problém with HIGH CPU USAGE please HEEELP

Operační systémy Windows 98, 2000, XP, 2003, Vista a další.

Moderátor: Loki5567

Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Odpovědět
clone
Nováček
Nováček

problém with HIGH CPU USAGE please HEEELP

Příspěvek od clone »

:( :( Cafte vsetci pociatacovi šialenci... Obraciam sa na vás s problémom ktorý mi už dlho láme moju velkú hlavu...

Na úvod popíšem moj comp. Takze som vlastníkom P4 2.8 HT osadenom na gigabite 8IPE1000-G F5 motherboard,dalej mam 512 Apacer 2,5RAM
msi 6600gt 128 a audigy 4 pro.+200gb +40gb Maxtor hdd.Takze..
Este doeditujem ze fungujem na WinXP profesional verzia s integrovaynm SP1.SP 2 nemam pouzivam Kerio +Nod 32 +spybot+lavasoft

Moj problém je vo vysokom zaťažení procesora (njekedy až 100%)pri používani rôznych programov.Najčastejšie je to však pri používani programu DC++. Ked zapnem taskmanager hned co zaregistrujem ,že windows explorer (bežiaci proces) žerie 100 000K čo je neuveritelne vela.A to nemam žiadny otvrený prgram.nebrowsujem a ani nič podobné.Ked potom vypnem v taskamnager explorer, hodnoty sa vratia do normalu(samozrejme ze potom ho musim cez run/eplorer spustit čím prídem o data.)

Edit 2:Este doplnim ze ramka je vporiadku ,zdroj mam 450w novy (problem bol aj pred zakupenim novej RAM a ZDROJA), ,registry su ok .takze neviem.Skusal som aj resetnut bios ,ale stale to roby .Predpokladma ze chyba moze byt s integrovanou sieťovou kartouz resp s grafikou,lebo proghram menom taskinfo mi stale vypisuje "too many gdi objects"---4500-6000 pricom kritická hodnota nastavená defaultne je 4000

Este spomeniem že procesor sa neprehrieva, má 28-35C ,skúšal som restnúť bios ,reinstalovat win , proste setko .Nemam ziadne viri ani spyware ani nic podobne .Nasiel som na nete vela straok venovanim mojmu problemu njeco som aj pouzil ale nepomohlo.Preto sa na vas obraciam so zufalou prosbou aby mi njekto pomohol :oops: .
Vopred dakujem za každý postreh resp. príspevok a autorom tohto super serveru držím palce.(KeĎ budem milionár tak vás budem sponzorovať :) :) )
THX
Dony
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Dony »

pro zacatek zkus vypnou zobrazovani web obsahu na plose a treba process explorerem z www.sysinternals.com ten proces poradne prozkoumej
Obrázek Avatar tancuje, nechce se mu na záchod... :) Windows Vista je tady, řekněte "WTF" :D
clone
Nováček
Nováček

hmm

Příspěvek od clone »

pocuj dik ale neviem ako vypnut zobrazenie web obsahu na ploche . skusam system mechanic ale fakt neviem...pls porad njaky programek

edit ked som si stahol ten proces explorer tak mi vypisuje ze "system idle proces mi zere 95% cpu" ale task manager mi vypisuje ze CPU nie je vobec zataezene resp. CPU USAGE je 3,4%
ja uz fakt neviem lebo mnou popisany problem je velmi specificky ..objavuje sa fakt len ked mam spustene DC++ alebo ..ZDA SA mi ze naz ked je dlhsie pusteny .,ALEBO ked browsujem ...... proste mam podozrenie na 3 veci::1:grafika ,2:pehrievnie komponentov(ak led fakt neviem akych)3: sietova komunikacie (router) .ok..,tvari sa to ako njeky systemovy problem ale fakt neviem aky.najradsej by smo isiel reklmaovat motherboard ... peace PORADTE MI!!!!!!!§
johny128
Začátečník
Začátečník

