Saphire Ati Radeon 9800 Pro - cierna obazovka
Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik
- Acko
- Nováček

-
Saphire Ati Radeon 9800 Pro - cierna obazovka
Nazdar, po polroku som sa rozhodol preinstalovat Windows.Po formate disku a instalaci Win XP SP2 som chcel nainstalovat moju graf. kartu Saphire Ati Radeon 9800 Pro. Najprv som pouzil original drivery Catalyst 4.10, ktore boli dodavane s kartou na cd splou s gf. Restartoval som komp,po nabehnuti sa mi po 5 sekundach hodila cierna obrazovka. Tak som ho restartoval. Tentokrat sa windows pustil uz len v ciernej obrazovke. V pozadi bolo pocut uvodny zvuk co sa spusta po starte ale dalej nic. Opäť som restartoval komp a skusal som dostat sa po restarte klavesou F8 do rezimu VGA, tam obraz isiel ale kartu system nepoznal. Drivery som odinstaloval stiahol nove Catalyst 5.4, ale nepomohlo to. Problem stale zostal. Po starte win vidim ciernu obazovku nic viac.
Kartu mam asi pol roka a stalo sa to z nicoho nic.
Skusal som vymenit aj monitor.Prosim o pomoc dik
Kartu mam asi pol roka a stalo sa to z nicoho nic.
Skusal som vymenit aj monitor.Prosim o pomoc dik
Asus A7N8X-E,Athlon XP 2600,512 RAM,Saphire Ati Radeon 9800 Pro,
- Hanis
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- kolo
- Mírně pokročilý

- Acko
- Nováček

-
- kolo
- Mírně pokročilý

Skus ju v inom PC,či pojde.................Najprv nainštaluj najnovšie ovladače od dosky a potom ovladače od GK.............
http://whitebunny.demon.nl/hardware/chipset_nvidia.html
http://whitebunny.demon.nl/hardware/chipset_nvidia.html
Amd AthlonXp 2500+
Titan D5TB/CU35/R1,Epox 8KRAI(Via KT600),PQI 2x256 MB 400 CL2.5,ATI Sapphire Radeon 9550 128mb/128bit 250/200@435/265 + GLACIAL NorthPole 1000,Maxtor 15GB "5400" 2mb cache,Mercury HT4500 5.1,TTC-003,WinXp+SP2
Titan D5TB/CU35/R1,Epox 8KRAI(Via KT600),PQI 2x256 MB 400 CL2.5,ATI Sapphire Radeon 9550 128mb/128bit 250/200@435/265 + GLACIAL NorthPole 1000,Maxtor 15GB "5400" 2mb cache,Mercury HT4500 5.1,TTC-003,WinXp+SP2
- Acko
- Nováček

-
- EGRES
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- Acko
- Nováček

-
- Allatutti
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
- Acko
- Nováček

-
- Porter/one
- Nováček

-
stejny problem
Taky jsem mel stejny problem. Koupil jsme si radeon 9800 pro od saphiru. Delalo mi to stejne veci jako tobe a navim mi monitor nekdy ukazoval ze je bez signalu.
Mordoval jsem se stim cely den az potom jsem upgradoval bios desky a karta uz konecne funguje jak ma.
Ja mam ale desku od microstaru K8T neo2 via chipset. Jak jsem se dozvedel tak spolu s ati moc dobre nespolupracuji.
Ale tobe se to stalo az po nejake dobe. Predtim to fungovalo normalne ???
A neinstaloval jsi do pc nejakou novou vec, ktrera ti bere cast vykonu zdroje ? Je mozne ze uz tvuj zdroj nestiha kartu zivit.
Mordoval jsem se stim cely den az potom jsem upgradoval bios desky a karta uz konecne funguje jak ma.
Ja mam ale desku od microstaru K8T neo2 via chipset. Jak jsem se dozvedel tak spolu s ati moc dobre nespolupracuji.
Ale tobe se to stalo az po nejake dobe. Predtim to fungovalo normalne ???
A neinstaloval jsi do pc nejakou novou vec, ktrera ti bere cast vykonu zdroje ? Je mozne ze uz tvuj zdroj nestiha kartu zivit.
- eraser007
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
skus ju poriadne dotlacit do slotu 
takisto skus vybrat z kartu von molex konektor a dat tam nejaky iny...popr. este vypojit mechaniky..ako je napisane hore, je mozne ze ju zdroj nestiha zivit
a skus este vypnut FASTWRITES
takisto skus vybrat z kartu von molex konektor a dat tam nejaky iny...popr. este vypojit mechaniky..ako je napisane hore, je mozne ze ju zdroj nestiha zivit
a skus este vypnut FASTWRITES
NB : Asus A6Km Q-0010
HID : Logitech DFP SOUND : Logitech Z-2300, Sennheisers PX 100, Creative SB 5.1 Surround USB
HID : Logitech DFP SOUND : Logitech Z-2300, Sennheisers PX 100, Creative SB 5.1 Surround USB
- celebrant.athlon
- Začátečník

