"Oříznutí" zobrazení monitoru při změně rozlišení
Moderátor: maXXmilian
- ro_man
- Nováček

"Oříznutí" zobrazení monitoru při změně rozlišení
Zdar lidi! Potýkám se s následujícím problémem u 19´ CRT monitoru Belinea (model 106075). Občas se mi stává, že při změně rozlišení (např. spuštění hry nebo návratu do Windows), ale někdy i při samotném startu Windows (XP Pro), zůstanou po stranách monitoru dva černé pruhy o šířce cca. 3-4 cm a obraz se zdeformuje. Řeším to tak, že ve vlastnostech zobrazení přepnu např. na 16-bitové barvy a pak zpět na původní nastavení. V monitoru dvakrát "cvakne" a obraz se opět "roztáhne". Původně jsem si myslel, že je to chyba staré grafické karty (používal jsem GF 2 MX 400), ale po jejím upgrade problém přetrvává. Změna ovladačů také nepomohla. Co s tím? Má smysl zkoušet reklamovat monitor (ještě asi půl roku v záruce)? Problém je v tom, že k deformaci obrazu dochází nepravidelně (ale v poslední době stále častěji - skoro každý den). Pokud se to tady již řešilo, prosím, nekamenujte mě, ale já jsem nic nenašel. Ještě pro doplnění, na "přepínání" obrazu nemá vliv ani případné zahřátí monitoru (alespoň jsem to nezpozoroval). Díky všem...
MB: MSI K7N2 Delta-L, CPU: AMD Barton 2500@2900+ (200 MHz x 10), chladič: AC CS 2 TC rev. 2, RAM: PMI (PQI) - 512 MB, GK: Leadtek GF 6600, HDD: 120 MB Maxtor, 2 přídavné ventilátory AC ve skříni KME, 300 W no-name zdroj