Sestava s AMD do 28000Kč,jen case,doporučte

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
rofLMan
Nováček
Nováček

Sestava s AMD do 28000Kč,jen case,doporučte

Příspěvek od rofLMan »

už jsem se tu jednou ptal na sestavu,ale hodně jsem toho přečetl a po spoustě zmatků jsem došel k závěru,že nejlepší bude zeptat se takto :
jakou sestavu na HRÁČSKÉ využití do 28000Kč ? Aby všechno klapalo,zdroj s deskou,to všechno v case která by měla dobrý poměr cena/výkon...tak doporučujte,doporučujte :)
rofLMan
Nováček
Nováček

case

Příspěvek od rofLMan »

jo a case,jsem pro tenhle: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=30950,je to chieftec za slušnou cenu,a procák? rozhodně nějaký Venice...
JanHavlicek
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od JanHavlicek »

AMD Athlon 64 3000+ Winchester sc.939 - 4 604 Kč
DFI LANParty Ultra-D - 4 249 Kč
2x 512MB A-Data 500MHz CL3 - 2x 2 557 Kč
Gainward 6600GT PCI-E - 5 366 Kč
Hitachi 7k250 160GB SATA - 2 687 Kč
NEC ND-3520A OEM - 1 576 Kč
Chieftec BA-01-B-B-SL 410W - 3 587 Kč

Celkem: 27 183 Kč

Líp by se tu vyjímala ATi X800XL, ale pak se dostáváme na cca 31 000 Kč

//edit: nj, ale Venice tu ještě asi nebudou, jestli na to spěcháš, musíš jít do winchestera, jinak máme ještě 817 Kč rezervu, takže když ještě trochu připlatíš, můžeš koupit Zalmana 7000Cu nebo 7700Cu
Dell Inspiron 6400, HP mini 5103, Nokia E71, Nokia E75, HTC HD2
rofLMan
Nováček
Nováček

Příspěvek od rofLMan »

2 JanHavlicek :tebou navržená sestava vypadá slušně,jen by mě zajímalo jaký je rozdíl mezi case co jsem uvedl já a mezi tou tvou.Ta moje se mi líbí víc(a chci aby na ní převažovala bílá barva).Taky mám ještě strach aby zdroj v tom casu měl 24pin,+ aby utáhl tento stroj(a hlavně desku,ta je podle OBRA šíleně náročná...)přeci jen když kupuju stroj za 28000Kč tak chci aby byl stabilní,ale zároveň ho chci overclocknout(2.4ghz by mi stačilo)
AndreFox
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AndreFox »

no ten zdroj na OC by snad mel stacit... zalezi pokud si tam nastkas jeste nejake dalsi vecicky, jako jest par HDD, vetraku atd. tak to bude asi o hubu, ale myslim ze tady nekdo podobnou sestavu ma... takze by ti mohl rict...jinak da se to spocitat, ale na to se me neptej :oops:
Smith
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smith »

AndreFox píše:no ten zdroj na OC by snad mel stacit... zalezi pokud si tam nastkas jeste nejake dalsi vecicky, jako jest par HDD, vetraku atd. tak to bude asi o hubu, ale myslim ze tady nekdo podobnou sestavu ma... takze by ti mohl rict...jinak da se to spocitat, ale na to se me neptej :oops:
no tak ten zdroj bude stačit. ještě k tomu má dvě samostatné +12V větvě, což je super věc.
když přidá pár disků, tak to pro ten zdroj o moc větší zátěž není, protože pochybuju, že mu budou všechny disky naráz seekovat.
a větráky ? no ty moc nežerou.
# Desktop [Ryzen 9 7950X, 128 GB RAM, GeForce GTX 1660 Ti, 4x SSD, 3x Dell UP2716D(A), W11 Pro]
# Notebook Dell XPS 13 [i7-7500U, 16 GB RAM, 512 GB SSD, W11 Pro], Apple MacBook Air 13" [M2, 16 GB RAM, 512 GB SSD]
# Home Server [2x E5-2630 v3, 128 GB RAM, WS2019] # Storage Synology DS1815+ [24 TB RAID6], Synology DS1819+ [24 TB RAID6, 10 GbE]
# Samsung Galaxy S23 Ultra # Canon EOS R5, Canon EOS 3, Canonet QL17 G-III, Bronica SQ-A # www.photosmith.cz
verakom
Nováček
Nováček

Příspěvek od verakom »

Smith píše:
AndreFox píše:no ten zdroj na OC by snad mel stacit... zalezi pokud si tam nastkas jeste nejake dalsi vecicky, jako jest par HDD, vetraku atd. tak to bude asi o hubu, ale myslim ze tady nekdo podobnou sestavu ma... takze by ti mohl rict...jinak da se to spocitat, ale na to se me neptej :oops:
no tak ten zdroj bude stačit. ještě k tomu má dvě samostatné +12V větvě, což je super věc.
když přidá pár disků, tak to pro ten zdroj o moc větší zátěž není, protože pochybuju, že mu budou všechny disky naráz seekovat.
a větráky ? no ty moc nežerou.

moje rec :wink:
JanHavlicek
Středně pokročilý
Středně pokročilý

rofLMan píše:2 JanHavlicek :tebou navržená sestava vypadá slušně,jen by mě zajímalo jaký je rozdíl mezi case co jsem uvedl já a mezi tou tvou.Ta moje se mi líbí víc(a chci aby na ní převažovala bílá barva).Taky mám ještě strach aby zdroj v tom casu měl 24pin,+ aby utáhl tento stroj(a hlavně desku,ta je podle OBRA šíleně náročná...)přeci jen když kupuju stroj za 28000Kč tak chci aby byl stabilní,ale zároveň ho chci overclocknout(2.4ghz by mi stačilo)
No ty jsi hodil odkaz na tu skříň až když už jsem ti odpovídal, takže jsem to neviděl, samozřejmě rozdíl je akorát v designu a velikosti, kvalita a zdroj je stejný, jinak zdroj bude stačit i na OC v pohodě, 24-pin konektor má
rofLMan
Nováček
Nováček

Příspěvek od rofLMan »

ok,tak ten case je podle mě nádhernej,takže volba už je jasná,jinak disk budu mít asi jen jeden,stejně tak tu mechaniku...takže to snad nebude příliš energeticky náročné..ale,zajímalo by mě co si myslíte o této grafice : http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=31472 ,cenově je to nejlevnější x800,ale přitom má takty 400/980,což je paráda-no a za 7500Kč bych to do té sestavy nějak dostal:)
rofLMan
Nováček
Nováček

Příspěvek od rofLMan »

http://www.obchod.cz/products_detail.ph ... bozi=20729 a nebo tuhle,je ještě o litr levnější(což je docela dost),a trošku taktnout by snad šla :)
JanHavlicek
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Obě karty jsou dobrý, určitě půjdou taktnout, ta HIS má lepší chladič, kterej bude účinnější, bral bych tu HISku
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“