Jak na internetové rádio

Vývojová prostředí, aplikace, skripty, http://www... síťové programy, internet, sdílení...
Odpovědět
spirit64
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Jak na internetové rádio

Příspěvek od spirit64 »

Chystám se rozjet svoje internetové rádio.
Nejdřív jsem zkusil Shoutcast z winampu, dohrabal jsem se k vyslíání, ale příjmat jsem mohl jenom já, ostatním to nefungovalo, když zadali moji ip s poslouchacím příkazem. Neznáte někdo jednoduchý (nebo složitý) způsob jak vysílat pro ty o mají jen WMP, nebo pro multi-player - )WMP, winamp) a tak . .
Joži
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Joži »

:lol: :lol: mas verejnu IP?
spirit64
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od spirit64 »

Problém vyřešen, vzhledem k jednoduchosti vám to vŠEM vysvětlím ! takže :
spirit64
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od spirit64 »

OnLine Radio on Shoutcast engine
by spirit64 and Hnus Fialowej !!!

Návod na zprovoznění vlastního internetového rádia
Když jsem jednoho dne hledal na internetu, jak si zřídit vlastní internetové radio, pořád jsem nemohl nic najít, respektive našel jsem toho hodně, ale žádný ČESKÝ návod, který byse zabýval nastavením Shoucast serveru a zprovozněním vlastního internetového rádia. Takže jsem pro Vás připravil takový laický návod, jak si zřídit vlastní internetové rádio přes přehrávač hudby - Winamp.

V první řadě pro provoz rádia potřebujete Winamp verze 2.0 a výš, kde budete písničky přehrávat. Právě přes Winamp budete své oblíbené písničky šířit do světa. Celý server běží na streamovací technologii SHOUTCAST. Musíte si tedy do Winampu stáhnout potřebný Shoutcast DSP Plug-In (pro Windows). Poté exe soubor spustíte a nainstalujete si onen plug-in. Následně si musíte stáhnout z netu také program ShoutcastproWindows.

Pokud jste vše nainstalovali, spusťte Winamp, možná se Vám už při prvním spuštění otevře okno Shoutcast source. Jestli ne, klikněte na záložku Options -> Preferences, v levé nabídce vyberte DSP/Effect a vyberte tlačítko Configure active plug-in. Otevře se Vám okno Shoutcast Source a jste tam!

Teď přijde to nejdůležitější. Vyberte záložku Output. Poté v nabídce Connection vyplňte puze heslo podle toho, jaké chcete a vše, tedy adresu localhost, port:8000 a encoder:1, ponechte a nic neměňte. Poté ještě můžete vyplnit v záložce Yellow pages (zlaté stránky) název rádia a podobné blbosti, které pro provoz rádia nejsou potřebné. V záložce Encoder ponechte typ MP3 Encoder a Encoder Settings nastavte podle rychlosti připojení (doporučuji nastavit rychlost 24 kbps, aby Vaše rádio mohli bez dlouhého čekání poslouchat i modemáři). Shoutcast server už máme nastavený.

Teď si otevřete Commandera, nebo jakýkoliv jiný prohlížeč souborů a jděte do adresáře, kam jste nainstalovali Shoutcast (běžně c:/program files/SHOUT cast) a otevřete soubor sc_serv.ini, kde musíte vyplnit heslo, které jste zadali do Winampu. Dejte tedy v notepadu hledat a zadejte password=changeme. Najde vám onen výraz. Vy přepište pouze slovo 'changeme' na Vaše heslo a uložte soubor. Poté spusťte soubor sc_serv.exe - otevře se Vám okno - klikněte na Hide Monitor.

Teď přichází závěrečná fáze. Otevřte Winamp, zvolte si nějaké písničky co chcete přehrávat a v Shoutcast Source v záložce input klikněte na tlačítko connect - tím jste začali vysílat. Pokud se server připojil (poznáte to tak, že v Shoutcast source pod záložkou output je patrné jaxe odesílají bajty), všechno běží jak má. Jestli jste udělali vše podle návodu, otevřte prohlížeč internetu a jako adresu zadejte http://localhost:8000/admin.cgi. Jako jméno napište slovo Admin a heslo zadejte to Vaše. Zde si můžete zkontrolovat, jestli Vaše rádio opravdu běží, nebo si zde můžete zjistit ještě podrobnější informace o Vašem serveru. A jak se ostatní připojí na Vaše radio? Jednoduše přes vaší IP adresu. Kupříkladu když máte adresu počítače 162.14.22.11, tak musíte jako odkaz na rádio vložit URl: do prohlížeče internetu http://162.14.22.11:8000/listen.pls.

So for what ya waiting now ? Let´s ROCK ! 8-)
Odpovědět

Zpět na „Programování a web“