-
- K!ll3r
- Středně pokročilý

hm jak tak ctu , tak ovladacema to neni urcite , to by mu to aspon nabehlo , takze ovladace je celkem blbost , jedine zkusit prohodit napajeci kabel , btw jakej mas vubec zdroj?pak bych flashnul bios na GK a i na MB a musi to jet , pokud udelas to co jsem psal a nepojede to , tak reklamace
EDIT:udelej i FW a agp 4x , ci si zkus pohrat s irq for vga
tot fakt vse co jde udelat
EDIT:udelej i FW a agp 4x , ci si zkus pohrat s irq for vga
tot fakt vse co jde udelat
- PC-PC
- Nováček

-
9800 PRO
Mrkni sem http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=35434, puvodne jsem myslel, ze je to monitor. Dnes jsem zkusil dat moji grafiku do jineho PC a to same - tma. Jen se tam objevila hlaska "You have not connected the power extension cable to your Radeon video .... Please refer to the getting started guide for proper hardware installation" Jelikoz neumim anglicky, nevim co to znamena. Prosim, prelozte to nekdo a napiste co s tim... Jinak to jdu reklamovat. Predem diky.
- EfineSS
- Středně pokročilý

-
- PC-PC
- Nováček

-
Sorry za spozdeni, driv to neslo. S nejvetsi pravdepodobnosti jde o spatnou zakl.desku. Zkusil jsem grafiku na jinem PC (vcetne pripojeni nap. kabelu, na kterej jsem zapomnel) a vse v poradku. Zkusil jsem na mem PC jiny monitor a nic! Zkusil jsem muj monitor na jinem PC a vse je v poradku. Kdyby byly spatne ramky, tak by se udajne ozval nejaky chybny ton z PC. A procesor nevim jak ozkouset, ale spise to je tou deskou. Mam EPOX 8RDA3. Proc to zniceho nic prestalo jit mi je zahadou, kazdopadne jdu reklamovat. Diky za rady....
- Allatutti
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php? ... highlight=
proc to resis 2x??
Jeste 3. moznost vyzkousej ve svym pocitaci jinou grafiku a pak dej vedet
proc to resis 2x??
(takze asi grafika)1. Zkusil jsem muj monitor na jinem PC a vse je v poradku
(takze grafika)2. Zkusil jsem na mem PC jiny monitor a nic
Jeste 3. moznost vyzkousej ve svym pocitaci jinou grafiku a pak dej vedet
- PC-PC
- Nováček

-
Tak jsem dal do sveho PC jinou grafiku, taky od ATI, ale 256MB a stale nic. Takze deska... Vic uz pro to udelat nemuzu, musi nastoupit odbornici.
Proc to resim 2x ??? Puvodne jsem myslel, ze je to monitor, proto jsem to zaradil do sekce monitoru. Pak se z toho vyklubala s nejvetsi pravdepodobnosti grafika, tak jsem to lupnul do grafiky. Navic podobne "postizenych" tu bylo vic. A jelikoz lidi mozna cekali na to jak to dopadne, chtel jsme jim napsat, k jakemu zaveru jsem dosel. Tot vse.
Proc to resim 2x ??? Puvodne jsem myslel, ze je to monitor, proto jsem to zaradil do sekce monitoru. Pak se z toho vyklubala s nejvetsi pravdepodobnosti grafika, tak jsem to lupnul do grafiky. Navic podobne "postizenych" tu bylo vic. A jelikoz lidi mozna cekali na to jak to dopadne, chtel jsme jim napsat, k jakemu zaveru jsem dosel. Tot vse.