Poděla.. win xp

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
Krofka
Nováček
Nováček

Poděla.. win xp

Příspěvek od Krofka »

Zdravim vsechny, minulej tyden jsem se dostal do hodne spatne situace. Mel jsem 2Hdd. Na jednom system a ten druhej (160GB)plnej dat. System mi odesel (s nim aj hardisk) a ten druhej nemuzu rozchodit na jinym pocu. Urcite je problem v tom ze jsem ho mel nastavenej jako dynamickej. Partition ma NTFS. Pls nevite nekdo jak ho zase v jinych(novych) winech uvidet a aspon ty data z nej zkopirovat jinam?
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Poděla.. win xp

Příspěvek od Dzin »

Krofka píše:Zdravim vsechny, minulej tyden jsem se dostal do hodne spatne situace. Mel jsem 2Hdd. Na jednom system a ten druhej (160GB)plnej dat. System mi odesel (s nim aj hardisk) a ten druhej nemuzu rozchodit na jinym pocu. Urcite je problem v tom ze jsem ho mel nastavenej jako dynamickej. Partition ma NTFS. Pls nevite nekdo jak ho zase v jinych(novych) winech uvidet a aspon ty data z nej zkopirovat jinam?
Koukni na to třeba nějakou live distribucí Linuxu, jak to vypadá.
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
cabman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od cabman »

No tak to je asi konec. Dynamickej disk se nedá obnovit.

Ale možná, nejsem si jistý, by šlo ho přečíst po sektorech nějakým programem pro obonovu dat. Ovšem záleží, zda to byl normální nebo raid disk. Docela by mě zajímalo, zda by to šlo.
Jsem pro přesměrování pctuning na google. Na co forum? Když se člověk na něco zeptá tak mu nějakej "inteligent" odpoví že si to má najít v google. V google je všechno a konečná odpověď na vše je google.
rumbo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rumbo »

cabman píše:No tak to je asi konec. Dynamickej disk se nedá obnovit.

Ale možná, nejsem si jistý, by šlo ho přečíst po sektorech nějakým programem pro obonovu dat. Ovšem záleží, zda to byl normální nebo raid disk. Docela by mě zajímalo, zda by to šlo.
skus get data back for ntfs, alebo nieco podobne, ale freeware..
PC: i5-2500K, AsRock P67 Performance, Kingston 2x4gb HyperX, Crucial M4 64 gb + WD 640gb, Seasonic S12II-620W, Ati HD 3870, Fractal Core 3000
Nbook: IBM Thinkpad T60 typ 1951-A47
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Re: Poděla.. win xp

Příspěvek od Thellwin »

Krofka píše:Zdravim vsechny, minulej tyden jsem se dostal do hodne spatne situace. Mel jsem 2Hdd. Na jednom system a ten druhej (160GB)plnej dat. System mi odesel (s nim aj hardisk) a ten druhej nemuzu rozchodit na jinym pocu. Urcite je problem v tom ze jsem ho mel nastavenej jako dynamickej. Partition ma NTFS. Pls nevite nekdo jak ho zase v jinych(novych) winech uvidet a aspon ty data z nej zkopirovat jinam?
Pokud je disk s daty v poradku tak problem urcite neni v tom, ze je dynamickej. Taky jsem jeden takovej mel a nebyl problem ho rozchodit na jinem PC ...
Goldnoob team proud member!
cabman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od cabman »

Aha asi jsem to špatně pochopil? Takže pokud se jedná o dynamický disk přez jednu fyzickou jednotku, tak by měl jet i jinde a platí, pokud padl, výše zmíněný, proscanovat ho po sektorech.

ps: tyto disky podporují tuším až XPpro a vyšší systémy - aby nebyl problém v tom.
Jsem pro přesměrování pctuning na google. Na co forum? Když se člověk na něco zeptá tak mu nějakej "inteligent" odpoví že si to má najít v google. V google je všechno a konečná odpověď na vše je google.
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“