P4 3.0GHz do Asus P4S800 - pujde to a vyplati se to ?

Vše o procesorech Integrated Electronics.

Moderátoři: Eddward, Baneshee

Odpovědět
Sioca
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

P4 3.0GHz do Asus P4S800 - pujde to a vyplati se to ?

Příspěvek od Sioca »

Chtěl bych poradit, jestli uvedeny CPU Intel PENTIUM 4 - 3,0GHz BOX 478pin 800MHz 1MB HT Prescott pujde do moji desky a hlavně jestli se to vyplati a pujde to ještě přetočit výš. Nevim přesně jakej má ta deska limit - ze specifikací na netu to neni uplně jasný (jestli 3.2 nebo ještě víc).
mhl
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od mhl »

Pojede v případě, že máš revizi desky 2.01 a bios 1009, žádný větší OC nečekej tahle deska na to není dělaná.
Sioca
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sioca »

mhl píše:Pojede v případě, že máš revizi desky 2.01 a bios 1009, žádný větší OC nečekej tahle deska na to není dělaná.
A tu revizi desky zjistim kde ? Cpu-Z mi u záložky motherboard píše Model: P4S800 REV 1.xx tak to je ono ? A v případě že jo, jde to nějak upgradnout ? (jo jo je vidět, že to přízvisko nováček tam nemám jen tak :oops: ) Každopádně dík.
honny
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od honny »

Sioca píše:A v případě že jo, jde to nějak upgradnout ?
Revize desky je hardwarova zalezitost...

Kód: Vybrat vše

desktop:  Ryzen 3400G | 32GB DDR4 | 500G SSD NVMe | debian
ntb: T480s | i7 8650U | 16GB DDR4 | 250G SSD NVMe | win10
storage: Athlon 200GE | 16GB DDR4 | 2x 4000G  HDD | debian
Spirit
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Spirit »

Revizie sa robia vyrobcom, vacsinou ak sa na povodnej alebo predchadzajucej revizii najde viac chyb, alebo nejaka vaznejsia chyba, ktoru nemozno odstranit novym biosom, vyrobca lahko upravy plan dosky (vacsinou sa jedna o nepostrehnutelne detaily) a dalsie dosky uz vyraba s opravenymi chybami, resp. ako nejaku novsiu reviziu. Casto sa revizia da zistit priamo z nalepky na doske, alebo z pcb. Taktiez to zisti tusim Sandra alebo AIDA32. Inka CPU-Z aj mne pise reviziu 1.xx, no hned podtym mam A2.
Sioca
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sioca »

Tak revize desky je 1.01 - bohužel :( Tak v tom případě mi tam s biosem 1009 půjde max. jakej procesor ? Půjde tam vůbec nějakej ten P4 Prescott (aspoň ten 2.4Ghz) ?
mhl
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od mhl »

Sioca píše:Tak revize desky je 1.01 - bohužel :( Tak v tom případě mi tam s biosem 1009 půjde max. jakej procesor ? Půjde tam vůbec nějakej ten P4 Prescott (aspoň ten 2.4Ghz) ?
P4 NW 3,2GHz....bios musíš mít 1003 nebo novější, prescott s touhle revizí desky nepujde
Sioca
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sioca »

No tak smůla - to vypadá spíš rovnou na novou desku. Každopádně dík za radu - ušetřili jste mi pár vyhozenejch tisícovek :-D
Odpovědět

Zpět na „Procesory Intel“