Ahoj, nedávno jsem se přes rozhodl zazálohovat přes TV-Tuner (Genius Video Wonder PRO III, chipset zn. philips, model saa 7134) některé ze svých VHS do pc. Vše, včetně grabování videa do pc funguje bez problémů (u klipů a krátkých filmů - cca do 75 min. zachytávám nekomprimovaně v plném palu - 768*576 tj. cca 20 mb/s s minimem "Drop Frames - cca 1snímek za 15 min což je nic) Problém se však objevil při kompresi těchto nekomprimovaných avi. Když totiž takovýto nekomprimovaný fim spustím ve Win XP pomocí Win MediaPlayeru, tak je obraz normální, rozprostřený po celé obrazovce - zkrátka klasický fulscreen. Když však toto video zkomprimuji kodekem Xvid (osobně si myslím, že je chyba v nějakém jeho nastavení - neslučitelnost nastavení "four CC used: Xvid a ne Divx, či DX 50, jež kodek také nabízí), tak se ve video, přestože např. v rozlišení 512*384 seshora a zespoda "seřízne" asi 3 cm vysokými (na 17" monitoru) černými pásy (podobné jako u DVD filmů, Fotku z digitáu klidně vložím). Toto se však děje jen ve Win XP, v mém 2. systému (W98) vše chodí úplně normáně, podivné také je to, že se takto ve win XP nechovají všechny filmy, ale jen ty, jež jsou zkomprimované X-videm. Filmy v Divx (verze 5.x.x.x) chodí většinou normálně. Opravdu už netuším co s tím a byl bych rád, kdyby se našel někdo, kdo by věděl, jak poradit, protože ja jsem už jsem vyčerpal všechny možnosti (včetně změny nastavení four CC used: Xvid na Div X(v záložce"Debug" kodeku), ale stále bez výsedku.
Díky moc
S pozdravem S.[/i]
Problém s komprimovanýmVideem(X-vid)-ChybnéPřehrávání ve WXP
- Skim
- Začátečník
-
Problém s komprimovanýmVideem(X-vid)-ChybnéPřehrávání ve WXP
O'old PC MB MSI 865PE Neo2-P CPU Intel P4 Prescott 2.8 GHz (800/1MB/1.35V) Spire SP450B0 RAM DDR 2GB PC3200 A-DATA CL3, VGA Leadtek Winfast A7600 GT TDH 256MB DDR3 (G73,128 bit,560/1400)+Primecooler PC-VGAHG2 AL (5V) Audio Sblive! 5.1 HDD Hitachi HDS722516VLAT80 (164,7 GB), DVD LG 4160B Case E-case BT C808 PSU Seasonic SS-400ET LCD NEC MultiSync EA191M (19"/PVA)
- Dzin
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele: