Mobile Sempron 2800+ - reálná frekvence?

Vše o procesorech Advanced Micro Devices.

Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee

Odpovědět
D.U.K.E.
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Mobile Sempron 2800+ - reálná frekvence?

Příspěvek od D.U.K.E. »

Toto cpu má mít podle všech dostupných informací reálnou frekvenci 2000mhz, ale bios i sandra nebo HWinfo mi píšou, že maximem je 1600mhz...nevíte někdo jak to teda je? Když jsem ten noťas kupoval, prodavač také tvrrdil, že je to 2000mhz.
Miki Frosty
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Miki Frosty »

Takže pokud se jen podíváš na tuto stránku: http://www.amd.com/us-en/Processors/Pro ... 13,00.html tak se přesvědčíš, že Tvůj prodejce Tě přinejmenším uvedl v omyl (jako laika), protože Sempron mobile 2800+ má skutečně reálnou frekvenci 1600 MHz (a tohle je podle mě docela lehce dostupná informace...).
Ty 2GHz myslel zřejmě po přetaktování, ale s tím jsem se u noťase ještě nesetkal, takže OC u NBooků snad vysvětlí někdo jiný... :?
AMD Athlon64 3200+(Winchester) :: DFI LANParty NF3 Ultra-DAGF :: 1024 MB DDR400 CL3 A-Data :: Sapphire Ati Radeon 3850 512MB AGP :: Seagate 160GB EIDE + WD 500GB SATA :: DVD-RW LG GSA-4163B :: 22'' LCD BENQ G2220HD ::
D.U.K.E.
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od D.U.K.E. »

Dík moc, asi jsem se díval na semprony pro desktop pc, ale je podle mě docela mazec, že AMD označí 1.6Ghz CPU jako 2800+. Z čeho vlastně vychází označení výkonu AMD?
Palec123
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palec123 »

Oznaceni Sempronu 2800+ znamena, ze je zhruba stejne vykony jako jako Celeron D na frekvenci 2800 Mhz. Tedy nejblizsi takovy model je 2.93Ghz.
A stejne je to i Athlonu, napriklad Athlon64 3000+ znamena, ze je stejne vykonny jako Pentium IV 3.0Ghz
V nekterych testech to plati, v nekterych ne.
Vsak podivej se sem: http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/di ... mpron.html
Odpovědět

Zpět na „Procesory AMD“