Jak dostat video do počítače

Foťáky, kamery, DVD a DivX přehrávače, TV karet, web kamery, satelity a dalších.

Moderátoři: CageJ, Dzin

Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

drbi píše:dobre, stahnu to pres huffyuv a pcm, a pres moviemaker to dam do dvd.

ale nevim jeste jak je to s tou velikosti jestli to muze byt (asi to i bude) pres 4GB
Jaký máš file systém? NTFS? Tak to potom neřeš.....
jinak Virtualdub by to rozdlil na menší soubory a následně načetl ale pokud máš XP a NTFS tak to neřeš, normálně pracuju se soubory 25GB.... :)
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
drbi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od drbi »

bohuzel, mam 2000 a fat32
AMD Athlon XP 2500+@2800+ (2089MHz, 1,675V) BOX, ASUS A7N8X-X, DDR 512MB 400 MHz KINGSTON, Leadtek FX5700, HDD Hitachi 7k250 120GB, DVD Toshiba, DVDRW LiteOn 451S, Creative Labs 2.1, 17" Fujitsu
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

drbi píše:bohuzel, mam 2000 a fat32
Ten soft od Leadteku to umí rozdělit taky snad, jinak to mužeš grabnout přes Virtualdub nebo v tom Leadtek softu rovnou do Mpeg to bude menší..... :)
drbi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od drbi »

cau, tak jsem to vcera pokousel, leadtek to umi taky rozdelovat ale ted mam v pc 2 hodky z vhsky a 64GB v 16 souborech *.avi

co ted s tim? pujde to nejak sloucit?

a jakej kodek pouzit pro prevod do MPEG?
AMD Athlon XP 2500+@2800+ (2089MHz, 1,675V) BOX, ASUS A7N8X-X, DDR 512MB 400 MHz KINGSTON, Leadtek FX5700, HDD Hitachi 7k250 120GB, DVD Toshiba, DVDRW LiteOn 451S, Creative Labs 2.1, 17" Fujitsu
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

Jo to odpovídá :)
Nejlépe Pinnacle Studuio 9 a rovnou z toho můžeš udělat VCD,SVCD nebo DVD. Je i na 1 měsíc plně funkční trial! Tam to načteš postupně spojí se to samo.Nebo TMPGenc! Kodeky bys tam měl mít. Z VHS stačí bohatě VCD nebo SVCD na to je bitrate 9000kbps škoda z VHS víc nedostaneš;-)
To VCD by šlo přímo v tom Leadteku ale nebylo by to tak kvalitní.
Tak to prostě v jakémkoliv softu hod zkušebně do VCD,SVCD a DVD a pak se rozhodni.Je hodně softu co to umí.Ty výše uvedené používám já.Nebo do DivX a XviD ale na to je zas lepší Virtualdubmod :wink:
drbi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od drbi »

zkusim asi toho pinnacla nekde jsem ho zahlid ten trial, jinak se ale hlaven zvedavej jak dlouho se to bude jen nacitat do toho programu, kdyz jsem tam posledne delal 1,5GB tak nez se to acetlo ubehly tak 2min, tak to vychazi na nejakych 80min nez se to nacte do programu, zkusim a uvidim

a nejakej konkretni kodek pro stahnuti do mpeg? - kdyby se to nahodou nepodarilo (mam uz jen 13GB volno na disku)
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

Pinnacle má svoje kodeky a ten Leadtek ti tam u kodek pro Mpeg dal taky to neřeš.
Rychlost je závislá na tvém PC :wink:
drbi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od drbi »

k tomu kodeku: myslel jsem co zvolit misto toho Huffyuv aby byla slusna kvalita obrazu a ne moc velka velikost

k rychlosti pc: viz podpis - co myslis jak dlouho?
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

drbi píše:k tomu kodeku: myslel jsem co zvolit misto toho Huffyuv aby byla slusna kvalita obrazu a ne moc velka velikost

k rychlosti pc: viz podpis - co myslis jak dlouho?
To si vyzkoušej záleží na rychlosti a vyladěnosti tvého PC celkově a tak to zkus jiným kodekem takto se mi to po mnoha testech jevilo jako nej.možná přijdeš naněco jiného..... :)
drbi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od drbi »

tak ja to nejak zkusim a pak bych dal vedet, snad se mi to do zitra prechroupe :-)
drbi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od drbi »

cau, tak jsem to vcera prohnal pres DVD Movie Maker a uz je to v DVD formatu, jeste se musim podivat jak to bude s kvalitou obrazu ale snad to bude ok, prevadelo se to asi 4hodky
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

drbi píše:cau, tak jsem to vcera prohnal pres DVD Movie Maker a uz je to v DVD formatu, jeste se musim podivat jak to bude s kvalitou obrazu ale snad to bude ok, prevadelo se to asi 4hodky
Nahrávky VHS je škoda dávat do DVD formátu ale je to tvoje volba stačilo by VCD a kvalitu vlastně nepoznáš a šetříš místo a hlavně převod by trval o dost méně.Ale hlavně že ti to šlo.... :)
drbi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od drbi »

no mozna ze by to trvalo min ale delal jsem to do pulnoci a uz jsem se tim nechtel crcat. zkousel jsem i to vcd a svcd ale nejak se mi nepodarilo to dat na jedno cd (delal jsem to v tom moviemaker) tak jsem to dal do jednoho dvd a cena za dvd neni zas tak vysoka :-)
az prijdu domu tak jeste zkontroluju kvalitu a kdyz to nebude ok tak to zkusim jeste jinak, no uvidim

zatim moc diky jeste dam zitra vedet
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

VCD a SVCD jsou standarty takže mají danou velikost.Musel bys tam změnit bitrade, dělá se to hlavně že odebereš zvuku trochu :wink: jinak pohoda.Pokud te to netrápí tak jed na DVD.Nemáš zač.
Orist
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Orist »

mam taky podobny problem a s nim par dotazu...

