PROJEKT: Rust Wi-Fi Router by Stoobi - MousePad

Hotové nebo rozdělané projekty - úpravy a modifikace počítačových skříní krok za krokem.
V této sekci se nezapočítají příspěvky.

Moderátor: L4mka

Odpovědět
Rboost
Nováček
Nováček

Příspěvek od Rboost »

Maják je dobrej nápad. Ale já osobně bych ho asi funkční neuměl vyrobit a navíc ještě extra malej (odhaduju cca. 4x4 cm) :(
To je takový technický oříšek ... :wink:

(nemám samozřejmě namysli obyč. blikátko, ale klasiku s otočným zrcátkem, i když .... blikátko by asi stačilo - oranž. žárovka do blinkru...)
piranha
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od piranha »

Samozřejmě že otočný se zrcátkem. Stoobi přeci neni žádnej amatér. :)
Made by Piranha
AMD Athlon XP2700+ | SOLTEK nF2 75FRN3-L | 512 DDR 400mhz | nVidia GeForce FX 5600 128MB | seagate berracuda 120GB | Samsung SpinPoint 250GB |
P.I.R.A.N.H.A. : Poloautomatický Inteligentní Robot na Anihilaci Nájezdníků a Hromadění Antihmoty :borg:
http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=50805
Stoobi
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

Ohledně těhle věcí mi radí jeden kámoš, takže asi tak. Ale tak nějak nad tím uvažuju. Zase si myslím, že 4x4cm je skoro dost. Ideálně by bylo tak o průměru 2cm. Zkusím sehnat nějakej kryt přes to a podle toho bych to udělal. A asi by to nebylo klasicky se zrcádkem, ale prostě více LED, které by střídavě blikaly, takže efekt by měl být stejný...

No ještě uvidím...:)
Masid
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Masid »

Stoobi píše:více LED, které by střídavě blikaly
Eště k tomu udělat plynulý přechod při pozsvěcování a je to dokonalý
AMD Sempron 2800+, 1GB/333Mhz RAM, GeForce FX 5900XT 128MB, 120GB, 160GB HDD, SB Audigy 4, DVD ROM ....

Masid mod :
P II 300MHz, RAM - 160MB 133MHz, Riva TNT2 ultra 32MB, HDD 3,2GB WD, CD-ROM 48x Lite-on, FDD,
http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=31906
piranha
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od piranha »

A pak že maják je kolotočárna :wink: , myslim že se tam docela vážně hodí...
Made by Piranha
AMD Athlon XP2700+ | SOLTEK nF2 75FRN3-L | 512 DDR 400mhz | nVidia GeForce FX 5600 128MB | seagate berracuda 120GB | Samsung SpinPoint 250GB |
P.I.R.A.N.H.A. : Poloautomatický Inteligentní Robot na Anihilaci Nájezdníků a Hromadění Antihmoty :borg:
.axis.
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od .axis. »

Však mi tě ještě ukecáme Stoobi :D

Myslím si že 2x2 je málo nejlepší je kompromis 3x3 :D

BTW:Můžu sehnat nákres jak zapojit ty ledky aby se rozsvicovali a zhasínaly postupně a ne hned stylem blik:) spíš takový pomalýpohasínání:)
Naposledy upravil(a) .axis. dne úte 26. dub 2005, 22:33, celkem upraveno 1 x.
/*- +¨´= ;,.-ů§ú)#$○ %▼▲↨ #§↑↓→← ∟↔
Loweryho princip:
Když to nejde po dobrém, dělej to násilím. Jestliže se to ulomí, šlo o vadnou součástku
piranha
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od piranha »

.axis. píše:Však mi tě ještě ukecáme Stoobi :D

Myslím si že dva je málo nejlepší je kompromis 3 :D
Jj, 3 cm jsou akorát,kvalitní kovový kryt a efekt jak sviňa je na světě.

Všichni to tam chceme (skoro všichni). :lol:
Made by Piranha
cardman
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cardman »

Zase když se to veme kolem a klem tak maják by měl blikat jenom při nějaký poruše...takže já bych ha zapojil třeba na nějakej panel místo toho pípdla nebo co tam je pro signalizaci překročení max. teploty...
A mě by se ten maják líbil u toho páčidla...
piranha
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od piranha »

cardman píše:Zase když se to veme kolem a klem tak maják by měl blikat jenom při nějaký poruše...takže já bych ha zapojil třeba na nějakej panel místo toho pípdla nebo co tam je pro signalizaci překročení max. teploty...
A mě by se ten maják líbil u toho páčidla...
To taky neni špatnej názor. Ale stim umístěním: Nevim jestli bych ho cpal nahoru, to asi ne. Spíš na nějakej bok nebo mě ještě napadlo vzhůru nohama dovnitř. Co se zapojení týče věřim, že Stoobi na něco přijde.
Made by Piranha
master88
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od master88 »

Stoobi píše:Ohledně těhle věcí mi radí jeden kámoš, takže asi tak. Ale tak nějak nad tím uvažuju. Zase si myslím, že 4x4cm je skoro dost. Ideálně by bylo tak o průměru 2cm. Zkusím sehnat nějakej kryt přes to a podle toho bych to udělal. A asi by to nebylo klasicky se zrcádkem, ale prostě více LED, které by střídavě blikaly, takže efekt by měl být stejný...

