Jak (lze?) udelat z normalni tiskarny sitovou??
- Nick
- Začátečník

-
Jak (lze?) udelat z normalni tiskarny sitovou??
Ahoj lidi. Potřeboval bych vedět jednu vec. Mam tiskarnu HP 840c na USB/PP a 2 PC. Rad bych tisknul z obou pocitacu ale jak. Tisknárna není sítova a tak je to tezsi jinak bych tam dal print server.
- Joži
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- karf
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
jestli nechceš kupovat print server, tak by mělo stačit povolit sdílení té tiskárny (win to dělají automaticky asi) a pak na druhém kompu přidat tiskárnu - síťovou na tom prvním kompu - win to opět zkusí udělat automaticky.
na lpt se dělají přepínače. na usb nevím ale můžeš se zkusit zeptat.
na lpt se dělají přepínače. na usb nevím ale můžeš se zkusit zeptat.
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
- skull.and.bones
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Síťové tiskárny dělá síťovými právě ten printserver, takže když ho tam dáš, tak z ní síťovou uděláš...
Je to taková malá krabička, co má síťovej konektor a paralelní port, na kterej tu tiskárnu můžeš připojit. Nicméně, externí printserver (uvažuju HP JetDirect) je asi třikrát dražší, než celá tvoje tiskárna, takže to asi nebude ono...
Buď si kup automatickej přepínač na LPT, nebo si jí na jednom PC nasdílej a bude to úplně nejjednodušší... Jedinou podmínkou ovšem je, že to PC, ke keterému je připojená, musí běžet...
The problem has been eaten.
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou

- Nick
- Začátečník

-
- ICE
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
Připojení další tiskárny můžeš nejjednodušeji provést stejně jako
tiskárny první. PC s připojenou tiskárnou musí být pro tisk zapnuté.
Pokud druhé PC nemá USB port, je třeba přikoupit USB řadič, cena asi
kolem 300 Kč.
Případně je můžeš propojit pomocí print serveru. Npaříklad:
http://www.longshine.cz/detail.do?id=5700110 Cena je asi 3200 s daní.
Tento připojíte třeba přes switch do sítě a obě tiskárny budou sdíleny,
jak je popsáno u produktu. Nastavení je poněkud obtížnější. Ve windows
se musí vytrvořit speciální port, do kterého tisknou. Každá lepší
tiskárna má utilitu, která to zvládá.
no... asi jsem nenapsal nic noveho, ale aspon sem to shrnul
)))))
(uz jsem na tohle jednou komusi posilal tuhle odpoved mejlem
))
tiskárny první. PC s připojenou tiskárnou musí být pro tisk zapnuté.
Pokud druhé PC nemá USB port, je třeba přikoupit USB řadič, cena asi
kolem 300 Kč.
Kód: Vybrat vše
PC---PC---tiskárna 1
---tiskárna 2http://www.longshine.cz/detail.do?id=5700110 Cena je asi 3200 s daní.
Tento připojíte třeba přes switch do sítě a obě tiskárny budou sdíleny,
jak je popsáno u produktu. Nastavení je poněkud obtížnější. Ve windows
se musí vytrvořit speciální port, do kterého tisknou. Každá lepší
tiskárna má utilitu, která to zvládá.
PC---Switch---PC
---Printserver---tiskárna 1
---tiskárna 2 (uz jsem na tohle jednou komusi posilal tuhle odpoved mejlem
- Nick
- Začátečník

-
- Skodik
- Mírně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
mate nekde konkretne kolik ten prepinac na LPT stoji? Pripade navod jak ho zbastlit? Slo by prepinat i tiskarna / LCD display do LP, i kdyz do toho display se skoro porad neco odesila? Nevadilo by mi kdyby ho to vyplo, na to chvili kdyz se neco odesila do tiskarny...Nick píše:Dik za radu. Chci aby tiskarna pokud mozno byla nezavisla na tom ci je pripojene PC zapnute o to mi hlavne jde. Printserver je i levnejsi ale porad je to dost. Mozna zkusim ten automaticky prepinac na par.port. snad se neco dela i na USB
Sorry za mensi OT.
Káva, mlýnky na kávu, moka konvice https://www.gourmetkava.cz
- Nick
- Začátečník

-
Ted jsem narazil v nasem ceniku na jeden prepinac tak snad ten. Stoji 232Kc vc DPH
AP-201N KABELY + REDUKCE + OEM HW
Popis produktu:
- přepínač 2xPC-1xtiskárna - plně automatická funkce bez použití software - jednoduchá instalace - nízká spotřeba, nevyžaduje napájecí adaptér vstupní konektor DB 25/Female výstupní konektor DB 25/Female
Bouzel vic popisu tu neni, vypada to ze ma 2 paralelni porty ale vic se z toho obrazku vycist neda
AP-201N KABELY + REDUKCE + OEM HW
Popis produktu:
- přepínač 2xPC-1xtiskárna - plně automatická funkce bez použití software - jednoduchá instalace - nízká spotřeba, nevyžaduje napájecí adaptér vstupní konektor DB 25/Female výstupní konektor DB 25/Female
Bouzel vic popisu tu neni, vypada to ze ma 2 paralelni porty ale vic se z toho obrazku vycist neda
- Nick
- Začátečník

