Trinitron - poskozena vrstva?

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

Odpovědět
Bedas
Začátečník
Začátečník

Trinitron - poskozena vrstva?

Příspěvek od Bedas »

Ahojda, mam dotaz - kdyz se pri cisteni trinitron monitoru trochu pritlaci a objevi se tam jakoby leskly flek,jakoby to bylo poškrábaný, viditelny zejmena oproti bilemu pozadi, je to nevratne? Nemate s tim nekdo zkusenost?
CPU: AMD Phenom X4 9950 BE RAM: Kingston HyperX 1066MHz 4GB(2 x 2GB) Motherboard: Asus M2N32-SLI Deluxe HDD: SAMSUNG HD501LJ, 2x 500GB + 1TB Grafika: ASUS ENGTX275 896MB
..::..::..::..::..::..::..::..::..::..::..::..::..::..::..::..::..::..::..::..::..:: Water cooling ::..::..::..::..::..::..::..::..::..::..::..::..::....::..::..::..::..::..::..
[pumpa]Laing DDC 12V PRO AGB + Alphacool TOP -> [cpu blok]EnzoTech SCW-1 - Sapphire revA -> [chipset blok]by Wroom -> [mosfet blok #1]by Wroom -> [radiátor #1]Alphacool NexXxoS PRO I rev2 -> [mosfet blok #2]by Wroom -> [gpu blok]Swiftech MCW60 -> [radiátor #2]Magicool Copper Radiator Triple Xtreme 360 -> [expanzka] [url=ttp://wroom.wz.cz/komponenty/exp_v2/exp_v2.html]by Wroom[/url]
Dony
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Dony »

pokud sis sedrel antireflexni vrstvu, tak to nevratny je, nesmis to drhnout jak podlahu :)
Obrázek Avatar tancuje, nechce se mu na záchod... :) Windows Vista je tady, řekněte "WTF" :D
Houmi
Začátečník
Začátečník

detske vlhcene ubrousky

Příspěvek od Houmi »

bacha na cisteni crt monitoru detskymi vlhcenymy ubrousky. manzelka jimi cistila obrazovku a povedlo se ji nacnout tu antireflexni vrstvu. presne uprostred se vytvoril svitici flek. tak jsem to po ni dokonci, protoze to vypadalo desne. ani nebylo potreba moc tlacit. nevim cim ty ubrousky napousteji, ale ta vrstva tim sla docela dobre dolu. napadla me oprava nalepenim nejake antireflexni folie, ale v tomhle rozmeru (17") nemuzu nic rozumneho najit. nemate nekdo nejaky napad nebo link?
quake77
Nováček
Nováček

Re: Trinitron - poskozena vrstva?

Příspěvek od quake77 »

Bedas píše:Ahojda, mam dotaz - kdyz se pri cisteni trinitron monitoru trochu pritlaci a objevi se tam jakoby leskly flek,jakoby to bylo poškrábaný, viditelny zejmena oproti bilemu pozadi, je to nevratne? Nemate s tim nekdo zkusenost?
Presne toto se mi podarilo udelat na mojem LG 700P. Objevilo se to z niceho nic (asi po neopatrnem utreni obrazovky). Zkousel jsem se vsemi moznymi zpusoby toho zbavit, ale bez vysledku. Nakonec jsem jej reklamoval a bez jakychkoliv reci me monitor vymenili za novy. Od reklamace uplynulo jiz pres 2 roky a uz jsem se s timto problemem nesetkal, takze bych to svedl na nekvalitne nanesenou antireflexni vrstvu. Obrazovku utiram velmi casto obycejnymi suchymi ubrousky a zatim bez problemu.
GA-P35-DS3L rev. 2.0 (F8), Intel Core2Quad Q6600@3.402GHz 1.328V, Noctua NH-U12F, 4x2048MB A-Data Extreme DDR2 800@907MHz (5.5.5.18 2T), Gigabyte ATI Radeon HD 4850 512MB, WD 6400AAKS, ASUS Xonar DX/XD, Samsung SH-S223F, Corsair HX620 620W, MS IntelliMouse Explorer 3.0 on Razer Goliathus, AOpen H600A, DELL 2408WFP
Houmi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Houmi »

ted jsem se koukal do lejster a presne pred tremi dny mi skoncila trileta zaruka, takze reklamovat to asi nepujde. stejne si myslim ze by mi to nevzali. manzelka to predtim cistila vsim moznym (iron atd.) a bylo to v pohode. az ted ty detske ubrousky (helen harper). :(
bez te antireflexni vrstvy se mi obraz monitoru ted zda dokonce i trochu ostrejsi :D
ale pokud sezenu nejakou tu folii, tak ji tam zkusim nalepit. uz kvuli pripadnemu prodeji.
Odpovědět

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“