problém se sesíťováním
Moderátor: Don
- Adam Josef
- Nováček

problém se sesíťováním
Mám dva počítače, oba winxp sp2, z nichž jeden mám připojení přes jednu síťovku k netu a druhý comp chci mít připojen k tomu prvnímu druhou síťovou kartou. poradí mi někdo, jak rozběhat to propojení? propojil jsem je normálně cross kablem, nastavil jim ip adresy, ale pořád se mezi sebou nevidí. díky za odpověď.
- Dzin
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
Re: problém se sesíťováním
ZKus to přes průvodce nastavení síťí.Adam Josef píše:Mám dva počítače, oba winxp sp2, z nichž jeden mám připojení přes jednu síťovku k netu a druhý comp chci mít připojen k tomu prvnímu druhou síťovou kartou. poradí mi někdo, jak rozběhat to propojení? propojil jsem je normálně cross kablem, nastavil jim ip adresy, ale pořád se mezi sebou nevidí. díky za odpověď.
Jinak bych raději použil HUB nebo lépe Switch
- Adam Josef
- Nováček

- johny128
- Začátečník

to ze sa nevidia si nevsimaj, to je najhorsi faktor pozorovania
ide ti ping? skopiruj sem nastavenia sietoviek, najlepsie prikazom ipconfig /all ..staci kabel, hub & switch by bola zbytocnost
...ak by ti siel ping tak skus rovno v explorery(tento pocitac napr) dat cestu \\ip_druheho_pc a ci ti zobrazi co zdiela..este vypni firewall...no a to je asi vsetko
jo a sp2 standartne vypina netbios, tak preto aj ked to mas spravne spravene tak sa nevidia
cya
- malca
- Začátečník

To, že se počítače nevidí by mohlo být v tom, že na každým kompu máš nastavenou jinou rychlost kabelu. Nastav síť normálně přes prúvodce ve windouzích. Ve vlastnostech připojení k síti klikni na "konfigurovat" a v otevřeném okně klikni na žáložku "upřesnit" Tam by mělo bejt napsáno buď rychlost kabelu nebo link speed a tam si nastav na obou compech stejnou rychlost, třeba 10mb/s poloviční režim/half duplex (podle toho, jestli to máš v češtině nebo angličtině). No snad sem Ti aspon trochu pomoh
- Butch
- Středně pokročilý

Tohle už tu také bylo: http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=11845&start=20
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximus IV GENE-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
a na tomhle jsi byl kde? samozřejmě, že to jde sesíťovat pomocí tohoto průvoceAdam Josef píše:windowsácký průvodce síťí je nanic, nelze to tak sesíťovat
vypni firewall na obou mašinách, nastav TCP IP protokol takto:
ip 192.168.0.1
maska 255.255.255.0
brána nic
a na druhém pc dej IP 192.168.0.2
následně pomocí ping otestuj funkčnost tcp ip spojení
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)