LiteOn 1653s v rezimu Multiword DMA 2.Co to znamena ??

Vše o CD-R/RW, DVD±R/RW, Blu-ray, HD DVD, ZIP, FDD a dalších.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Pepe Kohout
Nováček
Nováček

Příspěvek od Pepe Kohout »

Ja se na to vykaslu, to neni nekdo, kdo by vedel jak tenhle problem vyresit ??At se ptam, kde se ptam, nikdo nevi co s tim.
Pepe Kohout
Nováček
Nováček

Tak jsem to zkusil na jinym mediu.Vypaloval jsem na Platinum DVD+R 8x.Smazil sem z image pres Alcohol 120% 1.9.5./2802.Jako prvni me zarazilo ze vyuziti cpu skocilo na 100%.Po sleze spadlo na 5-15%.Vypalovani vsak neprobihalo rychlejc jak 6X.Takze poradi mi nekdo jak mam zprovoznit Secundar aby bezel na UDMA 2 ???
kamro
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kamro »

To bych taky rad vedel mne to dela uplne to same!!!!!!
ASUS A7V600, Barton 2500+ Box@3000+(10.5*200, 1.65V), 2*512MB DDR 400 V-Data cl 2.5, Seagate Baracuda IV 80 GB+Seagate Baracuda IV 160GB, SB Audigy, Original ATI Radeon 9700@9700 Pro 128 MB, Pioneer DVD-RW DVR 108, Teac DW 548D, case middle tower 300W Fortron, AOC 19" 9K+
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Tohle se bohužel LG vypalovačkám stávalo už v dově 4120B. Často pomohlo nechat ji na secondary master samotnou. Zkuste.
Bathory
Pepe Kohout
Nováček
Nováček

To me taky napadlo.Dal jsem ji tam samotnou a zkousel se ji i jako master i slave.Furt nic.A tam dam DVDRom tak taky jede v Multi2.Ale u ty by to nevadilo.
Pepe Kohout
Nováček
Nováček

kamro píše:To bych taky rad vedel mne to dela uplne to same!!!!!!
Tak to vypada na nevysvetlitelnou zahadu.Jen jsem zvedav kdo a kdy nam poradi. :sad:
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Jestli máš možnost vyzkoušet ji v jiném počítači, tak to udělej.
Bathory
Pepe Kohout
Nováček
Nováček

Rikam ze tou mechanikou to neni.Kdyz tam zapojim DVD-Rom tak to bezi tak jako Multi 2.Psal jsem to ut nekolikrat.At dam na secundar jakoukoli mechaniku tak bezi jako multi 2.
pinnacle_micro
Nováček
Nováček

Příspěvek od pinnacle_micro »

Hele a co to udělá, když dáš vypalovačku na primary master a hdd na secondary master? Já vím, že to není odpověď na podstatu problému, ale zkoušel jsi to? Pokud jsem něco nepřehlídnul, tak ten sekundár zlobí jen s mechanikama.
Pepe Kohout
Nováček
Nováček

No to sem nezkousel, ale myslim si ze to beztak nepojede.A havne, uz si nekdy slysel o tom, ze by se disk daval na secondar ??No zitra to zkusim ale myslim si ze tim to nevyresim.No nic no.Kazdopadne diky a sem zvedav jak dopadnu
Pepe Kohout
Nováček
Nováček

Tak jsem ten disk hodil na secundar jako master a mechaniky na primar a svete div se, DVD-Rom Toshiba jede v UDMA2 a LiteOn1653s dokonce v UDMA4.Testnul jsem to na Alcohol 120%.Palil jsem datove DVD na medium Traxdata+R 8x rychlosti 8x.Kdyz to zaclo vypalovat, napsalo to ze to povoli max rychlost 3.2X.Avsaj mechanika zacla na 6X a postupne dojela az k 8.1x a tam zustala az do konce vypalovani.Takze problem nejspise vyresen, respektive obesel jsem ho.Ale nevim, jestli muzu nechat HDD na Secondary Master.
pinnacle_micro
Nováček
Nováček

Příspěvek od pinnacle_micro »

Někdy je dobré dělat věci jinak, než jen podle toho co je slyšet. Ja to tak mám zapojené hodně dlouho. Funguje to uplně stejně když mám mechaniky na primáru a HDD na sekundáru nebo obráceně. Žádný problém v tom není.

Důležité je, že ti to funguje, i když to nedává odpověď na to, v čem vlastně ten zádrhel je.
Pepe Kohout
Nováček
Nováček

Ok tak diky za radu , jsi kabrnak :-D
spajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od spajk »

Chtel bych se optat jestli to nemuze mit vliv i na kvalitu vypalovani(PIF,PI chybi)Uz sem o tom tady nekde psal u LiteOna832S mi to haze moc chyb.LITEON mi jede taky na Multi-word DMA2 secondary slave a stara vypalka CDRW Teac mi jede UDMA2 sec master.Menim porad firmwary a chvili to pali dobre a treba po 5 vypalenych dobre vypalenych DVD mi to zacne delat strasne chyb.Zmenim zas firm opet par medii dobrych a pak zas konec.Nevim cim to je.Chystam se koupit new vypalku ale nechci aby mi to delala i ta nova pro jistotu se tedy ptam.
Nic
Jan Machalík
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Jan Machalík »

Tak to rozhodne nebude tim ze ti jede v MultiDMA2.Zkus jina media, ael podle tveho prispevku to nejspise nebude aat mediama.Dej jido jinyho compu a kdyz to tam bude delat taky taqk ji reklamuj.
SilentiumPC Regnum RG6V ARGB | Asus TUF Gaming B550M-Plus | AMD Ryzen 5 3600X | 16GB DDR4 Patriot Blackout 3600MHz CL17@3733MHz CL16 | ASRock Radeon RX 5600 XT D2 | Samsung 980 Pro Nvme 512GB | Crucial MX500 1TB SATA | Toshiba 3TB | Corsair TX750 | ARCTIC Liquid Freezer II 360 |
spajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od spajk »

Je pravda ze jsem ted u jednoho s tech starsich firmu a media pouzivam prave novy.Mam Memorexi+ 8x Printable a Vetrbatimky+ 16x Printable na oboje palim 4x.To opravdu tak ovlivni ze ten firm co mam nema podporu techto novych medii?Protoze to je opravdu necitelny bud tam bylo 1600 chyb PIF a PI nebo tam bylo PI kolem 200 a PIF jen 10 ale absolutne se to na DVD prehravaci nenacetlo.
Nic
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Oni ty Printable obecně za moc nestojí, jsou rozhodně horší, než normální Verbatimy. :(
Bathory
spajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od spajk »

To mi nerikej ani ze srandy :( ja kupuju jenom ty abych si je pekne mohl potisknout :)
Nic
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

No jo, špatně to tady čteš, :oops: jinak bys narazil na tohle: http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php? ... =printable
Bathory
spajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od spajk »

Tak tohle me mrzi :( , je fakt ze nenapadlo ze by to mohlo byt kvalitou potisknutelnych medii, myslel jsem ze Verbatim a Memorex jsou na tom vzdy dobre.Me ta vypalovacka totiz blbne skoro u vsech DVD.Existuje moznost ze by ty moje problemy mohlo delat neco jinyho nez firm a media?Koupil bych si novou palicku ale abych ty problemy nemel znova :( Ted to zkusim dat do jinyho kompu a pak sem pisnu jak to dopadlo.
Nic
Odpovědět

Zpět na „Optická, výměnná a jiná zařízení“