1. jaky kabel potrebuji na propojeni pc s videem
2.jaky pouzit na prevod kodeky kdyz mam na disku maximalne cca 10-15gb mista :sad: bral bych to predelat na dvd ale prezil bych to i na cd :o)
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

Orist píše:mam taky podobny problem a s nim par dotazu...

1. jaky kabel potrebuji na propojeni pc s videem
2.jaky pouzit na prevod kodeky kdyz mam na disku maximalne cca 10-15gb mista :sad: bral bych to predelat na dvd ale prezil bych to i na cd :o)
Cinch, scart co má vsup i vystup, s-video a jejich kombinace záleží jak to máš na TV karte i videu.Mimochodem v manuálu d TV karty to musí být popsáno.
Tak to hod rovnou na VCD nebo do Mpegu2 bitrade kolem 6000kbps a pak si z toho udelej DVD :)
elektronek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od elektronek »

Měl bych dotaz na Dzina.
Skoro před rokem jsi mě radil jak postupovat při nahrání videa(filmu) na PC a jak to poté upravit do přijatelné velikosti ve VirtualDubu. Tenkrát jsem se naučil zacházet se svojí externí TV kartou Leadtek TV USB2 a chtěl jsem si vyzkoušet i zpracovat film podle Tvého návodu. Jenže člověk míní a rodina mění. Prostě nebyl čas. Teď jsem se trošku utrh a pokoušel jsem se to tedy vyzkoušet. Postup byl:
1. Nahrál jsem zkušebně přes TV kartu a soft Leadtek kousek filmu v MPEG2 (datový tok videa tušim těch 6000 kbps, zvuk 224).
Bylo to cca 7 min filmu o velikosti něco přes 300 MB.
2. Pak jsem dle Tvého návodu spočítal datový tok calculatorem. Zadal jsem délku 7 min a výslednou velikost, kterou bych chtěl mít. Zde jsem zkušebně zadal 50 MB. Jo a pak ještě zvuk - zadal jsem 128 Kbit. Vyplivlo mě to spočítaný bitrade.
3. Načet jsem video do VirtualDubu, nastavil kodek (Divx 5), vybral 1.pass a zadal spočítanej bitrade (myslím že to bylo něco k 900), pak jsem dal deinterlace a uložil jako "pokus". Bohužel jsem nikde v kodeku nenašel ty nastavení "Do not promt errors and warnings" a "Disable the feedback window".
Komprimace proběhla, šlo to i spustit a obraz i zvuk byly v pohodě. Velikost šla na cca 130 MB.
4. Pak jsem znovu ve VirtualDubu načet ten "pokus" a změnil na 2.pass, dal kompletní proces , a v kodekách audio zvolil Mpeg Layer 3 - bitrade 128 kbit. Pak jsem to uložil jako "pokus2".

No a teď po zpracování nastal problém.
Jednak výsledná velikost souboru nebyla těch 50MB co jsem chtěl, (zkoušel jsem ten 2.pass potom víckrát) takže jednou to bylo asi 7 MB, pak asi 30 a jednou dokonce 12 GB. Což jsem naprosto nechápal.
A pak když jsem se to pokoušel přehrát, tak na mě z přehrávače vyběhla hláška, že něco není vpořádku se zvukem a vůbec to nešlo spustit.

Takže jestli můžeš a jestli jsi u toho už neusnul, tak mě prosím poraď co kde dělám špatně. Tuším, že by to mohlo nějak souviset s výpočtem toho "bitrate". Ale to je jen dohad.
Díkys.
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

No tak hlavně si neměl po prvním kodování načítat "pokus1" ale pořád to grablé video! :) takže si na konec chtel komprimovat a vlstně komprimoval neco jiného.V tom "pokus 1" je jen informace jak pak kodek zpracovává film a je tamnelomprimovanej zvuk proto ta velikost zvuk se koduje až v 2pass. Jinak si postupoval dobře ale tady je chyba.Ten pokus si mohl buď přepsat nebo uložit pod jiným názvem a to by bylo final video. Jinak zkus celej film a ne jen kousek aspoň 30min. Nastavení v DivX je to donť errors........!
elektronek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od elektronek »

Takže v tom byla chybička. Moc děkuju za radu. Hned jak budu moct tak to vyzkouším. Ťech 7 minut byla jen zkouška. Určitě to vyzkouším i na celý film. Po tom nastavení v Divx se ještě mrknu, snad to tam bude, myslel jsem jestli to třeba v té verzi 5.0 vůbec je, jestli to z ní již nevypustili nebo tak něco. Jinak se ještě zeptám, co se stane, když by se ve VirtualDubu zadalo "deinterleace" i přesto, že to již udělá TV karta?.
ka-spel
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

drbi píše:zdravim
taky jsem se snazil predelat vhsku na dvd, vse se stahlo ale obraz se seka, zvuk je ok, muzete mi nekdo poradit nejaky kodeky kteryma to vychytat? nebo ktery tam mam nastavit? karta Leadtek WinFast2000xp
diky moc
Kodeky ti nepomůžou. Pokud jsi to tahal přes nějakou shitoizní TV kartu nebo vivo, tak se nediv, že to budou mazanice. Jediné řešení je A/D převodník např. Canopus nebo to prohnat přes převodník kamery např. D8. Výstup z převodníku bude max. kvalita pro další zpracování v PC. Sice mám taky VIVO kartu, ale používat jí na digitalizaci analogu to bych rozhodně nedělal.
Odpovědět

Zpět na „Digitální foto a video“