Oblast hledání

Operační systémy Windows 98, 2000, XP, 2003, Vista a další.

Moderátor: Loki5567

Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Odpovědět
wendy
Začátečník
Začátečník

Oblast hledání

Příspěvek od wendy »

Nebudu příliš konkrétní, ale u některých programů jsem v Referencích nebo Options nenašel možnost změnit zdrojový, pracovní, popř. cílový adresář a funkce Open (file) pak otevře okno pro "Oblast hledání" a v něm je obvykle adresář Dokumenty (systémový). Některé věci (MP3, videoklipy, DF, různé projekty, ...) mám "jinde", a tak se ptám, lze-li onu "Oblast hledání" v systému WinXP podle potřeby předefinovávat. Aspoň po čas používání toho kterého programu. Jinak lezu za některými položkami po adresářovém stromu jak cvičená opice i 20x za sebou (např. kvůli nenalezení nějakého odkazu na fotku, klip, ... při změně jména či adresáře).
Dony
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Dony »

registry:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Shell Folders
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Shell Folders
Obrázek Avatar tancuje, nechce se mu na záchod... :) Windows Vista je tady, řekněte "WTF" :D
wendy
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od wendy »

Dony: Ty oba seznamy "ShellFolders" vypadaly nadějně, ale když jsem pomocí systémového programu "Poznámkový blok" zkoušel nastavit oblast hledání pro režim Soubor-Otevřít, stále se okno otevíralo pro oblast C:\Dokumenty, ačkoli jsem hodnotu klíče Personal nastavoval na jinou.
Hodnota uvedeného klíče se vracela na tu původní, tj. "C:\Dokumenty".
Možná, že program Poznámkový blok není vhodný pro uvedené ověřování (je asi příliš těsně spojen se systémem a skrytými defaultovými parametry), ale ani InterVideo WinDVD6 Player se neotvíral tam, kde jsem potřeboval.
Posuďte moje poznámky, třeba něco dělám špatně, nebo se změna adresáře musí provést ještě někde jinde.
Děkuji za čas strávený nad mým příspěvkem.
wendy
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od wendy »

Připojuji ještě další prosbu o pomoc.

Některými svými "optimalizačními" zásahy jsem přišel o část standarního chování OS WinXP. Poraďte, jak se vrátit zpátky.

Při poklepání pravým tlačítkem na soubor mi z nabídky "Odeslat" zmizela varianta "odeslat na plochu". V menu zůstala jen disketa 3,5 (A).

Mám OS WinXPSP1 vygenerovaný pro jednoho (povinného) uživatele a start OS vždy probíhal automaticky až k úrovni zobrazení Plochy s ikonami aplikačního SW. Teď se mi start OS v jedné fázi zastaví a chce potvrdit volbu onoho jediného uživatele. Mne to tolik nezdržuje, ale vnučka byla zvyklá počkat na dokončení zobrazení ikon na ploše a "svoji" ikonou si spustit oblíbené dobrodružství dalmatinského štěněte.
seuss
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od seuss »

v XP je výborná funkce obnovení systému ( v msconfig dáš funkci obnovení systému), a system se po tomto zotavení vrátí do stavu před tvými "optimalizačními" zásahy... :)
wendy
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od wendy »

Díky za podnět. Nikdy jsem tu možnost nepoužil, jen jsem o ní něco málo četl a snad se i doporučuje nějak ty body návratu "pojmenovat=označit" před zamýšlenou "optimalizační akcí", což jsem ale neudělal. Pokud se nějaké návratové body generují automaticky, podívám se jaké datem u nich bude.

Než se k svému domácímu PC dostanu, můžete mi nabízet i jiná řešení. Nejsnazší by bylo nastavit správně patřičný klíč v registru nebo parametrizovat příslušnou službu OS.
seuss
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od seuss »

wendy píše:Připojuji ještě další prosbu o pomoc.

Některými svými "optimalizačními" zásahy jsem přišel o část standarního chování OS WinXP. Poraďte, jak se vrátit zpátky.

