Prosím o názor příp. radu (licence Windows)

Operační systémy Windows 98, 2000, XP, 2003, Vista a další.

Moderátor: Loki5567

Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Odpovědět
Rews
Nováček
Nováček

Prosím o názor příp. radu (licence Windows)

Příspěvek od Rews »

Potřebuju legální software,včetně OS na počítač a notebook a chci koupit
buď XP Professional CZ OEM nebo XP Professional CZ Upgrade.Rád bych znal víš názor na to,jestli se vyplatí dát ty necelé 2000 Kč do pgrade a v čem je rozdíl.Dík.

//pavel.minarik: drobné vylepšení názvu threadu
Konešně jsme se dočkali 64 bitových procesorů...(a taky super grafáren od nVidie a ATIny)
cabman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od cabman »

Na výkon a vlastnosti systému je to stejné. Základní rozdíly jsou:
Upgrade verze je pro zákazníky kteří vlastní někteou předchozí verzi systému.
OEM verze je pouze k novým počítačum a je vázána na počítač se kterým byla koupena.

//Mě by zase zajímalo, zda je nechá upgrade verze napasovat na předchozí OEM a tím jí "osvobodit" od počítače, nebo zda i ten upgrade bude OEM.
Jsem pro přesměrování pctuning na google. Na co forum? Když se člověk na něco zeptá tak mu nějakej "inteligent" odpoví že si to má najít v google. V google je všechno a konečná odpověď na vše je google.
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

no upgrade podle mě není určen pro mašiny s OEM wokny pokud jo, tak myslím, že licenční model zůstává bez změn, tedy OEM
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
Rammstein
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Rammstein »

já bych asi vzal ten OEM :wink:
Acer Aspire V3-571G -> Intel Core i5 -> nVidia 730M 2GB -> 8GB RAM -> HDD 1000GB -> IPS FullHD Displej!!!!
MrKiller
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MrKiller »

Ten upgrade má myslím zakázanou možnost nové instalace, takže jedině OEM-podle licence si stačí koupit MYŠ a k tomu WIN a je to v poho (čerpáno z oficiálních materiálů Microsoft)
cabman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od cabman »

Pravda ale má to háčky. Více info na http://www.microsoft.com/cze/infolinka/ ... ce_oem.asp.
Problém je že licence je platná na počítač kde byla prvně instalovaná...ale kdo to pozná (samolepku na pc můžete plácnout až při kontrole)?
Jsem pro přesměrování pctuning na google. Na co forum? Když se člověk na něco zeptá tak mu nějakej "inteligent" odpoví že si to má najít v google. V google je všechno a konečná odpověď na vše je google.
Dony
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Dony »

mozna uplne nejlepsi volba je nekde v bazaru sehnat za par korun originalku nejakeho starsiho systemu (98SE, ME, NT4.0...) a koupit upgrade, sice budes k instalaci potrebovat i medium stareho systemu, ale budes mit plnou verzi...

http://www.microsoft.com/windowsxp/pro/ ... atrix.mspx
Obrázek Avatar tancuje, nechce se mu na záchod... :) Windows Vista je tady, řekněte "WTF" :D
Rews
Nováček
Nováček

Příspěvek od Rews »

Mohu teda naprosto bez problémů nainstalovat OEM na dva počítače,s tím,že bych v případě kontroly nalepil nálepku pouze na jeden z nich?
Konešně jsme se dočkali 64 bitových procesorů...(a taky super grafáren od nVidie a ATIny)
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Rews píše:Mohu teda naprosto bez problémů nainstalovat OEM na dva počítače,s tím,že bych v případě kontroly nalepil nálepku pouze na jeden z nich?
no to samozřejmě mohl - akorát tím porušuješ licenční smlouvu a Tvé počínání je postižitelné
cabman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od cabman »

Můj nápad byl špatně pochopený!
Samozdřejmě jsem myslel OEM provozovat na jednom stroji a nálepku nalepit až při kontrole proto, aby ses vyhnul problému s upgrade hardware toho jednoho stroje (nebo třeba změny bedny - samolepka se nedá přelepit). A to je jen relativně malý prohřešek. To co navrhuje Rews (instalace 1 licence na 2 pc) je čistá krádež.
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

cabman píše:aby ses vyhnul problému s upgrade hardware toho jednoho stroje (nebo třeba změny bedny - samolepka se nedá přelepit). A to je jen relativně malý prohřešek. To co navrhuje Rews (instalace 1 licence na 2 pc) je čistá krádež.
upgrade HW není až takový problém, stejně záleží na tom, co máš na faktuře spolu s woknama, s tou bednou je to pochopitelně rozumné
čistá krádež to sice je, ale furt lepší než nekoupit vůbec nic a rovnou to mí na obou mašinách kradený :oops:
cabman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od cabman »

No jo , to je pravda nemusí pršet, jen když kape :)
Pokud ty PC nejsou vedle sebe ...
Rews
Nováček
Nováček

Příspěvek od Rews »

Samozřejmě že by to nebylo na počítačích vedle sebe.....Ale jinak děkuji za názory a rady.
Odpovědět

Zpět na „Operační systémy Microsoft“