Vývoj cen a dostupnost...

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
Vlastimil Knobloch
Nováček
Nováček

Vývoj cen a dostupnost...

Příspěvek od Vlastimil Knobloch »

Co myslíte vyplatí se ještě počkat s nákupem Sempronu (Socket A)?
Pozn. To že se už nevyplatí vůbec psát nemusíte :) mám Durona 1300 :(

//JD - presunuto do sestav
Many
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Many »

No..možná..ano..ale dnes je blbost jít do Smpeonu..radči pošetři na Athlon 64 ..tak už je to někde jinde :roll:
Vlastimil Knobloch
Nováček
Nováček

Když to vyžaduje nákup nové desky tak je to někde jinde hlavně cenově než výkonově. :)
Meridius
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Meridius »

zaprvé...CPU není zrovna komodita, která drasticky mění cenu. a hlavně u nižších modelů nelze čekat zlevnění. A už vůůůůbec ne u procáků do socketu A, tam spíš čekej zdražení, protože už to jsou výběhové záležitosti. Pokud bych tedy ještě uvažoval o socketu A, tak asi jen o mobilním athllonu.

Mimochodem, od čeho je tu v důležitých thread výběr CPU? :x
Acer Nitro 5 (NH.Q6ZEC.004) - AMD Ryzen 5 3550H (2,1 GHz, TB až 3,7 GHz) | 8 GB RAM DDR4 | 512 GB SSD | NVIDIA GeForce GTX 1650 4GB GDDR5
Athilles
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Athilles »

Ve tvem pripade, kdy chces menit Durona 1.3 na Semprona s.A bych ale opravdu volil odpoved "nevyplati se to" vim, ze si psal, ze takovou odpoved nechces, ale asi to bude pravda, nevim, osobne si myslim, ze Sempron do s.A je pro ty co ted maji pc mnohem slabsi nez ty a pro ty co to bude jejich prvni compik a tak si ho bezi koupit do Tesca za neuveritelne "vyhodnou" cenu. Ve tvem pripade bych opravdu volil neco lepsiho, myslim ze Athlon 64 s.754 by byla ta prava volba, ale na ten museji byt taky finance ze, ktere maji jen ti vyvoleni :oops: , jinak jestli nejsou, tak toho semprona bych ted opravdu nebral a chvili jeste pockal, jestli az prijde Venice klesnou ceny a s.754 a bude za hubicku :twisted:

Naopak jestli pocitas ze dalsi upgrade budes delat za ty 2-3 roky, tak stejne budes brat i novou desku s novy socketem, takze kasli na to jestli ti ten socket rychle zestarne a v dobe dalsiho upgrade uz se stejne nebude pouzivat, takze to je fuk, proto bych prave volil s.754, portoze se Sempronem s.A 2-3 roky nevydrzis, zato s Athlonem 64 s.754 jo :wink:

Pokud ale chces nejaky procesor bez upgrade desky, tak to bych nedelal, proste se to nevyplati ...
CPU: Intel Celeron 300A MHz | MB: ALi M1621 ALADDiN-Pro 2 | RAM: 192MB | VGA: MANLi GeForce 2 MX400 32MB | HDD1: Seagate ST34310A 4.3GB | HDD2: Seagate ST32122A 2.1GB | CD: NEC 3002A 52× | CASE: Homemade | CRT: Samtron SC-428PSL | NET: PODA 350/250 kbps | OS: Windows 98SE | WB: Opera 7.54u2 | IM: Trillian 0.74i | FW: ZoneAlarm 5.5.062 ... zmena nicku rufer => Athilles
Vlastimil Knobloch
Nováček
Nováček

Co se týče threadu Výběr CPU tak se omlouvám za přehlédnutí. :oops:

Athlon 64:
deska 754 2500,- (možnosti jako moje současná A7N8X-E deluxe)
Athlon64 2800 3500,-
6000 Kč

Sempron 3000 3000 Kč a upřímě je opravdu výkon i za nereálné možnosti použití jenom 64b aplikací dvojnásobný?
Pro stavbu nového PC proč ne (i když i tak je lepší ještě počkat), ale při tom co tady mám na stole...
Použití Sempronu do socketu 754 ani neporovnávám, nárůst výkonu oproti A verzi mizivý (v některých testech ještě horší?! :shock:).
Naposledy upravil(a) Vlastimil Knobloch dne pon 18. dub 2005, 13:34, celkem upraveno 2 x.
Meridius
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Meridius »

Vlastimil Knobloch píše:Co se týče threadu Výběr CPU tak se omlouvám za přehlédnutí. :oops:

