Poradi mi nekdo nejaky AKTUALNI odkaz, podle ktereho bych byl schopny svoje videa z fotaku(640x480/30fps) predelat do DivX?
Mam divX 5.2.1 a shanim nejaky rozumny navod..jak na to..napr ve virtualdubu...
pripadne poradte....co jsem cetl starsi navody..tak ty melou o 2nd pass a ja nevim o cem jeste..ale to u 5.2.1 kodeku jaxi neni..takze jsem z toho trochu jelen:-(
Avi na DivX
- kuceraja
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
Avi na DivX
Compaq Presario X1030US, Intel® Pentium® M 1,4Ghz, 2x256Mb PC2100, ATI® Mobility RADEON™ 9200 32Mb, 40Gb HDD, CDRW/DVD-ROM combo, 802.11b wi-fi, 15.4 XVGA 1280x800 Widescreen, Win XP SP2
americky typ notebooku podobny typu HP Nx7010..temer srovnatelny
- Joži
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- zombux
- Odborník PCT

- Dzin
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
Re: Avi na DivX
Ano dvouprůchodové komprimování je daleko lepší tak stručně:kuceraja píše: pripadne poradte....co jsem cetl starsi navody..tak ty melou o 2nd pass a ja nevim o cem jeste..ale to u 5.2.1 kodeku jaxi neni..takze jsem z toho trochu jelen:-(
Načteš video ve Vitualdubu a zvolíš Video/komprese/nastavit.klikneš na kodek kterej chceš použít v našem případě DivX a v nastavení kodeku vybereš roletkou 1.pass"průchod" zadáš vypočítanej bitrade a OK.Potom zadáš filtr zvolíš deinterlace"teda pokud ti to karta nedeinterlacuje už při nahrávání" a dáš smíchat dohromady "nejlepší".Deinterlace znamená prokládání obrazu, protože televize zobrazuje 50půlsnímků,ale my potřebujem 25snímků při zobrazování na monitoru! Tak to bohužel je pokud deinterlaci neprovedeš tak bude video tvořit tkzv. zubatici a nebude to pěkné! A hlavně až 1/3 bitrade se spotřebuje na prokládání!
A dáš uložit jako a pojmenuješ to třeba 1pokus o zvuk se zatím nestarej ten se komprimuje až v 2.passu!Nezapomeň v nastavení DivX zaškrtnout políčko write MV files, je to kvůli multipasu a taky v setings obě políčka "Do not promt errors and warnings" a "Disable the feedback window".Nebudu se rozepisovat proč.
Počkáš až to Comp zpracuje!
Změníš v kompresi na 2.pass případně tam bude volba nth.pass "podle verze kodeku" a dáš OK. Pak půjdeš do nastavení stopa /pravého myšáka na stopu zvolíš kompletní proces, vybereš komprese, zobrazí se ti kodeky"audio" zvolíš Mpeg Layer-3 zaškrtneš políčko zobrazit všechny formáty.Zvolíš bitrade zvuku s kterým si počítal v calkulátoru třeba 128KBit/s dáš OK! Potom uložit, klidně přepiš ten 1pokus případně zvol přepsat.
Čekáš až proběhne 2.pass a je hotovo
Pokud chceš tak si tam zadej jinej bitrate jak ti to vyhovuje.....
2 Zombux:OT jestli je lepší DivX nebo XviD je jako AMD versus Intel, každé je dobré pro neco jiného
- kuceraja
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
Heh
No teda...to je docela hustej navod 
To jsem zvedav,jestli se mi to podle toho poradi..ale jak se znam,tak ne
No testnu to a dam vedet...kazdopadne dik
To jsem zvedav,jestli se mi to podle toho poradi..ale jak se znam,tak ne
Compaq Presario X1030US, Intel® Pentium® M 1,4Ghz, 2x256Mb PC2100, ATI® Mobility RADEON™ 9200 32Mb, 40Gb HDD, CDRW/DVD-ROM combo, 802.11b wi-fi, 15.4 XVGA 1280x800 Widescreen, Win XP SP2
- kuceraja
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
Heh
No teda...to je docela hustej navod 
To jsem zvedav,jestli se mi to podle toho podari..ale jak se znam,tak ne
To jsem zvedav,jestli se mi to podle toho podari..ale jak se znam,tak ne