Výkon sestavy

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
genti
Nováček
Nováček

Výkon sestavy

Příspěvek od genti »

Potřebuji nutně zjistit zda výkon mé sestavy je optimální.
Jak ji otestovat a případně jak ji nastavit na odpovídající výkon. Nemám zájem o taktování, jen o co nejlepší základní nastavení (doladění).

MSI K8T800 Neo2 (939)
AMD Athlon64 3000+ soc. 939
2 x 512 dual chanel
NVIDIA GeForce FX 5500 Sparkle 128 bit Driver 7.1.8.1
Realtek AC97 Audio
Maxtor 120 GB SATA

napájení: 11,36 V
vcore: 1,41 V
memory voltage: 2,7 V
AGP voltage: 1,5 V
CPU temp: 39°C
sys temp: 33°C

3D Mark 2003: 1555 (nevím zda to je dobré či ne)
CPU Arithmetic Benchamrk Sandra: ALU 8198 MIPS
Whetstone FPU 2798 MFLOPS
Whetstone iSSE2 3621 MFLOPS

CPU Multi-Media Benchmark Sandra
Integer x4 aEMMX/aSSE : 16888 it/s
Float x4 iSSE2 : 18167 it/s

Předem moc děkuji za jakékoliv konstruktivní vyjádření.
Miki Frosty
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Miki Frosty »

Pokud jsi chtěl optimální výkon (chápu jako vyváženou sestavu), tak sis to měl rozmyslet dřív,než jsi koupil tu grafiku :lol:
Pokud chceš vědět, jestli je výkon Tvé sestavy odpovídající komponentám - tak věz, že přibižně odpovídá... 8-)
Pokud tomu moc nehovíš, tak sis měl aspoň trochu nechat poradit od nějakýho kámoše, páč ta grafika Ti to bude brutálně brzdit!!! K tomuto by se šikla tak 6600GT (nebo aspoň nonGT)!!! :wink:
Nevím jestli to bylo konstruktivní, ale pokud Ti tuhle sestavu někdo dělal v posední době, tak mu vyřiď, že je LOLEK!!! :roll:

EDIT:\\ Jinak RAM je dostatek, disk je opravdu minimum, CPU - o.k. :wink:
Naposledy upravil(a) Miki Frosty dne sob 23. dub 2005, 20:33, celkem upraveno 1 x.
AMD Athlon64 3200+(Winchester) :: DFI LANParty NF3 Ultra-DAGF :: 1024 MB DDR400 CL3 A-Data :: Sapphire Ati Radeon 3850 512MB AGP :: Seagate 160GB EIDE + WD 500GB SATA :: DVD-RW LG GSA-4163B :: 22'' LCD BENQ G2220HD ::
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Jak už bylo řečeno, tak ta grafika je nic moc k tý sestavě ...
Goldnoob team proud member!
Joži
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Joži »

:? vyvazene to teda nie je...
to je tak do kanclu, kde sekretarka rippuje dvdcka :)
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

no... muzes si pohrat s casovanim pameti a tak...

ta +12V hodnota uz je celkem nizko... co mas za zdroj??
random
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od random »

Niet co dodat...., najslabsim clankom tvojej zostavy je prave grafika..... ta je tam vzhladom na ostatne celkom slusne komponenti ako omylom... :roll: , ak vsak nepouzivac pocitac na hry tak to nevadi.
Idealne by bolo skusit mierne vyladit BIOS .... to je vsak dost individualne, zavisle na konkretnom pouzitom HW - takze treba ho individualne otestovat .... :wink:
Nieco o jeho nastaveni si mozes precitat : TU a TU
Na radu kariet FX5xxx uz nove 7x.xx ovladace niesu zrovna najvykonnejsie..., osobne by som ti doporucival zostatat stale pri rade 6x.xx ....
Sempron 2800@2160MHz ( 270x8 ), 1024MB GoodRam, MSI K8N Neo-FSR, Radeon 9800SE@8 pip 128MB 128b 378/290, 200GB HD Maxtor Pata, DVD RW LG4163
krizovka
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od krizovka »

Podle mě je sestava celkem slušná jen ta grafika :evil: je otřes.Jak někdo může dát takovou grafiku na takovou sestavu to nechápu.Našetři kačky a hod tam alspon 6600.
Jinak napiš co tam je za zdroj.Dofám že nějakej 250Wco ????
CPU: Pentium 4 3.0GHz Cooler Master Hyper 48 KHC-L91-U2 MB:ASUS P4P800 SE VGA:Asus 6600 GT/TD RAM:2x 1024 DDR 400Mhz Kingston(DualChannel) HDD:640GB Western S-ATA 16MB MECHANIKA:DVD+CDRW NET:Wifi 3/2 ZDROJ:Fortron 350W 12cm ventilátor SATA MYŠ:Logitech MX 1000 laser
genti
Nováček
Nováček

Příspěvek od genti »

Zdroj tam mam minimalně 300W. Momentálně se mi nepodařilo zjistit přesně kolik. Myslíte si, že ten nízký výkon v 3D mark 03´ je způsoben hlavně tou grafikou. A mohla by mít výrazný brzdící vliv na sestavu ohledně ostatních negrafických operací?V době kouipe to byl dobrý kompromis a já tento stroj nemám na hry, ale přesto bych byl rád aby prozatím běhal na 100% a později možná i výše. Všem jinak moc děkuji za názory.
krizovka
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od krizovka »

No to nevím jestli to byl dobrej kompromis.To je blbost.
CPU: Pentium 4 3.0GHz Cooler Master Hyper 48 KHC-L91-U2 MB:ASUS P4P800 SE VGA:Asus 6600 GT/TD RAM:2x 1024 DDR 400Mhz Kingston(DualChannel) HDD:640GB Western S-ATA 16MB MECHANIKA:DVD+CDRW NET:Wifi 3/2 ZDROJ:Fortron 350W 12cm ventilátor SATA MYŠ:Logitech MX 1000 laser
Elektron
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Elektron »

Miki Frosty píše:
EDIT:\\ Jinak RAM je dostatek, disk je opravdu minimum, CPU - o.k. :wink:
dle ceho tak soudis? (ten disk)
genti
Nováček
Nováček

Příspěvek od genti »

V době koupě mi chyběly ty dva táci na lepší grafiku, kterou bych stejně teď nevyužil. Myslíte, že může ovlivnit i výkon TV tuneru mám tu Winfast Leadtek TV2000XP? Umíte někdo posoudit ty hodnoty CPU ze Sandry?
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

genti píše:V době koupě mi chyběly ty dva táci na lepší grafiku, kterou bych stejně teď nevyužil. Myslíte, že může ovlivnit i výkon TV tuneru mám tu Winfast Leadtek TV2000XP? Umíte někdo posoudit ty hodnoty CPU ze Sandry?
Výkon to neovlivní ta TV karta.Cpu testuj v reálných benchmarcích jako třeba super PI! :wink:
naše databáze
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“