Re: hmm

Příspěvek od johny128 »

clone píše:pocuj dik ale neviem ako vypnut zobrazenie web obsahu na ploche . skusam system mechanic ale fakt neviem...pls porad njaky programek

edit ked som si stahol ten proces explorer tak mi vypisuje ze "system idle proces mi zere 95% cpu" ale task manager mi vypisuje ze CPU nie je vobec zataezene resp. CPU USAGE je 3,4%
ja uz fakt neviem lebo mnou popisany problem je velmi specificky ..objavuje sa fakt len ked mam spustene DC++ alebo ..ZDA SA mi ze naz ked je dlhsie pusteny .,ALEBO ked browsujem ...... proste mam podozrenie na 3 veci::1:grafika ,2:pehrievnie komponentov(ak led fakt neviem akych)3: sietova komunikacie (router) .ok..,tvari sa to ako njeky systemovy problem ale fakt neviem aky.najradsej by smo isiel reklmaovat motherboard ... peace PORADTE MI!!!!!!!§
no pomaly...pochybujem ze ma v tomto prsty doska :wink: mozno sa mylim :? opravte ma...co sa tyka system idle proces, tak to je uplne v poriadku, windowsacke procesy :roll:

k tomu dc, nehashuje ti subory nahodou?skusal si ineho klienta?
clone
Nováček
Nováček

hmm

Příspěvek od clone »

pohoda .. kazdy nazor je uzitocny .. pocuj skusal som aj ineho klienta oDC ale robi to stale.Ale stym hashovanim to moze byt lebo taham vela a moze saa stat ze sa to njak bije .Mam ST DSl data 1536 takze v zajtra reinstalujem system a uvidim co to bude robit, ked budem v piatok cez vikend tahat.
AD:Nemohla by to byt WINDOWS samotny ??lebo mam taku verziu aj s SP1 a pri insatalaci mi vzdy vyhodi ze chyba njaky dll subor...na radu kamosa co mi ten system dal dam zrusit a instalacia pokracuje dalej hmm.
inak dik za prispevok ..
8)
Joži
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Joži »

:roll: btw, to dc bude hashovat, vsak ti pritom maka aj disk riadne? :)
clone
Nováček
Nováček

information update

Příspěvek od clone »

zdravim...
Musim sa podelit o dalsi zadrhel ktory sa mi akurat udial..
PO spusteni počitača a naslednej 10 minutovej praci (browsoval soma pozeral si filmy ktore som stiahol)mi zamrzol pocitac sposobom takym, ze fungoval mi len Tasmanager v ktorom som zaregistroval zas 100%zatazenie procesora ...Pocitac som restartovval a funguje normalne.
Hm fakt neviem co stym .Zajtra ,v piatok ,nakopnem cely windows od zaciatku a hned ho budem testovať.
To by bolo asi všetko, prajem pekny koniec pracovneho týždna a následnú mohutnú rozbíjačku :razz: :razz:
clone
Nováček
Nováček

problém je na 999% vyriešený

Příspěvek od clone »

Takže ...
Vidim že tento trejd zatvrdol ale neva .
Dnes som nainštaloval winxp (inu verziu ako som mal predtym) a vsetko funguje perfektne :D :D :D :D :D :D :D
Som happy

To bol uvod...Teraz sa vratim k problemu ktory som predtym popisoval.Nakoniec som prisiel na to ze proces explorer mi vdaka dc++ vytvaral tych 99%
Popisem ako:Proces exporerom www.sisinternals.com ,som zistil ze ked mam zapnutte dc++ a nahodou otvorim alebo chcem zmazat file ktory nie je spravne dotiahnuty/stiahnutyalebo ktory sa akurat stahuje, tak mi velvazeny explorer sa snazi neustale ten neotvoritelny/nezmazatelny file stale otvorit.Mo a tato banalita mi takto zneprijemnila zivot... :oops: :oops: :oops:

Chcem sa podakovat najme moderatorovi donymu(za to super radu ..odvtedy pouzivam napr aj pagedefrag a dalsie programi) ale aj vsetkym co mi njak pomohli ale aj vsetkym co sem chodia a pomahaju inym ale aj vsetkym ktori si nehaju pomaaahat :twisted: :twisted:

Drzim palce tomuto serveru a som rad ze njeco take v nasich koncinach existuje.END :)
Odpovědět

Zpět na „Operační systémy Microsoft“