Problém s taktováním

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Odpovědět
Nickyy
Nováček
Nováček

Problém s taktováním

Příspěvek od Nickyy »

Mám takovej větší problém s taktováním grafiky Inno3D FX 5200
Když ji chci přetaktovat přes ovladače tak to nejde vůbec (kmitočty selhaly blabla...)
Když to zkusím v Rivatuneru nebo powerstripu a vypnu interní test tak to jde bez problémů, ovšem pokud spustím v rivatuneru sledování frekvence tak mi v 99% prostě na novou frekvenci u jádra nepřepne. U pamětí nikdy. Přitom mi Rivatuner i ovladače tvrdí že je přetaktovaná.
Za celou dobu co to zkouším mi přepla jen párkrát a když se jí to povedlo tak bez sebemenších problémů a chyb běžela na 305 MHz na jádře.
Ovladače sem zkoušel 66.93 a 71.84 a bez výsledku.
nevíte kde je problém? Nedělala vám to nějaká grafika?
Self-Ki11er
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Self-Ki11er »

A to se ti prepne kdy??Kdyz to pretaktujes tak si v tom rivatuneru dej apply oc at.....a uloz...
MB: Asus A7V880 CPU:AMD Athlon XP 2600+ @ 3200+(11.5x193) CASE COOL:2x CoolerMaster TLF-S82-EB,SPIRE FD08025B1L3 CPU COOL:SPIRE FalconRock II VGA:Leadtek Winfast A6600GT THD @ 585/1165 Cooled By Zalman VF700-AlCu HDD:Seagate Barracuda 120GB (U-Ata,7200 Rpm,8MB Cache) RAM: 2x Samsung 512MB DDR 400 mhz CL 2,5 (2,5-3-3-6) MOUSE:Genius NetScroll+ Superior ZDROJ:LC Power 550W Gold
Allatutti
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Allatutti »

dej apply overclocking at windows startup a nezapomen restartovat po tom co to ulozis :wink:
Nickyy
Nováček
Nováček

Příspěvek od Nickyy »

To sem udělal hned napoprvé a bez efektu.
Ona se ta frekvence nepřepne většinou ani když dám "test" a tvrdí mi, že je to OK.
Allatutti
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Allatutti »

pokud poutivas vice programu pro taktovani tak je odinstaluj a nainstaluj jenom jeden :?
Nickyy
Nováček
Nováček

Příspěvek od Nickyy »

To už sem taky zkoušel.....a pořád frekvence nereagují.
Nehne se v reálu ani o 1 MHz i když mi to ukazuje že je na 275MHz :(
Allatutti
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Allatutti »

zkus jiny ovladace :?
Nickyy
Nováček
Nováček

Příspěvek od Nickyy »

Už na začátku sem psal že sem zkoušel 66.93 a 71.84
V ovladačích to není....
Nejhorší je když všude čtu, že všem co mají tuhle kartu de přetaktovat bez problémů i s těma ovladačema co sem zkoušel.
Allatutti
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Allatutti »

zkus starsi ovladace
goodoldalex
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od goodoldalex »

Mne to niekedy robi to iste. Obvykle to riesim tak, ze v ovladacoch nastavim detect optimal settings (u mna cca 320/540 MHz), zvolim apply at startup a potvrdim OK. Potom pustim RivaTuner, tam nastavim frekvenciu aku chcem, otestujem, znova zvolim at startup a dam OK. Tuner sa spyta ci ma prepisat povodne nastavenia, klepnem OK, a restart. Ak to nepomoze, tak v ovladacoch (kde su uz nastavene vysoke frekvencie), vypnem a zapnem apply at startup. Alebo tak nejak. Obcas to chce dva alebo tri resety aby sa chytil.

Inac minule ani tieto moje postupy za boha nefungovali az som prisiel na pricinu - mal som nainstalovane demo Far Cry. Prisaham, kym bolo demo nainstalovane tak taktovanie nefungovalo. Po odinstalacii uz ano... Fakt divna nahoda. :?

Mimochodom ja mam ale este jeden problem: aktivoval som si teplotny senzor a aby som ho odskusal, nechal som RivaTuner sledovat kartu a pustil par narocnych testov (3DMark05 test 3 a pixel shader niekolko krat za sebou). A pri tej prilezitosti som si vsimol, ze to pretaktovanie funguje iba niekedy - konkretne pri tretom hernom teste karta ostala na defaultnych nastaveniach :shock: a iba pri syntetickom teste sa nahodila na vyssiu frekvenciu. Robi vam to tiez? WTF, co je vlastne povazovane za '3D'?
eraser007
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eraser007 »

takyto problem byvak na 44.03, skus daco z rady 5, napr. 56.72 alebo 53.03 a taktuj cez Coolbits alebo Rivatuner
NB : Asus A6Km Q-0010
HID : Logitech DFP SOUND : Logitech Z-2300, Sennheisers PX 100, Creative SB 5.1 Surround USB
goodoldalex
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od goodoldalex »

To patrilo mne? Ja pouzivam 71.89
IQLogic
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od IQLogic »

Skus flashnut BIOS. Frekvencie zadaj cez BIOS graf. karty.
Tu mas link-y na stranky kde to stiahnes:
NVFlash: http://www.mvktech.net/index.php?option ... ecatid=859
NiBiTor: http://www.mvktech.net/index.php?option ... ecatid=957
R@ven
Nováček
Nováček

Příspěvek od R@ven »

hele mel jsem neco podobnyho a k riva turneru jsem priinstaloval power strip .V riva tuneru odemykam jenom pipky a v powerstripu jenom frekvence a je to mozna nejlepsi kombinace a kdyby ti to neslo priklanim se k
Allatutti píše:pokud poutivas vice programu pro taktovani tak je odinstaluj a nainstaluj jenom jeden :?
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“