Myslím, že se to tady ještě neřešilo. Docela by mě zajímaly Vaše zkušenosti s hlučností jak DVD tak CD mechanik (i výpalek). Pište kdyžtak přesný název mechaniky, max. rychlosti čtení (zápisu), různé technologie pro snížení hluku, které Vaš mechnika má, atd. Čím podrobněji, tím lépe. A to nejdůležitější. HLUČNOST. Použijte třeba přirovnání k jiné komponentěv poči (asi nikdo nemá možnost přesně změřit vydávaný hluk, pokud jom klidně napište hodnotu).
Já začnu:
1. DVD-ROM Pioneer 106A 16x DVD, 40x CD
Hlučnost při plné rychlosti bych přirovnal k boxovanému chladiči od AMD, který se dodával k rannějším revizím XPček.
Hlučnost se dá srovna s předchozím Pioneerem. Možná o něco tišší. Kdybych srovnával s NEC 3520, tak NEC je výrazně hlučnějsí (měl jsem možnost je mít vedle sebe)
DVD-ROM ASUS DVD-E616P2 (16xDVD 48xCD)
Pouziva tyhle technologie (moc mi nerikaj ale znej dobre ) Double Dynamic Suspension System
--- Reduced Vibration on Traverse and Drive Case
--- Resonance Frequency Control
--- Reduced Vibration Noise
--- Enhanced Readability and Playability
Airflow Field Modification
V praxi se chova opravdu velice tise, i pri nejvyssich otackach je hlucna asi jako VGA silencer na high. Jediny hluk vydava pokud se snazi precist poskozene medium (a jde ji to! - cist a ne hlucet! ) Tenhle zvuk je podobnej zaswinenymu vetraku ve starym zdroji, ale neni tak pronikavej (asi tak 50% z intenzity, snad ani to ne...)
CD-RW SAMSUNG SW-232B (32x/10x/40x)
Vzhledem k tomu ze ji mam uz snad 5 let, a je po celou dobu celkem hojne vyuzivana, uz je to na chuderce znat. Tu a tam mi uz tvrdi ze prave dopalene cedecko je plny chyb, i kdyz neni (jine mechaniky s nim potize nemaj). Pokud palim na nejvyssi rychlost (32x) a to CD ji "nesedne" tak hluk kterej u toho vydava by se dal prirovnat jako kdyz v panelaku o dve patra niz nekdo vrta zed...
- DVD-ROM Pioneer DVD-106S (sterbina) - mel jsem vadnej model a to bylo peklo.. zvuky, jako kdyz amici odesilaj raketoplan k nebesum.. jsem myslel, ze me to jednou zabije.. po reklamacce v pohode.. da se..
- Sony CD-RW CRX175A1 (klasicka stara 24x CD palirna) - skoro ji neslysim..
Tak jsem zakoupil NEC 3520 A. Jeho čtení a pálení si nemůžu vynachválit. Je fakt v poho. Ale ta hlučnost. Je to nejhlučnější mechanika, co jsem kdy měl. Když teda jede naplno. V nižších otáčkách je krásně tichá. Takže třeba při pálení DVD na 4x jí skoro neslyším. Myslím, že to přežiju. Kvalita zápisu a čtení to bohatě kompenzuje
Ja mam LiteOn 832s a je hodne ticha, nekdy se musim kouknout jestli vubec funguje , jinak pri paleni ji vubec neni sliset, no pri prehravani audio cd to uz je horsi
Mám DVD Vypalovačku MSI DR8-A a DVD-ROM MSI D16 a můžu říct že spokojenost maximální sou velimi tichý v porovnání s tím co sem měl dřív tzn.DVD-ROM JLMS XJ-HD 166S nebo vypalovačka Lite-On..jo ještě kámoš si koupil DVD-RW NEC a to je fakt cirkulárka sem se skoro divil jestli to není rozbitý
moje čerstvě chcíplá štěrbinovka Pioneer DVD-106S byla poměrně tichá... naopak novější model DVD-120S je při kopírování znatelně hlučnější. obě palírny jsou ok (NEC 7700A a Pioneer DVR-106), tichost sama.
Doma mam Pioneera 106ku a radim ho mezi "tišší" mechaniky..
Z prace mam z pohledu ticha dobrý zkušenosti s LG mechanikama, naopak horší s NECkama a vubec špatny se Sonkama a Toshibama.
Ale je hodne to zaleží i na kusu
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään
TEAC DV516-D
DVD-ROM
mam ju rok a pol po dvoch mesiacoch sa pokazila a teraz vydava zvuky ako FLOPPYNA nahovno citanie pomala je nepomohlo ani vicistenie radim ju v hlucnosti medzi FLOPPY mechaniky a to myslim vazne !!!!
Nekedy do konca tohto roka pojde na reklamacku .
Allatutti píše:Ja mam LiteOn 832s a je hodne ticha, nekdy se musim kouknout jestli vubec funguje , jinak pri paleni ji vubec neni sliset, no pri prehravani audio cd to uz je horsi
ASUS DRW-1608P-Je to velmi ticha mechanika.Pri zapise ci citani vobec nepozorujem,ze vobec nieco vykonava.Ta technologia odhlucnenia,ktoru udava firma asus je tu badatelna (:
CPU: INTEL Pentium Core Duo 2 E7200@2,54GHz+AC Freezer 7 Pro, MB: ASUS P5K Pro P35, RAM: 2x 2GB Kingstone DDR2 800MHz cl 5, GK: Gainward GeForce 8800GT 512MB 256bit, HDD: Seagate 250GB 8MB 7200rpm SATAII + HITACHI HDS721010CLA332 1TB 32MB 7200rpm SATAII, ZDROJ: Fortron SAGA 400W, LCD: IIYAMA 22" 2200WSV-B1 5ms, OS: Windows 7 64bit
. NB: HP G7070, CPU: INTEL Core Duo T2370@1,7GHz, RAM: 2x 1GB, GK: X3100 zdielana 384MB, HDD: Fujitsu 250GB 5200rpm SATA, LCD: 15,4", OS: Windows Vista Home Premium / Windows 7 64bit