Už jsem tady četl, že to neni zrovna nejlepší deska a taktovat se taky moc dobře nedá, ale chtěl bych se zaptat, jestli opravdu neexistuje nějakej způsob na změnu multiplikátoru a jestli teda fakt ne, může mi někdo jenom stručně vysvětlit proč to nejde?
Mám ho na 11x. Přes program Speedfan jsem si změnil FSB, ale ten mulťák by se taky šiknul.
Děkuji za odpovědi
cpu: Intel Core 2 Duo E8400 @ 4.2 GHz, 1.35V, AC Freezer 7 Pro mb: Gigabyte EP45-UD3R ram: A-Data Vitesta EE DDR2 800+ MHz 2x 2048 MB 4-4-4-12 2.06V gpu: ATI Radeon HD4870 TOXIC (512MB) @835/4240 MHz hdd: Seagate Barracuda 7200.12 500GB + 1TB mechanika: NEC ND 4550@4551A Labelflash psu: CoolerMaster SilentPro 600W case: Thermaltake Tsunami Dream silver system: Windows 7
Po prve sa uisti ci nemas zamknuty nasobič.............Podla vsetkeho budeš musiet spojiť mostik na procaku aby ti povolil menit nasobič........
Potom použi napr. CPUMSR a tam by sa mal dat zmeniť nasobič.......
Dej hledat výraz K7S5A a máš to. Jinak násobič je věc procesoru a to že ho ta K7S5A nemůže měnit, to si musíš vyřídit s výrobcem A pokud ho chceš teda změnit, taksi přečti diskuze o K7S5A a tam jsou odkazy na stránky kde je polopaticky vysvetleno měnění násobiče. A pokud tě nezaujme spojování a rozpojování můstku na procesoru, tak na té samé stránce najdeš i návod na drátkování socketu, což je další způsob jak přetočit procík.
Duron MORGAN 7,5*166MHz ECS K7S5A 256MB 333MHz vodní chlazení
Sempron 2400+ ASRock K7S41 samé lepší
Taky sem kdysi stavel PC s touto deskou. je pomerne slusna ale i kdyby deska nasobic menit umela tak to CPU nedovoli. A nevim proc chces zvysovat nasobic. Daleko lepsi je pro PC vyssi FSB, takze si porid rozumny RAMky, a jdi po FSB... pokud chces opravdu vazne menit ten nasobic - coz si dovoli jen malo lidi, tak prichazi v uvahu prerezani a pospojovani mustku, nebo dratkovani, ale do toho se nehrabu - to radsi zku***m bios - uz sem byl nedavno tak zoufalej ze sem myslel ze si ho napisu nakoleni, presto ze sem puvodne nechtel ani flashovat ))
peltier je moc dobra vec!!! za 200 mate husty chlazeni, a muzee si nechat starej chladic... uz sem videl jak nekdo chladil jeden peltier druhym, a teprv pak tam mel slabsi chladic...