chlazení

Vše co se týká chlazení vzduchem - větráčky, ventilátory, žebrované pasivy, atp.

Moderátor: morke

Odpovědět
tojejedno
Začátečník
Začátečník

chlazení

Příspěvek od tojejedno »

mam case http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=30699
a potrebuju tam pruvan ... disk mám pod disketovkou (neni tam ten pridavny bazmek a topí na 45°) ... ve zdroji je 120fan... chci dat dozadu 80ku (je tam napsane 92 ale je tam 80 meril jsem to) chci ji nechat foukat ven a oddelat zaslepku pod VGA. ve predu to je nachystane na vetrak ale za tim neni zadna díra jen LCD displej takze nevím proc to tam vubec je ?
nebo nabadá vás jak to povzdusnit ? ale vyl vy tam dobrý :-(

na tom LCD disleji je kontrolka ze se tocí vetrak na procesoru ? není připojený tak neukazuje :-) ..kam to mám píchnout na desce ... na manuálu k bedne je "FAN: připojit ventilátor (CPU)" a na desce mám 4 3piny C_FAN (procesor fan) S_FAN1 (system fan) S_FAN NB_FAN1 (northbridge chipsrt fun) ) do kterého mám pichnout konektor z disleje ?

dik
Xan
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Xan »

ja sem to mel v case taky připravený na fan a nebyla tam díra tak sem si ji do toho plastu vyříz řek bych že výrobci maj jednu kostru pro několik skříní který se lišej jen oplastováním
a zkoušels napojit na ten LCD přímo větrák ? tak to mam ja u tohodle
AlesShi
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AlesShi »

Mel jsem 5410. Ve predu sem vyrizl diru na 12ku a dozadu sem dal 8ku + 12ka ve zdroji. Predni mrizku sem vyfrezoval a nechal jenom modry okraj. Byl tam vybornej pruven.
Obrázek
Ale ty tam mas displej. Dej ho pryc, jestli ho nepotrebujes, a misto nej udelej poradnej nasavaci otvor.
Naposledy upravil(a) AlesShi dne pát 29. dub 2005, 19:16, celkem upraveno 1 x.
JanHavlicek
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od JanHavlicek »

konektor z displaye se připojuje přímo na 4-pinový molex ze zdroje, jinak dozadu píchni určitě 80mm fan a tu záslepku pod VGA dej pryč. S tím fanem ve předu je to přesně, jak říkal Xan, maji jednu kostru a jenom měněj plasty
Dell Inspiron 6400, HP mini 5103, Nokia E71, Nokia E75, HTC HD2
piranha
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od piranha »

S tim fanem vepředu je to jinak. Fan vepředu slouží k sání a to sice spodem caseu. Mezi kostrou a plastem je dole asi 2 cm díra, kterou to tahá. Aspoň u mýho EC.
Made by Piranha
AMD Athlon XP2700+ | SOLTEK nF2 75FRN3-L | 512 DDR 400mhz | nVidia GeForce FX 5600 128MB | seagate berracuda 120GB | Samsung SpinPoint 250GB |
P.I.R.A.N.H.A. : Poloautomatický Inteligentní Robot na Anihilaci Nájezdníků a Hromadění Antihmoty :borg:
http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=50805
tojejedno
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od tojejedno »

nuž ... koupil jsem vetrona 80 ku to te diry a oddelal tu zaslepu pod grafikou . ve predu to je to problematicke a displej chcu sou tam hodiny :lol: . ale je tam takova šachta mezi plechem a plastem tak jsem odelal tu zaslepu od "druhe disketovky" a vzduch to saje tama potom kousek sachtou a presne kolem disku 8-) do budky. vevnitř ted muzu schovavat majonézu přez léto :roll:

teploty jsou takto :
při plnem zatizeni
puvodni/nove /(nove v klidu)
CPU-43/37/(29)
HDD-45/38/(34)
VGA-44/35/(27) 31° na default na plne

pomuže ješte necemu pripadna 80ka vepredu na nejake pomale točky ?
piranha
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od piranha »

No vidíš, říkal jsem, že to pude tamtudy. Doporučuji koupit tohle a dát disk do jedné ze středních pozic a zavřít záslepku do 3,5 pozice, zvedne se tah FANu přední šachtou a bude ti to krásně ofukovat disk.
Made by Piranha
AMD Athlon XP2700+ | SOLTEK nF2 75FRN3-L | 512 DDR 400mhz | nVidia GeForce FX 5600 128MB | seagate berracuda 120GB | Samsung SpinPoint 250GB |
P.I.R.A.N.H.A. : Poloautomatický Inteligentní Robot na Anihilaci Nájezdníků a Hromadění Antihmoty :borg:
http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=50805
Odpovědět

Zpět na „Vzduch“