No ještě uvidím...:)
nemyslels doufam ruzne barevny ledky ze ne? to by uz pak byl hroznej kolotoc :)
AMD64 3800+ X2 (AC freezer 64 PRO ), Leadtek 8600 GTS (Zalman VF900), 2x1024MB 400MHz Corsair 3L, DFI lanparty NF4 UT-D rev.2 (Thermalright HR-05 SLI), Seagate 250GB + 200GB SATA (2x Silentmax HDD silencer), Akasa 460W, Tt Tsunami

Octavia II 2.0 TDI powah
piranha
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od piranha »

master88 píše:
Stoobi píše:takže efekt by měl být stejný...
nemyslels doufam ruzne barevny ledky ze ne? to by uz pak byl hroznej kolotoc :)
Kolotoč by to byl, ale stoobi chce docílit stejného efektu jako u zrcadlového majáku a ještě jsem neviděl maják, kterej by měnil barvy :lol:
Made by Piranha
Stoobi
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

Ne, tak různé barvy fakt ne...prostě uvidíme, jak půjde udělat tak nějak nejpodobnější maják tomu opravdovému.

Musím sehnat nějakej ten kryt, takže podle toho taky bude rozměr. No jinak přemýšlím o dvou verzích. Jedna je tak, že maják bude tvořit osvětlení vnitřního prostoru case, protože katoda se tam nevejde a LEDky jsou zase poměrně dost směrový, takže maják by byl zajimavej doplněk. A nebo jak nikdo nahazoval, tak při poruše, kde by tedy byla kombinace kouře linoucího se z case a svítícího majáku. Náhodní kolemjdoucí by asi docela koukali..:)

Ale ještě nejsem rozhodnutej. maják budu stavět asi příští víkend. Takže pak se uvidí...hlavně musím najít něco, co by šlo použít jako ta průsvitná krytka... :oops:
XPM
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od XPM »

Není to zbytečný cpát tolik úsilí, peněz a nápadů do něčeho co bude ležet v koutě? :oops:
Obrázek
PROJECT: Digital Fantasy
Více na mých www
Stoobi
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

XPM píše:Není to zbytečný cpát tolik úsilí, peněz a nápadů do něčeho co bude ležet v koutě? :oops:
No nevím...pro mě to není nějakej router, co bude stát v koutě. Kdyby to tak bylo, tak ho nemodduju vůbec. Jde o to, že to byla zajimavá case, na který mě napadl tenhle mod, takže škoda to není. Usilí a nápady jsou pro modding nutností a peněz v tom zas až tolik není. Celkově max. do 2000,- vč komponent. A navíc, ten počítač už zanedlouho bude středem zájmu (možná) jedné "školní" akce a nemluvě o soutěžích (ale proto to nedělám). A až bude plnit svoje poslání, tak taky nebude úplně zastrčenej, ale bude na něj vidět... :wink:
.axis.
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od .axis. »

Mno já si myslím že pokud má někdo koníček tak se počítá s tím že u něj stráví mnoho času a vloží do něj spoustu práce a peněz... :D

A navíc kdo by nechtěl mít doma takovou nádhernou bedničku plnou zkorodovaných plechů originálních prvků atd...

srry za OT... :oops:
/*- +¨´= ;,.-ů§ú)#$○ %▼▲↨ #§↑↓→← ∟↔
Loweryho princip:
Když to nejde po dobrém, dělej to násilím. Jestliže se to ulomí, šlo o vadnou součástku
Rboost
Nováček
Nováček

Příspěvek od Rboost »

Souhlasím. Je to o tvoření a stavbě... i kdyby to pak mělo nedejbože ležet v koutě. Někdo chodí na ryby, někdo modí :wink: .

2Stoobi : Onehdy jsem koupil v obchoďáku za cca 25,- sadu malých plexi kelímků (že bych z nich něco použil 8-) ) - průměr dna 35 mm, průměr vršku 50 mm, výška 50 mm. Tvar a snad i velikost zn. ideál (když ho dáš dovnitř, tak může být o chlup větší než jsi původně chtěl). Malá nevýhoda : drobný vzorek (proužky) a na jedné staně značky objemu (odměrka). Ale šlo by to přemalovat třeba nějakýma výstražnýma pruhama nebo značkama.
Stoobi
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

No taky jsem koukal po různejch kelímcích. Ale uvidíme, co najdu. Určitě se něco bude hodit, problémem jsou právě ty zmiňovaný vzorky, apod. Ale snad se něco najde...

Ale díky za snahu... :wink:
*VIPER*
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od *VIPER* »

Stoobi píše:No taky jsem koukal po různejch kelímcích. Ale uvidíme, co najdu. Určitě se něco bude hodit, problémem jsou právě ty zmiňovaný vzorky, apod. Ale snad se něco najde...

Ale díky za snahu... :wink:
Jestli teda můžu radit, tak u některých vícefunkčních baterek občas bývá i takový malý kuželovitý "náhubek" oranžové barvy, aby se ta baterka dala použít i jako majáček nebo tak něco. Mám to doma, takže když budeš hledat, tak určitě taky něco podobného najdeš...
cardman
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cardman »

Anebo si zkus zajít na autovrakoviště 8) ... tam určitě něco najdeš... :roll:
Stoobi
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

2Viper: Díky, kouknu se potom.
2cardman: Proč zrovna vrakoviště?

Ale ještě chci zkusit projít v nějakým tom hypermarketu oddělení drogerie, většinou maj některý "výrobky" zajimavý víčko, nebo tak něco, třeba by se něco hodilo...:)
Odpovědět

Zpět na „Projekty“