Změna rozlišení u CRT - reklamace?!

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

Odpovědět
ksatria
Nováček
Nováček

Změna rozlišení u CRT - reklamace?!

Příspěvek od ksatria »

Ahoj, mám nový 17" CRT monitor Belinea 103052 a při přepravě s ním asi někde třískli, protože byl rozbitej v krabici ochraný polystyren. Po prvním zapojení pištěl /nehorázný ultrazvuk/, tak jsem ho trochu /opravdu decentně / propleskl a pištění ustalo. Od té doby uběhlo 14 dní a pištění se neozvalo, ale jaksi v něm cosi pořád lupe /tiše praská/ a občas při přechodu z tmavé do světlé /např. z videa do průzkumníka/ je patrné mírné zakolísání jasu. Co mě ale nejvíc s prominutím sere /a proto jsem bral CRT/ je, že při změně rozlišení např. z default. 1028*768 na 800*600 /většinou u starších her pro syna/ se změní celá geometrie obrazu = mírně prohnutý okraj, celý obraz změnšený a posunutý bokem. V práci na 8 let starým 17" CRT HP mi změna rozlišení proběhne v pohodě = rozměry obrazu zachovány akorát větší hrubost. Je to na reklamačku nebo je to normální?. Díky za odpovědi.
Šíša
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Šíša »

Zdravim! Nevím jak u těch nových - ale asi by to mělo býti stejné, ale u mého 6let mladého moňasu Si - Ni 17palečků je to trochu takto: při prvním spuštění aplikace, která změní rozlišení - hry apod. - se rozhodí nastavení obrazu - ujede - ovšem stačí seštelovat pomocí OSD a při dalším puštění té aplikace je již vše ok. Moňas si to pamatuje i při vypnutí z proudu, při přechodu na Linux apod. Je zajímvé sledovat, jak se při nabýhání mění jednotlivé hodnoty u položek OSD. Takže by mělo stačit jednou seřídít obraz při těch aplikacích a pak už ok. :oops:
Odpovědět

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“