bluetooth alebo irda k mobilu

Vše ostatní - tiskárny, skenery, zdroje, klávesnice, myši, herní zařízení, skříně a další.

Moderátor: L4mka

Odpovědět
Athlon 64
Nováček
Nováček

bluetooth alebo irda k mobilu

Příspěvek od Athlon 64 »

Mám mobil SE K700, a chcel by som si kúpiť niečo na prenos dát. Aký je rozdiel v rychlosti medzi bluetooth a irda? A čo ma aké výhody? Malo by to byt tak do 800Sk. ked mozte aj konkrétne, diky
Epox 8HDA+ K8T800 VT8237, Athlon 64 3000+ (2.01), 2x256 Goodram DDRAM PC400 CL.3, Ati Radeon 9600XT 256 Mb Sapphire, Maxtor 6Y080L0, CD-RW Teac W552G, Toshiba DVD, Mercury 350W
cardman
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cardman »

BT ma jednu velkou výhodu oproti irda a tou je, že nemusí být přímá vydielnost...nevim jakej je rozdíl v rychlosti, ale vim že pokud chceš přenášet data, tak bude asi nejlepší volba datovej kabel...
random
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od random »

Ja osobne som za BT ..... sam ho pouzivam.... hlavna vyhoda uz bola napisana vyssie.... ( inak BT je aj rychlejsi ) ...
Sam by som do datoveho kabla neinvestoval..., sluzi zvicajne len na 1 ( alebo len par ) telefonov..... BT je univerzalni a naviac je ovela menej problemov s jeho konfiguraciov ..... staci len sparovat a prenasat subory ... :)
Sempron 2800@2160MHz ( 270x8 ), 1024MB GoodRam, MSI K8N Neo-FSR, Radeon 9800SE@8 pip 128MB 128b 378/290, 200GB HD Maxtor Pata, DVD RW LG4163
Athlon 64
Nováček
Nováček

Příspěvek od Athlon 64 »

jj diky pozeral som do cenníka a ktory by ste odporučali:
EPoX USB Bluetooth modul - 100m - 776 sk
EPoX USB Bluetooth modul - 20m Ver.1.2 Trieda - 679 sk

aky je medzi nimi rozdiel okrem rozdielu v "m"

diky
Epox 8HDA+ K8T800 VT8237, Athlon 64 3000+ (2.01), 2x256 Goodram DDRAM PC400 CL.3, Ati Radeon 9600XT 256 Mb Sapphire, Maxtor 6Y080L0, CD-RW Teac W552G, Toshiba DVD, Mercury 350W
JanoF
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JanoF »

asi tam bude rozdiel aj v rychlosti MSI ma tiez nieco podobne ale 10m a 100m a ten na 10m ma len max okolo 30kb/s ten na 100m mal viacej ked som ho skusal cize predpokladam ze to ma tak aj tento vyrobca
prf.KuBA
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od prf.KuBA »

IrDA v dnešní době nemá smysl, je to strašně pomalé. Jinak co se týče BT, tak bych doporučil moduly od MSI. Podle názorů uživatelů jsou nejlepší. Osobně jsem s moduly od MSI také spokojen. :)
Apple MacBook Pro 16" M1 MAX 24/32GB/1TB // Nillkin ProDesk Adjustable Laptop Stand // Apple Magic Keyboard & Logitech MX Master // Apple iPhone 13 Pro 512GB // Microsoft Xbox Series X + LG CX65 OLED
JanHavlicek
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od JanHavlicek »

rozhodně BT, nemusí mít přímou viditelnost a je dost rychlejší, sice kabelu se zatím stejně nic nevyrovná, ale i tak je daleko lepší BT neý IrDA
Dell Inspiron 6400, HP mini 5103, Nokia E71, Nokia E75, HTC HD2
Smith
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smith »

Určitě BT. Výhody už byly řečeny.

Co se týče modulů od MSI, tak jeden jsem měl a spokojen. :)
# Desktop [Ryzen 9 7950X, 128 GB RAM, GeForce GTX 1660 Ti, 4x SSD, 3x Dell UP2716D(A), W11 Pro]
# Notebook Dell XPS 13 [i7-7500U, 16 GB RAM, 512 GB SSD, W11 Pro], Apple MacBook Air 13" [M2, 16 GB RAM, 512 GB SSD]
# Home Server [2x E5-2630 v3, 128 GB RAM, WS2019] # Storage Synology DS1815+ [24 TB RAID6], Synology DS1819+ [24 TB RAID6, 10 GbE]
# Samsung Galaxy S23 Ultra # Canon EOS R5, Canon EOS 3, Canonet QL17 G-III, Bronica SQ-A # www.photosmith.cz
johny128
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od johny128 »

2Athlon 64 : tie rozdiely byvaju naozaj len v dosahu, takze ak ti staci 10m zober ten..ja mam napr http://www.msi.com.tw/program/products/ ... hp?UID=449 (kupis v ageme) a absolvoval som s nim snad vsetko, od normalneho posielania dat z mobilu do kompu az po naroutovanie netu z kompu do mobilu takze som cez operu(symbian verzia) mohol kludne "bezplatne" prezerat stranky :-D jojo, bluetooth je velka sranda :roll:
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

Mám jak BT tak IrDA výhody byli popsány snad jen že BT daleko více žere baterku jak u mobilu tak třeba u nouťase zato IrDA tolik ne, jelikož je to jen dioda a ne vysílač lajcky řečeno :lol: jinak BT mám jako USB donglík od MSI a spokojenost. :)
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
skull.and.bones
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od skull.and.bones »

