instalace XP - chybova hlaska

Všechny dotazy, problémy a řešení týkající se Windows XP, Windows 2000 a Windows NT.

Moderátor: Loki5567

Odpovědět
magnus
Nováček
Nováček

instalace XP - chybova hlaska

Příspěvek od magnus »

zdarvim,
asi pred 14 dny jsem provadel nestandartni veci na svem PC, neptejte se me jake a omylem jsem asi neco umaznul. Pri dalsim spusteni komplu to zamrzlo na cerne obrazovce po vypisu nadetekovanych veci s nejakou chybovou hlaskou, nevim uz bohuzel s jakou. Vubec to nenabidlo nejake ozdraveni ,nic, zkousel jsem to pres instalacni Cd a taky nic. Ty Xp byly na disku s SATA rozhranuim. V kompu mam jeste jeden stary disk ktery pouzivam pro prenosy, na ty jsem hodil 2000 nainstaloval radice pro SATa a stahnul jsem veci z toho disku a myslel jsem si ze ted to bude v pohode - zalohovane data - zformatovany disk. Po zformatovani mi vubec nechtelo nabehnout bootovaci CD, hazelo to chybovou hlasku neni nalaezen NTLDR, stahnul jsem jsem teda 6 bootovacich disket a pustil se do toho. Instalace probihala v pohode nainstaloval jsem radice na SATA, nastavil na ktery oddil se to ma instalit a enter, CD se roztocilo a uz to vypadalo ze to bude ok no a vypsalo to hlasku "hodnota 0 na radku v oddilu [source diskFiles] s klicem SP1.cab. je pozkozen. Zkousel jsem to jeste nekolikrat a vzdy jsem zkoncil na tomhle. Kdyz jsem poprve instaloval XP na novy comp tak to slo v pohode z boot CD + disketa s radici. Zajimave je ze kdyz jsem instaloval 2000 s stejnym zpusobem tak to slo v pohode. Nechal bych tam ty 2000 ale neda mi to musi to preci jit. Naposledy jsem to udelal tak ze jsem pres stary disk s 2000 spustil instalaci XP a zvolil volbu moznosti volby ciloveho adresare pro instalaci. Instalace probehla v pohode XP bezi na novem disku, ale zase je tu ale, on mi hodil bootovaci soubory na ten disk, takze pokud ho vypnu XP mi nenajedou. Kamos mi radil neco pres Fdisk a zotavovaci konzolu kde se pry da nastavit kde budou ty soubory ale nejak jsem to nezvladnul. Prosim porad te jsem v koncich, musi to preci jit. Diky moc. pokud jsem napsal nejake blbosti tak sorry jsem normalni uzivatel s zakladnimi znalostmi.

DIKY
Dony
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Dony »

Zkus nahradit soubor txtsetup.sif na prvni bootovaci diskete souborem txtsetup.sif z adresare I386 CD.
Obrázek Avatar tancuje, nechce se mu na záchod... :) Windows Vista je tady, řekněte "WTF" :D
MrKiller
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MrKiller »

Podle toho copíšeš, to vypadá na poškozený CD, nebo problém s mechanikou. Zkus jiný CD nebo jinou mechaniku.
Odpovědět

Zpět na „Windows XP, 2000, NT“