-HoNY- píše:Zkus vypnout 1T command, pokud uz neni vyplej...
můžeš mi prosim přiblížit co je ten 1T command, nejsem vůbec v obraze a tím by se to mělo vyřešit?
A co ta voltáž je to normální když mi to tak skáče?
1T Command Delay (DRAM 1T Command Control) - nastavuje prodlevu mezi signálem čipové sady a momentem, kdy se začne přistupovat do určité adresy v paměti. Čím menší prodleva tím vyšší výkon, avšak agresivní nastavení může opět vést k nestabilitě
DareDevil píše:Tak sem to nějak na chvíli ještě rozchodil... Zkusil sem dát test CPU a sledoval se grafy ve speedfanu. ten 12V měl časté výkyvy a max. bylo 11,8V. Po vypnutí testu CPU se to trochu zklidnilo ale s pak menší výkyvy přetrvávaly. Vcore mi přišlo stejný bez rezdílu jestli test běží nebo ne. Vůbec ale nevím co to znamená. Je to dobrý nebo ne?Mám napsaný i ostatní voltáže tak kdyby to bylo potřeba ještě je sem napíšu. díky za odpoveď
No moc z toho nevidím jak ten průběh vypadal, kolísalo ti to mezi 12 a 11,8 V ? Nebo jak je to myšleno. Pokud Ti ale 12V napětí padá na 11,8V, tak to není nic hrozného protože norma pro +12V je v toleranci +-5%.
Firefly píše: No moc z toho nevidím jak ten průběh vypadal, kolísalo ti to mezi 12 a 11,8 V ? Nebo jak je to myšleno. Pokud Ti ale 12V napětí padá na 11,8V, tak to není nic hrozného protože norma pro +12V je v toleranci +-5%.
12V běhalo kolem 11,8V - chvíli to bylo pod ní chvíli nad ní, ale pod 11 ani nad 12 to nešlo. Můžu teda tím tvrdit že mám zdroj v pořádku a už zbývá jen deska, která je špatná=reklamace?
-HoNY- píše:Zkus vypnout 1T command, pokud uz neni vyplej...
můžeš mi prosim přiblížit co je ten 1T command, nejsem vůbec v obraze a tím by se to mělo vyřešit?
A co ta voltáž je to normální když mi to tak skáče?
1T Command Delay (DRAM 1T Command Control) - nastavuje prodlevu mezi signálem čipové sady a momentem, kdy se začne přistupovat do určité adresy v paměti. Čím menší prodleva tím vyšší výkon, avšak agresivní nastavení může opět vést k nestabilitě
Max Casper píše:V biosu bys na to měl mít položku. 1T je nejagresivnější nastavení, můžeš ho změnit třeba na 2T. Ale pochybuju, že je to tvůj problém.
Taky bych řek že to tím nebude, protože sem v biosu loadoval default. A mám ho změnit na 2T nebo ho vypnout, nebo ho nechat jak je?
Nevím pořád co tu řešíš. Sniž to zkrátka z agresivního 1T na míň agresivní 2T a zkus, jak ti to bude fungovat. Ale jak říkám, pochybuju, že zrovna tohle zabere.
Řeším to jestli to zabere...Zkusím to! Od včerejšího večera mi pořád svítí disketovka. Zkusil sem oddělat kabel od disketovky k desce a zhaslo to.-není to nějakej signál že je něco právě s deskou?
Tak sem se díval a celou dobu sem měl nastavenej v biosu na T2 takže tím to nebude. Od včerejška mám pučený od kámoše jiný ramky, ale je to pořád stejný: při startu se dostanu maximálně na obrazovku kde je napsaný Winodws XP a pak přijde restart, zase to naběhne na tu obrazovku a zase restart a takhle pořád dokola. Prostě to ani nenaběhen normálně do woken. Takže z HW kterej by mohl být vadnej sem vyřadil: HDD+CPU+RAMky+asi grafiku protože obraz nedělá problémy. Zbývá mi deska a zdroj. Nemá někdo nápad čím by to mohlo být?
Když dám zakázat restart při spuštění woken naběhne modrá obrazovka a je tam:
Byly zjištěni potíže a systém Windows byl ukončen aby nedošlo k poškození počítače.
IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL
bla bla
Technické informace:
*** STOP: 0x0000000A (0x00ABC92E, 0X00000002, 0X00000000, 0X804F8C38)
Sem z toho blbej vůbec nevim co to znamená, nemáte někdo tušení?