JanoF píše:asi tam bude rozdiel aj v rychlosti MSI ma tiez nieco podobne ale 10m a 100m a ten na 10m ma len max okolo 30kb/s ten na 100m mal viacej ked som ho skusal cize predpokladam ze to ma tak aj tento vyrobca
rozdil je akorat v dosahu, na rychlost to nema zadnej vliv
k mobilu by ale stacil ten s kratsim dosahem, protoze myslim ze mobily podporujou jen 10m
N-GAGE = rulez

I should made weapons from your bones!
Athlon 64
Nováček
Nováček

Příspěvek od Athlon 64 »

diky a este jedna otazka ohladom HID "K vzdálenému ovládání budete akorát potřebovat mít nainstalovaný Bluetooth adaptér podporující HID profily." Môže sa stať že niejaky bluetooth to nepodporuje alebo to je len soft?
prf.KuBA
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od prf.KuBA »

skull.and.bones píše:rozdil je akorat v dosahu, na rychlost to nema zadnej vliv k mobilu by ale stacil ten s kratsim dosahem, protoze myslim ze mobily podporujou jen 10m
Potvrzuji. BT adaptér s dosahem 100m je hodně předimenzované zařízení. MSI B-Toes bohatě postačí. ;)
Apple MacBook Pro 16" M1 MAX 24/32GB/1TB // Nillkin ProDesk Adjustable Laptop Stand // Apple Magic Keyboard & Logitech MX Master // Apple iPhone 13 Pro 512GB // Microsoft Xbox Series X + LG CX65 OLED
NoTHX
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od NoTHX »

prf.KuBA píše:
skull.and.bones píše:rozdil je akorat v dosahu, na rychlost to nema zadnej vliv k mobilu by ale stacil ten s kratsim dosahem, protoze myslim ze mobily podporujou jen 10m
Potvrzuji. BT adaptér s dosahem 100m je hodně předimenzované zařízení. MSI B-Toes bohatě postačí. ;)
Jo, jenže "neoslabená verze" do 10m frčí plnou rychlostí a snáze překonává překážky, pokud ti stačí dobrej signál v jedný místnosti, pak vol B-Toes, já jsem si těch pár korun za plnou verzi připlatil... 8-)
Ona jedna z nejtěžších přirozených překážek pro BT je panel (pokud někdo jako já bydlí v králíkárně tak ví o čem mluvim), představ si tlustou vrstvu betonu a uvnitř ještě kovový pletivo, s plnohodnotnou verzí mi nedělá problém se k mobilu probojovat na 10m přes 3 takový panely.

Co se IR týče, ono zas tak pomalé neni (prodávaj se dongly s několika Mbps), což ovšem neznamená že to musí umět mobil :)
BT afaik zvládá nějakých 720-740kbps, každopádně netrpí nutností na sebe přímo vidět, takže imho je to jasná volba...

//Jinak značku adaptéru bych asi volil MSI a taky že jsem jí zvolil :)
prf.KuBA
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od prf.KuBA »

NoTHX píše:Jo, jenže "neoslabená verze" do 10m frčí plnou rychlostí
Mám MSI MS-6769 a když jdu na druhý konec místnosti, tak rychlost není rozhodně tak vysoká, jako když jsem s telefonem přimo u adaptéru a deset metrů to určitě není... :roll: Telefon dosáhne cca těch deset metrů a čím dál je telefon od adaptéru, tím se rychlost snižuje, ať je adaprér jakýkoli. Telefon takovou rychlost na větší vzdálenost nezvládne, takže je opravdu jedno, jestli koupíš B-Toes, nebo MS-6769.
ruprt
Nováček
Nováček

Příspěvek od ruprt »

Neporadil by ste ňekdo, jak donutit skype fungovat přes BT? Mám to nainstalovaný, spárovaný, ale nevim co dál, v nastavení na skypu je akorát zvukovka a BT mlčí. Dík
Don Martinez
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Don Martinez »

Athlon 64 píše:diky a este jedna otazka ohladom HID "K vzdálenému ovládání budete akorát potřebovat mít nainstalovaný Bluetooth adaptér podporující HID profily." Môže sa stať že niejaky bluetooth to nepodporuje alebo to je len soft?
Mozna trochu pozde ale: profilu je pomerne hodne a prakticky nenejdes zarizeni ktery by podporovalo vsechny, na www.mobilmania.cz o tom kdysi byl clanek, nejde to jinak nez zkouset a nebo poradne procist specifikaci
Chystané recenze: Acer TravelMate TimeLine 8371 - více viz položka www v mém profilu... Brutální D.M.
Chcete si koupit notebook? Vyzkoušejte náš opravdu cool nový dotazník
Obrázek
van Bellen
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od van Bellen »

daju sa cez BT spojit dva PC tak cez 3 panely ?
_Stepan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od _Stepan »

van Bellen píše:daju sa cez BT spojit dva PC tak cez 3 panely ?
já s MSI-6769 detekoval HF sluchátko přes cihlovou zeď (z obýv . pokoje) do uzavřeného auta, vzdálenost cca 5-6m. Upozorňuji, že detekoval, jak by fungoval přenos mezi PC nevím.
pham viet tiep
Nováček
Nováček

Příspěvek od pham viet tiep »

ja osobne by som bral BT. neznasam tie cakania na irda a to este musim drzat mobil vedla adaptera :evil:
intel p4 3.0ghz---asus p4p800E-deluxe---POWERCOLOR RADEON9600PRO 128---SAMSUNG SP120GB----APACER 2*512MB DDR---AC FREEZER 4
Odpovědět

Zpět na „Ostatní hardware“