-
Tak se mi konecne podarilo najit vic popisu.
Kdyby nekdo nasel automaticky prepinac ci dataswitch na USB dejte mi vedet diky
http://www.gmb-online.nl/main.asp?mode=item&N=415
Kdyby nekdo nasel automaticky prepinac ci dataswitch na USB dejte mi vedet diky
http://www.gmb-online.nl/main.asp?mode=item&N=415
- Nick
- Začátečník

-
- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Na USB jsem přepínač neviděl a imho ani neexistuje. Proč si to myslím ? Protože USB je (na rozdíl od paralelního portu) poměrně složité rozhraní a jde na něj připojit takřka cokoliv, nejen tiskárna, tak by musel být přepínač poměrně dost chytrý, musel by umět poznat typ připojených zařízení, atd... Podstatně složitější, než USB hub. Dataswitch na LPT mi přijde jako mnohem lepší řešení. LPT bych se nebránil, když není využité k ničemu jinému, kromě tiskárny. V ECP módu je občas rychlejší, než USB 1.1, takže bych to fakt asi neřešil...
Dělat to na síť pomocí printserveru jen kvůli přepínání mezi dvěma PC mi přijde zbytečný luxus, navíc nevím jak printservery jiných značek, ale nejlevnější JetDirect od HP je pořád dvakrát dražší, než celá ta tiskárna...
2 Dominator : Nezajistíš odeslání reset signálu po opětovném přepnutí přepínače... leda, že bys restartoval řídící program. Teoreticky by to možná šlo, ale imho je to blbost... Než prošlapávat slepé cestičky, to bych si radši koupil řadič za tři stovky... A měl bych to dokonce vyvedené i dovnitř case na header...
Dělat to na síť pomocí printserveru jen kvůli přepínání mezi dvěma PC mi přijde zbytečný luxus, navíc nevím jak printservery jiných značek, ale nejlevnější JetDirect od HP je pořád dvakrát dražší, než celá ta tiskárna...
2 Dominator : Nezajistíš odeslání reset signálu po opětovném přepnutí přepínače... leda, že bys restartoval řídící program. Teoreticky by to možná šlo, ale imho je to blbost... Než prošlapávat slepé cestičky, to bych si radši koupil řadič za tři stovky... A měl bych to dokonce vyvedené i dovnitř case na header...
The problem has been eaten.

- Skodik
- Mírně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
jo asi to takhle udelam.. nechci to zas tak komplikovat kvuli par korunam..TomV píše:...2 Dominator : Nezajistíš odeslání reset signálu po opětovném přepnutí přepínače... leda, že bys restartoval řídící program. Teoreticky by to možná šlo, ale imho je to blbost... Než prošlapávat slepé cestičky, to bych si radši koupil řadič za tři stovky... A měl bych to dokonce vyvedené i dovnitř case na header...
Káva, mlýnky na kávu, moka konvice https://www.gourmetkava.cz
- Nick
- Začátečník

-
A co tohle?
S timhle by to neslo??? jen se ptam. Na netu jsem se docetl ze by to melo jit na sdileni napr se skenery atd (pokud sem se neprehlidl)
http://www.computer.cz/DetailPage.asp?D ... &CatId=162
http://www.computer.cz/DetailPage.asp?D ... &CatId=162
- honny
- Středně pokročilý

No... Tenhle mam a ma i koax...TomV píše:Je to taková malá krabička, co má síťovej konektor a paralelní port, na kterej tu tiskárnu můžeš připojit. Nicméně, externí printserver (uvažuju HP JetDirect)
A nejede...
desktop: Ryzen 3400G | 32GB DDR4 | 500G SSD NVMe | debian
ntb: T480s | i7 8650U | 16GB DDR4 | 250G SSD NVMe | win10
storage: Athlon 200GE | 16GB DDR4 | 2x 4000G HDD | debian- Nick
- Začátečník

-
- Nick
- Začátečník

-
- honny
- Středně pokročilý

Paralerni sem mel 8 metru a jel...Nick píše:Jeste jedna vec. Tak me zajima jak dlouhy muze byt USB ci paralelni kabel?
desktop: Ryzen 3400G | 32GB DDR4 | 500G SSD NVMe | debian
ntb: T480s | i7 8650U | 16GB DDR4 | 250G SSD NVMe | win10
storage: Athlon 200GE | 16GB DDR4 | 2x 4000G HDD | debian- Jája
- Středně pokročilý

paralelní klidně 10m pokud ho nebudeš mít 3metry smotaný za monitoremNick píše:Jeste jedna vec. Tak me zajima jak dlouhy muze byt USB ci paralelni kabel?
USB a jeho délka se tu už řešila, zkus hledat... obecně záleží do jakýho zařízení povede, u projektorů mám vyzkoušený klidně 15m, myš už většinou nad 6m nefunguje.
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650