linux na 5CD
- Smithfield
- Začátečník

-
linux na 5CD
LIdi mam taky lamersky dotaz nemam doma jeste dvd vypalovacku budu ji kupovat za pul roku a mam tento nasledujici dotaz a ten je nektere linuxove distribuce pry potrebuju behem istalace linuxu k bootovani vice nez 1CD je to pravda? ale to hlavni co bych potreboval vedet je zda kdyz tech 5cd vypalim na dvd jedno zda kdyz to bude na tom dvd tak to bude plynule instalovat ten linux bez prerusovani? Nebo tech 5cd po 700Mb musim nejak spojit nejakym programem abych mohl plynule instalovat linux?
- JanoF
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- johny128
- Začátečník

- tosuja
- Začátečník

-
S prominutim, nevis, co motas. Ja celkem casto potrebuju druhe instalacni DVD Debianu a to jsou na tech DVD ty balicky serazerny podle cetnosti stahovani. Fakt je, ze ja jsem programator a na druhem DVD jsou vetsinou vyvojarske veci.johny128 píše:presne tak, staci sa lepsie pozriet na strankach daneho os...a btw, co ja viem tak kazda instalacka chce jedno cd, ostatne su za.rate zbytocnym sw ktore je aj tak lepsie postahovat z netu - novsie..btw, coskoro bude aj knoppix na dvd
Na 1. CD nedas ani cele X, odpovidajici WM (window manager, ne WindowMaker), OO, Firefox+Thunderbird, knihovny, MC. Moje instalace ma kolem 3 giga...
A jeste k te instalaci - uz vidim, jak nejaky zacatecnik nainstaluje Linux, na prvnim CD nenajde ani kompletni X + WM, takze bez problemu v radce postahuje potrebne veci (a predtim samozrejme nastavi pripojeni k netu...)
AMD Athlon XP 2000+ se snizenym napetim 1.6V | chladic Spire WhisperRockIII | MB Soltek SL75DRV-2 | 1GB CL2 RAM | 320GB Hitachi | DVD-RW NEC 3520A | DVD-ROM Pioneer 106S | GK ATI 9800 128MB | SoundBlaster Live 5.1 | sitovky Via-Rhine II a Realtek 8139 | TV+FM tuner Genius Video Wonder III Pro | bedna YeongYang YY-5601, 120mm vetrak| zdroj Chieftec 350W | monitor ADI E75 | OS Debian sid
- Smithfield
- Začátečník

-
- NeMeM9aA
- Začátečník

Ja jsem si stahnul slackware - ten je na 2CD. Na tom druhem jsou hlavne zdrojaky - ale to jsem byl liny vypalit tak jsem to nainstalil jenom z toho prvniho - a je tam vsechno - xka i s fluxboxem. Nakonfigurovat net taky neni problem (dokonce je tam na to nejaky konfigurator fungujici i jen v konzoli)tosuja píše: S prominutim, nevis, co motas. Ja celkem casto potrebuju druhe instalacni DVD Debianu a to jsou na tech DVD ty balicky serazerny podle cetnosti stahovani. Fakt je, ze ja jsem programator a na druhem DVD jsou vetsinou vyvojarske veci.
Na 1. CD nedas ani cele X, odpovidajici WM (window manager, ne WindowMaker), OO, Firefox+Thunderbird, knihovny, MC. Moje instalace ma kolem 3 giga...
A jeste k te instalaci - uz vidim, jak nejaky zacatecnik nainstaluje Linux, na prvnim CD nenajde ani kompletni X + WM, takze bez problemu v radce postahuje potrebne veci (a predtim samozrejme nastavi pripojeni k netu...)
Jinak linux je nadherny diky sve rozmanitosti. Jsou i distribuce na disketu, je moznost instalovat po siti. Ale jinak chapu, ze instalace ze 2 DVD je znacne pohodlnejsi.
- johny128
- Začátečník

wtf? a este k te instalaci...hmm...takze bez problemu v radce postahuje potrebne veci (a predtim samozrejme nastavi pripojeni k netu...) ...no vedz ze ja som to dokazal, viem co pisem, neboj..tosuja píše:S prominutim, nevis, co motas. Ja celkem casto potrebuju druhe instalacni DVD Debianu a to jsou na tech DVD ty balicky serazerny podle cetnosti stahovani. Fakt je, ze ja jsem programator a na druhem DVD jsou vetsinou vyvojarske veci.
2NeMeM9aA: ale prd, ked som to cele instaloval z dvd tak mi ani Xka nenabehli...sak ale ja som magor ako vidim, takze som radsej tahal vsetko nanovo z netu