Dotaz na spouštění programů v XP s právy admina

Všechny dotazy, problémy a řešení týkající se Windows XP, Windows 2000 a Windows NT.

Moderátor: Loki5567

Odpovědět
radben
Nováček
Nováček

Dotaz na spouštění programů v XP s právy admina

Příspěvek od radben »

Lidi, prosímvás, může mi někdo poradit s následujícím problémem? Na svém domácím PC mám Win XP SP2 a nainstalovaný antispywarový program SpySweeper, který se spouští automaticky při startu systému. Z bezpečnostních důvodů mám na PC pro běžnou práci zřízené konto jen s právy "user". Ten Spy Sweeper ale při spuštění potřebuje práva admina a pokud je nemá, tak ohlási chybu a nespustí se. Pokud bych ho spouštěl ručně, tak to samozřejmě umím zařídit. Ale jak se to dá udělat, aby se s právy admina spustil automaticky po mém zalogování, když se loguju jen jako "user"? Jde přidělit nějak programu, pod jakým uživatelem se má implicitně spouštět? Díky předem za každou pomoc.
Radek.
sCoutX
Nováček
Nováček

Příspěvek od sCoutX »

A odkud se ti spusti pri startu (zastupce nebo registry) ?
radben
Nováček
Nováček

Příspěvek od radben »

Konkrétně SpySweeper se pouští přes registry, ale bylo by asi dobré umět to nastavit pro jakýkoli způsob spuštění. Vím, že to určitě nějak jde. Ten SpySweeper mě odkázal na nápovědu ve Windousech, ale já to tam nikde nemůžu - nebo spíš neumím - najít.
Radek
howard
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od howard »

Kdyz chces neco spustit pod jinym uzivatelem, mas tri moznosti:

1. kliknout na ikonku/exe soubor pravym, dat spustit jako...
2. v prikazove radce pouzit prikaz, napr:

runas /profile /user:Administrator program.exe

pak zadas heslo

3. pouzit utilitku tretich stran -> http://www.google.com/search?q=runas&so ... 8&oe=utf-8
Action stations, action stations. Set condition one throughout the ship. This is not a drill.
radben
Nováček
Nováček

Příspěvek od radben »

No to je super, ale nešlo by to nějak zařídit, aby se to spustilo samo, na pozadí a i s tím heslem? Zkrátka abych vůbec nepoznal, že se ta aplikace spustila pod administrátorským kontem.
Radek
howard
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od howard »

To bych taky potreboval, ale asi neslo.
Leda nakej jinej program (takovy ty na tvorbu maker - ze to samo hejba mysi a samo pise na klavesnici) aby ti spustil ten RunAs a sam tam vytukal vsechno vcetne hesla.
Action stations, action stations. Set condition one throughout the ship. This is not a drill.
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

radben píše:No to je super, ale nešlo by to nějak zařídit, aby se to spustilo samo, na pozadí a i s tím heslem? Zkrátka abych vůbec nepoznal, že se ta aplikace spustila pod administrátorským kontem.
leda udělat si zástupce viz bod 2
ignorelist: kremrole a dezoláti
howard
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od howard »

Jenze neco/nekdo tam to heslo nacvakat musi.
sCoutX
Nováček
Nováček

Příspěvek od sCoutX »

Jestlli by nepomohlo spustit to jako service, protoze u spousteni service muzes nastavovat usera.
Zkus jestli by ti nevyhovoval srvany.exe
"SRVANY je utilita součástí Resource Kitu, která umožňuje spuštět libovolné aplikace jako službu Windows NT/2K/XP. Spolehlivě funguje s windows32 aplikacemi."
Lepe receno, ve SpySweeperu vypnout spousteni pri startu, a nastavit spusteni spysweeper.exe (nebo neco podobneho) jako service po startu pod adminem, nebo nejakym jinym uctem s admin pravy.

Jeste jsem narazil na tohle http://www.sql-und-xml.de/freeware-tools/ own-runas.exe je to sice nemacky ale orientovat se v tom da.
A jeste http://www.lansweeper.com/ls/lsrunas.aspx
radben
Nováček
Nováček

Příspěvek od radben »

Díky moc. Určitě to vyzkouším.
Radek
Radek
Odpovědět

Zpět na „Windows XP, 2000, NT“