer krásně chladí a přitom prd! Jak potom může uchladit 4Ghz P4??

A ikdyby stál za prd, tak přeci neni normální aby čipovka měla přes 60 ne??

Novej bios jsem stáhl, ale včera jsem neměl čas to zkusit. Dnes zkusim.¨
JanHavlicek
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od JanHavlicek »

To se mi taky nějak nezdá, když na ty chladiče šáhneš, jsou horký ?
Dell Inspiron 6400, HP mini 5103, Nokia E71, Nokia E75, HTC HD2
Luke
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Luke »

Docela jo. Kdybych na nich držel kontrolní prstík déle, hrozilo by poranění kůže. Teplota vyskočí tak za 5-10 minut po startu.

Case mám ted otevřený a krom paměti a grafiky tam nic neni. Všechno je venku.
ricci
Nováček
Nováček

Příspěvek od ricci »

mám ten samý problém, mám Prescotta 3,0 GHz LGA 775 a desku Asus P5GD2 Premium, chaldič na procáku + chladič v casu a při startu 60 a když pařim třeba chvíli UT 2004 tak i něco přes 70, to hlasí bios ale v programu SpeedFan mi to hlási zhruba o 10 méně, fakt nevím čím to je
Odpovědět

Zpět na „Procesory Intel“