Kolísání otáček CPUFanu

Vše co se týká chlazení vzduchem - větráčky, ventilátory, žebrované pasivy, atp.

Moderátor: morke

Odpovědět
Thom
Nováček
Nováček

Kolísání otáček CPUFanu

Příspěvek od Thom »

Mam problem s CPUFan a uz si s tim nevim rady.
Mam CPU Fan Titan T5TB supersilent.
Kdyz zapnu PC, tak chladic stoji. Po asi 2 min se rozbehne na 3500 otacek a to strasne rve. :sad: tak jede asi 3-5 min a pak se zase zastavi.
Teplota jde strasne nahoru.. 89°C bezne jsem mival 56°C. Porad se tu stujnuje.
Mam nainstalovaneho speedfana, ale jakakoliv zmena se neprojevi.
I kdyz Speedfana vypnu tak to porad blbne.
Muzete mi nekdo prosim poradit :wink:
Rider008
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Rider008 »

ked zapnes PC, tak by sa fan mal krutit, speedfan by to mal regulovat len vo win

Skus hodit konektor niekde inde, zapoj to niekde inde na maticnu dosku.
Asi ti to bude pipat, ale hlavne bude ci sa bude tocit vetrak, ak ano tak vies ze co je konektor pri mb tak uz je zly.
XPM
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od XPM »

Nenastavoval si něco v biosu? jako třeba rozběh větráčku při určité teplotě?

Zkoušel si jiný větráček?
Obrázek
PROJECT: Digital Fantasy
Více na mých www
david99
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od david99 »

Podla mna je tam lozisko v haji, skus ho rozobrat vycistit a namzat mal by potom ist znova dobre.
Godric
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Godric »

Tady ihmo nejde o žádný ložisko, ale o nastavení větráku. A Taky bych to viděl na bios nebo nejakej špatně přepnutej jumper na desce. Nebo čistě teoreticky nějaká vnitřní utilita větráku, ale to sem v praxi ještě neviděl. Doporučuju zkontrolovat zapojení regulací na desce podle manuálu.
Mod čerpadla by Godric | Puddle jumper mod | Obrázek
E2140 1.6 -> 2.88 | X1950GT 500/600 -> 621/675 | A-Data 2*1GB 800 -> 960 | 965P-DS3 | Enermax Liberty 400W | Barracuda 7200.11 1TB | Godricův blog
Thom
Nováček
Nováček

Takze...

Příspěvek od Thom »

1. s lozisekm to nema co delat. Ventilator je schopny dezet normalne, ale po chvilce se zase vypne. Cely Fan jsem mel rozebrany a kompletne namazany.. :wink:
2. BIOS -> jedina vec souvisejici s tepltou je nastaveni, kdy se ma vypnou PC pri prehrati.. Dve hodnoty 85/95°C nic vic.
Vcera jsem zkusil nahrat defaults setting biosu a vypadalo to OK vsechno bezelo jak melo, ale po 25min zase konec..
Pak jsem zkusil reset configuration data a taky nic, posledni vec byla kompletni reset biosu na desce jumperem.
Efekt 0.
2. Jediny jumper, ktery jsem predelaval bylo umozneni spusteni PC pres klavesnici. Ten uz je na puvodnim miste.
3. Tstoval jsem to cely den. Ikdyz jsem mel zaply jedine bios a asi 1h jsem sledoval jak to beha. Porad to kolisa.. Nevypada to ze by s tim souvisel OS.. Ja si taky myslim, jestli neni nejake vnitrni nastaveni, ale kde??
Odpovědět

Zpět na „Vzduch“