Měl jsem WIN XPSP2 na RAID 0 v NTFS. Na jednom oddílu disku byl i FAT 32.
Nechtěně jsem přes FDISK jsem smazal všechny oddíly na disku.
Když chci instalovat XP ,tak po načtění ovladačů z CD na HDD a restartování systému mi to napíše před vlastní instalací"chyba čtení disku" a instalace skončí.
Když zruším RAID tak instalace na samostatné disky je bez problémů.
Nemůžu přijít na to proč instalace na RAID původně šla a teď ne.
Nejdou instalovat WIN XP na RAID 0
Moderátor: Loki5567
- Tommis
- Začátečník

- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
zruš RAID pole a zkus vytvořit znovu, pokud jsi ještě nezkoušel
dostaneš se při instalaci woken do fáze kdy dáváš disketu s ovladači na RAID řadič nebo chyba vznikne dřive (to by bylo krajně podivné)
poslední prasárnička co mě napadá je nainstalovat si Windows na disk bez RAIDu, následně udělat ghost image, zrobit RAID a image tam vysypat
mohlo by to jít (samozřejmě za předpokladu, že Windowsům rozchodíš ovladači ten RAID řadič)
dostaneš se při instalaci woken do fáze kdy dáváš disketu s ovladači na RAID řadič nebo chyba vznikne dřive (to by bylo krajně podivné)
poslední prasárnička co mě napadá je nainstalovat si Windows na disk bez RAIDu, následně udělat ghost image, zrobit RAID a image tam vysypat
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
- Butch
- Středně pokročilý

Tak to bohužel nejede.pavel.minarik píše:... nainstalovat si Windows na disk bez RAIDu, následně udělat ghost image, zrobit RAID a image tam vysypatmohlo by to jít (samozřejmě za předpokladu, že Windowsům rozchodíš ovladači ten RAID řadič)
Zálohu z normal disku nelze obnovit na Raidu.
Teda alespoň mě to nešlo. Systém vůbec nenabootuje.
I když je ve win nainstalován ten řadič.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximus IV GENE-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
hm, škoda, aspoň že to máš vyzkoušený, já jsem tak trochu vařil z vody s touto radouButch píše:Tak to bohužel nejede.
Zálohu z normal disku nelze obnovit na Raidu.
Teda alespoň mě to nešlo. Systém vůbec nenabootuje.
I když je ve win nainstalován ten řadič.
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
- Tommis
- Začátečník

Ten problém byl až po načtení a instalaci ovladačů z CD / a SATAdriverů z disket/ na HDD a po restartu kdy mělo dojít k vlastní instalaci s pomocí HDD.
Už jsem to ale vyřešil.
Musel jsem při tvorbě RAIDu změnit pořadí disků (jsou označené jako 2.0 a 2.1), disk 2.1 jsem nastavil jako první.
Pak instalace proběhla bez problémů.
Dík za rady.
Už jsem to ale vyřešil.
Musel jsem při tvorbě RAIDu změnit pořadí disků (jsou označené jako 2.0 a 2.1), disk 2.1 jsem nastavil jako první.
Pak instalace proběhla bez problémů.
Dík za rady.