K7N2 delta2 platinum a Raid 0???

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

K7N2 delta2 platinum a Raid 0???

Příspěvek od Highlander »

Koupil jsem si novy disky WD Raid edition 120 gb a chtel jsem je zapojit do raidu striping...disky jsem zapojil a v biosu povolil Raid ....no v samotnym nastaveni raidu jsem dal striping a vsechno se hlasilo jako ok pac se tam napsalo že pole je aktivni a 240 gb ....no dal jsem bootovat z ceda widlu xpecek a a dal F6 a vlozil tu disketu ...po chvilce nacitani jsem se dostal k tabulce kde se vam ukazou disky na kterych si zvolite partion a date formatovat .....no jo ale k memu prekvapeni jsem tam nenasel jeden 240 gb disk ale porad dva 120 gb disky ...no tak jsem zkusil na jednom udelat partion a nainstalovat widle..všechno probehlo v poho až do restartu a nasledne instalace....při načitani systemu me to napsalo "chyba nacitani systemu pokracujte smacknutim alt+ctrl+del"....co s tim ????

Když nastavil disky na mirror tak to bylo to stejny !!

at s tim delam co chcu tak nejsem schopnej spustit celou instalaci v raidu striping ani mirror....

Není to tím třeba že nemam xpecka s sp2??

prosim pomocte:)
Tommis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Tommis »

Ten problém jsem řešil taky i když na jiné sestavě.Nakonec jsem přišel na to že je třeba vyměnit pořadí disků při tvorbě RAID pole.Instalace XP SP2 poté proběhla bez problémů.
Zkus vyměnit pořadí disků a dej vědět.
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

jo tak to jdu zkusit,ale mam problem s tim že nemam Xpecka s SP2......hmm....tak nevim jestli to nebude vadit.....no jdu nejdriv stahnout Xpecka a pak se uvidi..
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

no tak jsem to zkoušel....zakládal jsem raid pole a prohazoval mezi sebou ty disky a nic:(.....furt se to pri instalaci widlu hlasi jako dva disky :(

no zkusim jeste s SP2 instalkem a uvidim,jestli se neco zmeni
Tommis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Tommis »

Při instalaci WIN mi to po F6 nabídlo taky 2 HDD, ze kterých je pole složeno.První jsem zformátoval NTFS a určil k instalování WIN. Ve WIN je potom už vidět pouze 1 disk v RAID 0. Myslím, že tady problém nebude.
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

jo tak jsem to taky udelal ,privni jsem zformatoval a dal instalaci widlu ale po restartu to napsalo "chyba pri nacitani" pokracujte stisknutim ctrl+alt+del....tak nevim co stim....instalace dál nepokracuje:(

nejakej napad?
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

tak jsem vyhodil z wokna MSI k7n2 delta2 platinum a dal jsem si tam Abita:))))a už se teším na OC:)

Tedka mne Raid pole funguje bez problemu....hnedka na popré jsem to nastavil a při instalaci widlu se mne to hlasilo jako jeden disk ...takze v poho:)
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“