DareDevil píše:
IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL
bla bla
Technické informace:
*** STOP: 0x0000000A (0x00ABC92E, 0X00000002, 0X00000000, 0X804F8C38)
To může znamenat řadu věcí, přehřívá se ti procesor, nebo je vadná RAM, případně nekompatibilní RAM s deskou. Může to znamenat i jinou HW nekompatibilitu. Zkus si půjčit jinou ramku a vyzkoušej to s ní.
Zkus odpojit veškerý nepotřebný HW a nabootuj znovu. Zkus Clear CMOS.
Procesor se hřeje na max 54°C. mám pučený jiný ramky takže těma to taky není. větráčky sem odpojoval-ty sou jedniný který sou tam na "jen tak" a nepotřebuju je až tak moc a nic. kde se maže ten cmos?
DareDevil píše:Procesor se hřeje na max 54°C. mám pučený jiný ramky takže těma to taky není. větráčky sem odpojoval-ty sou jedniný který sou tam na "jen tak" a nepotřebuju je až tak moc a nic. kde se maže ten cmos?
CMOS se maže jumperem na desce někde vedle baterky (viz. manual). Vypni komp z eletriky, přehoď jumper do druhé polohy a zase vrať. Po restartu budeš mít bios v továrním nastavení.
Tak si mylsím že to je deskou, protože teď když zapnu komp tak mi naběhne úvodní obrazovka a dál nic, sekne se na ní. Do BIOSu se taky nedostanu. reklamace desky?
DareDevil píše:Tak si mylsím že to je deskou, protože teď když zapnu komp tak mi naběhne úvodní obrazovka a dál nic, sekne se na ní. Do BIOSu se taky nedostanu. reklamace desky?
DareDevil píše:No nedám ale byl bych dlouho bez kompu, teď sem na starym ale to je pomala šunka. Není ještě možnost že by to bylo zdrojem?
Ta možnost tady je. Jak už jsem psal, tak to IMHO je buď zdrojem nebo deskou. Ramku a procesor si vyloučil, grafárnou to asi taky nebude, takže je to jasný.
DareDevil píše:No nedám ale byl bych dlouho bez kompu, teď sem na starym ale to je pomala šunka. Není ještě možnost že by to bylo zdrojem?
A ses si jistej ze jsi dal ten JUMPER s oznacenim CLRTC zpet na spravne misto? Jinak jak se tak divam tak mas desku s cipsetem nForce... - pokud ti dela deska takove kraviny a mas cipset od nVidie tak jsou dve moznosti. Na 98% je neco s BIOSem (flashni si ho nebo si ho nechej flashnout nekym kdo to umi - na nejnovejsi verzi) nebo je chyba v BRIDGE o cemz mirne pochybuji...
ASUS-RMA píše:
A ses si jistej ze jsi dal ten JUMPER s oznacenim CLRTC zpet na spravne misto? Jinak jak se tak divam tak mas desku s cipsetem nForce... - pokud ti dela deska takove kraviny a mas cipset od nVidie tak jsou dve moznosti. Na 98% je neco s BIOSem (flashni si ho nebo si ho nechej flashnout nekym kdo to umi - na nejnovejsi verzi) nebo je chyba v BRIDGE o cemz mirne pochybuji...
Ten jumper sem ani nevytahoval protože se do BIOSu stejně nedostanu...kdybych flashnul tak možná přijdu o reklamaci, ale zas tak starou verzi BIOSu nemám-nejnovější je 1.5 a já mám 1.4 a s tou to taky musí jít ne? Vždyť mi to běhalo 4 měsíce bez problémů! Muslelo se něco pos**t - a nejspíš to bude právě deska.
DareDevil píše:
Ten jumper sem ani nevytahoval protože se do BIOSu stejně nedostanu...kdybych flashnul tak možná přijdu o reklamaci, ale zas tak starou verzi BIOSu nemám-nejnovější je 1.5 a já mám 1.4 a s tou to taky musí jít ne? Vždyť mi to běhalo 4 měsíce bez problémů! Muslelo se něco pos**t - a nejspíš to bude právě deska.
Tak zaprve clearni tu CMOS.... u baterky je nekde jumper u ktereho je napsane CLRTC a spojuje dva piny s tim ze ten treti je prazdny. Vytahni ho,zapichni ho jako ze na druhou stranu a pockej par sekund a vrat ho zpet... Pak ti to s nejvetsi pravdepodobnosti do BIOSu najede,ale pokud ne tak jak rikam, FLASH BIOS... nVidie jsou na ty BIOSy nachylne jak CIP... By ses divil kolik desek s cipsetem nVidia opravim jen diky BIOSu