Athlon 64:
deska 754 2500,- (možnosti jako moje současná A7N8X-E deluxe)
Athlon64 2800 3500,-
6000 Kč

Sempron 3000 3000 Kč a upřímě je opravdu výkon i za nereálné možnosti použití jenom 64b aplikací dvojnásobný?
Pro stavbu nového PC proč ne (i když i tak je lepší ještě počkat), ale při tom co tady mám na stole.
Použití Sempronu do socketu 754 ani neporovnávám, výkon oproti A verzi mizivý (v některých testech ještě horší?! :shock:).
mno, tak sempron 754 (teĎ myslím ten nový) je super procák. Se slušnou deskou se dá dostat tak vysoko, že v aplikacích jako jsou hry je v poho souměřitelný s mnohem dražšími procáky jako A64 3500+ nebo A64 3400+. Samozřejmě až po adekvátním nataktování. A měřit ho se socketem A? no to ani nejde. Hlavně cenově je to úplně o něčem jiném.

Tento thread já zcela nechápu....měl jsi napsat. Nemám prachy, chci něco lepšího...vyplatí se to? A kuwa hlavně...postrádám zbytek tvé sestavy. Mám takového tucha, že se ti tam válí nějaká shit grafická karta a celý ti to tu pohřbíme a řekneme, že vzhledem ke zbytku sestavy je jakýkoliv upgrade na houby. Takže tu sestavu please. :wink:
Acer Nitro 5 (NH.Q6ZEC.004) - AMD Ryzen 5 3550H (2,1 GHz, TB až 3,7 GHz) | 8 GB RAM DDR4 | 512 GB SSD | NVIDIA GeForce GTX 1650 4GB GDDR5
Vlastimil Knobloch
Nováček
Nováček

To jsme si od začátku asi nerozuměli, já nepotřebuju doporučení k upgradu (v tom mi brání jenom peníze, začátečník nejsem, mám tady ve skříni 486... 8-) ).
Já chtěl spíš pokus o nezávaznou předpověď co udělá AMD se socketem A (z názvu threadu to snad zřejmé je).

Jinak sestavu napsat můžu, ale předem podotýkám, že na hry mám něco jiného (PS2, příp. Palm T3) a "podivná" kombinace hi-end (pro socket A snad :roll: ) desky se stařičkým 1300 Duronem vznikla jenom kvůli odejití původní desky do věčných lovišť a kombinace potřeby její bleskové náhrady s možností "výhodného" nákupu.

Duron 1300 (lehce přetočený)
A7N8X-E deluxe
Manli Radeon 9000 (na hry PC nepotřebuju)
Hercules Fortissimo III 7.1
2x 256MB 333 2.5
Genius Video Wonder Pro III
Hitachi 120GB a "ještě" IBM 40GB 7200
Fortron 350W
LCD HP L1740 snad brzy 8)
Meridius
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Meridius »

Vlastimil Knobloch píše: Duron 1300 (lehce přetočený)
A7N8X-E deluxe
Manli Radeon 9000 (na hry PC nepotřebuju)
Hercules Fortissimo III 7.1
2x 256MB 333 2.5
Genius Video Wonder Pro III
Hitachi 120GB a "ještě" IBM 40GB 7200
Fortron 350W
LCD HP L1740 snad brzy 8)
no, pakliže na tom nepaříš...a řekněme si to upřímně s 9000 radeonem o tom nemůže být ani řeč, tak nechápu, proč chceš vyhazovat prachy oknem a cpát do toho jinej procák...ono možná by pomohlo napsat, co s tím komplem hodláš dělat...protože takto se teda z místa nehnem...hypotetické odpovědi se ti totiž už dostalo...socket A je dead a jakákoliv úvaha o něm prostě není na místě...1300 duron sice není žádný dělo, ale pokud nepaříš, tak ti to může být někde. Jako fakt nechápu, co po nás chceš? RAMky je na běžný užívání dost, disk dobrej...prostě to nechápu.
Joži
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Joži »

:? naco je vlastne ten pc?
co na tom chces robit?
pozerat filmy? staci duron
konvertovat video? sempron suxxx
bruzdat net? staci duron
hrat sa nechces...
neviem uz
JanHavlicek
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od JanHavlicek »

Socket A nedoporučuju, kup Semprona sc.754 s jádrem Palermo (konkrétně model 2800+) a k tomu desku MSI K8N Neo-FSR

Cena: cca 4700 Kč s DPH, což si myslím, že je výhodná koupě a oproti socketu A je ten výkon někde docela jinde
Dell Inspiron 6400, HP mini 5103, Nokia E71, Nokia E75, HTC HD2
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“