Pouze 60Hz - dříve 100Hz!

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
Karel Š.
Nováček
Nováček

Pouze 60Hz - dříve 100Hz!

Příspěvek od Karel Š. »

Dobrý den,
včera jsem si koupil tuto kartu (Sapphire Atlantis ATI Radeon 9550 128MB), byl to upgrade z GeForce 2/MX400. Po zapojení karty mi překvapila modrá led v chladiči :D Poté po nainstalování Catalistů a poladění v biosu vše OK. Problém je ale v tom, že mi karta nabízí u monitoru ADI (CRT) max. rozlišení pouhých 60 Hz při 1024 x 768! Catalist mi dál nepustí tam je uvedeno maximum 60Hz při 1600 x 1200, přitom stará ASUS GeForce mi v klidu zvládla při 1024 x 768 i 120 Hz u stejného monitoru. Proto Vás všechny zasvěcené tímto žádám o radu kde by mohl být problém. Ještě poslední věc v systému ve vlastnostech klidně 100 Hz nastavím a ale monitor stále ukazuje 60 Hz. Děkuji všem za rady.
Karel
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

Hledej ve FAQ tady nebo v google, tomuhle se uz od nepameti rika u ATI karet "ATI 60 stuck"
Karel Š.
Nováček
Nováček

Příspěvek od Karel Š. »

Problém jsem vyřešil pomocí programu ATI RefreshFix 0.9.9.7 (už jde na 100Hz). Byl bych Vám vděčný, kdyby mi někdo vysvětlil, kde je tedy problém - zda je to Catalistech, či monitoru, nebo v kartě samotné a zda je toto důvod třeba i k případné reklamci karty samotné.
Děkuji
prf.KuBA
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od prf.KuBA »

Nebo zkus ATi Tray Tools, tam je také refresh lock. Jsem s tím spokojen. ;) Navíc v něm můžeš rovnou i taktovat... Pro mě je to nejlepší program pro ATi VGA. ;-)
Apple MacBook Pro 16" M1 MAX 24/32GB/1TB // Nillkin ProDesk Adjustable Laptop Stand // Apple Magic Keyboard & Logitech MX Master // Apple iPhone 13 Pro 512GB // Microsoft Xbox Series X + LG CX65 OLED
Jája
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jája »

na reklamaci karty to určitě není, je to obecneý problém který se občas vyskytuje, už se to tu několikrát řešilo, někdy jsou špatně načteny DDC informace z monitoru, někdy pomáhá odebrat a znovu nainstalovat ovladače grafiky a monitoru, nebo ručně nastavit v control panelu/obrazovky/monitor max obnovovací frekvenci a rozlišení. Jinak doporučuju program refreshlock viz FAQ.
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
MAGMA
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MAGMA »

u mna to je bezna vec...ja to automaticky riesim tak, ze vypnem pouzivanie ddc v catalystox a natvrdo mu tam nastavim, max rozlisenie 1024x768, nastavim natvrdo obnovovaciu frekvenciu a ete zapne, ze nex hadze vzdy frekvenciu taku, ako ma ploxa, cize stale bezim na 85Hz.
ale vacsinou mam nainstalovane omegy a tam tento problem nemam.

NB: ASUS N71JQ i7 720QM, 4GB 1333MHz, Intel X25-M 80GB + Seagate Momentus XT 500GB hybridný HDD., ATI HD5730 OC, Win 7HP 64bit
AUDIO: USB EDIROL UA-1EX, Cowon D2 > Onkyo HTX-22HD, Ultimate Ears Triple.fi 10 PRO
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Může to být i blbě nainstalovaným driverem na monitor. Buď vybrat "monitor plug and play" nebo drivery od výrobce monitoru (i když ty můžou být ještě horší...). Taky se to dá nastavit v ovládacím panelu grafický karty; možností je dost :-)
Nejlepší moderátor ve výslužbě
cert
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

60Hz pri hrach

Příspěvek od cert »

Pri Call of Duty a GTA San Andreas + Vice City bola frekvencia monitora len a jedine 60Hz(Monitor zvlada 100Hz).

Fungoval ATI TRAY Tools - ale zaberal nejaku pamat a to nie je dobre.
Najlepsie riesenie je RefreshForce(http://www.pagehosting.co.uk/rf/) - len raz opravis frekvencie a hotovo.

U tychto programov stacilo nastavit zelanu frekvenciu.
RefreshFix u mna nefungoval.
IN DUST WE TRUST
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“