Při poklepání pravým tlačítkem na soubor mi z nabídky "Odeslat" zmizela varianta "odeslat na plochu". V menu zůstala jen disketa 3,5 (A).
tento problém vyřešíš velice jednoduše bez zásahu do registrů...najed si do složky SendTo C:\Documents and Settings\Tvoje_user_name\SendTo
v této složce máš zobrazeny cíle, které jsou po pravokliknutím na soubor "Odeslat". Do týhle složky překopíruj zástupce exe souborů (spouštěcích) programů, který tam chceš mít.. a je to.. :wink:
seuss
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od seuss »

wendy píše:Díky za podnět. Nikdy jsem tu možnost nepoužil, jen jsem o ní něco málo četl a snad se i doporučuje nějak ty body návratu "pojmenovat=označit" před zamýšlenou "optimalizační akcí", což jsem ale neudělal. Pokud se nějaké návratové body generují automaticky, podívám se jaké datem u nich bude.

Než se k svému domácímu PC dostanu, můžete mi nabízet i jiná řešení. Nejsnazší by bylo nastavit správně patřičný klíč v registru nebo parametrizovat příslušnou službu OS.
co se těch registrů týče, dám ti dobrou radu.. před jakýmkoliv zásahem do registrů si udělej zálohu registru tady máš ODKAZ JAK NA TO

a před nějakými úpravami bych ještě zkusil nějakej čistič regstrů.. myslím, že jeden z nejlepších je Registry Repair 1.4
ovšem, mě tyhle prográmky většinou nepomůžou.. na druhou stranu, proč to nezkusit... :roll:
wendy
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od wendy »

Seuss - nabídl nejelegantnější řešení ohledně znovurozšíření nabídky "Odeslat".
Na jiném PC jsem se podíval, co obsahuje složka SendTo, chybějící položky jsem si zkopíroval a doma si je přenesu do stejnojmenné složky v mém OS WinXP. Je s podivem, že položka
"Plocha (vytvořit zástupce).DeskLink" má nulovou velikost. V systému jde asi o pouhé předání názvu, hlavně že to bude fungovat.
wendy
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od wendy »

Má někdo řešení na můj problém s Oblastí hledání, kterým jsem otevřel toto vlákno? Přes manipulaci s obsahem v registru ShellFolders se mi nepodařilo dosáhnout změnit defaultní vyhledávání ve složce Dokumenty za nějakou jinou.
seuss
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od seuss »

wendy píše:Má někdo řešení na můj problém s Oblastí hledání, kterým jsem otevřel toto vlákno? Přes manipulaci s obsahem v registru ShellFolders se mi nepodařilo dosáhnout změnit defaultní vyhledávání ve složce Dokumenty za nějakou jinou.
já abych se přiznal, tak moc dobře nerozumím co vlastně chceš.. :oops:
(řekni mi to nějak po lopatě a myslím, že ti poradím :-D )
mnohem pohodlnější je používat windows commander (total commander)
wendy
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od wendy »

To seuss: Oprava položek v menu "Odeslat" se podařila prostým překopírováním obsahu adresáře SendTo z kamarádova OS WinXP do mého.

"Oblast hledání" nabízí skoro každý program, když se na počátku práce se SW otvírá soubor, nebo se pomocí "Browse" vyhledává nějaký chybějicí element atp. V mém střihovém programu pro video často takhle dohledávám chybějící komponentu do znovuspuštěného projektu, jen proto že jsem před tím změnil název adresáře (nebo ho přesunul jinam) se soubory doplňujících statických fotek, doprovodné hudby či zvukových komentářů. Nabídka "Vyhledat" jako počáteční složku obvykle zvolí "Dokumenty", některý SW nějakou jinou část adresářového stromu. Když se proklikám do potřebného adresáře a předám do projektu chybějící položku, tak při dalším dohledávání začínám na stejném místě "Dokumenty" a klikám opět přes třeba 10 úrovní (jiný disk, jiná partition, atd.)
Některé programy nabízejí v počáteční konfiguraci změnu adresáře pro import, export, workpool, apod. Pro ty ostatní programy bych potřeboval někde přímo v systému natrvalo nebo jen po dobu práce s nimi, např. se střihovým programem, změnit počáteční oblast vyhledávání z defaultního adresáře "Dokumenty" na ten, který si určím sám.
Ve složce registru ShellFolders je několik kategorií adresářů, zdálo by se, že tady by se ony potřebné změny daly udělat, ale, jak jsem již uvedl, při pokusech např. s Notepadem se soubory vyhledávaly stále z adresáře Dokumenty, přestože jsem položku "Public" původně s tímto obsahem změnil na C:\
Tolik k detailnímu popisu problému.
Děkuji za případnou nabídku k řešení.
Odpovědět

Zpět na „Operační systémy Microsoft“