Problemy v CS:S s MSI 6600GT...

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Odpovědět
Goril
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Problemy v CS:S s MSI 6600GT...

Příspěvek od Goril »

Mam s touhle kartou problemy pri hrani CS:S. Obcas mam celou mapu nafialovelou a nekdy se mi dokonce spoluhraci odhali az na kost...:) To znamena, ze normalne vidim zakladni cary, kterymi byli vymodelovani a jsou cely v takovy svetle modry barve. No proste jim chybi ten klasicky potah. Kartu sem netaktoval a teploty se u ni pohybuji pri zavrenym casu ve 2D kolem 60 C a pri zatezi 70-80 C, coz s originalnim chladicem asi nebude nic strasnyho. Ale ty vypadky textur a ta fialova barva ( byva hlavne tam, kde by mely byt odlesky, jako treba tunely v de_dust) se mi zda celkem divna. Jinak marky jsou snad taky v norme: 03-7000 a 05-3000 bodu. Koupil sem ji v Alzaci, tak nevim, jestli by tohle bylo na reklamaci. Jeste bych chtel podotknout, ze kartu sem netaktil, pouze sem flashoval bios za ucelem mereni teploty...Predem dekuji za rady, jdu hledat zarucak...:-)
Goril
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Goril »

Jeste bych chtel dodat, ze pokud dam v CS:S detaily na high, k tomu 4x antialiasing a anisotopni filtrovani, tak to muj komp ( 2500+, 512 RAM + vyse uvedena 6600GT) zvlada jen ve znacne stisnenych prostorach, jakmile vyjdu do rozlehlejsiho prostranstvi, tak fps trestuhodne klesnou az na nejakych 10 fps (vypada to jako by nestihala ramka, ale navrat do normalu se nekona ani po jejim nacteni) a na standartnich cca 70 fps se vrati az kdyz se opet ocitnu v mensim prostoru. Takhle nastavit grafiku uz je asi celkem zahul pro pocitac, ale myslel sem si, ze by to tahle karta mela zvladnout lepe....
Jaitni
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jaitni »

To nafialovění sem měl taky...ale trochu sem si pohrál s nastavením (vypnout antialiasing,filtrování...) a jede to v poho.... Ta hra se chová celkově dívně... tak si zkus pohrát s nastavením :roll:
Athilles
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Athilles »

pak muzes treba vyzkouset jine drivery pro kartu
CPU: Intel Celeron 300A MHz | MB: ALi M1621 ALADDiN-Pro 2 | RAM: 192MB | VGA: MANLi GeForce 2 MX400 32MB | HDD1: Seagate ST34310A 4.3GB | HDD2: Seagate ST32122A 2.1GB | CD: NEC 3002A 52× | CASE: Homemade | CRT: Samtron SC-428PSL | NET: PODA 350/250 kbps | OS: Windows 98SE | WB: Opera 7.54u2 | IM: Trillian 0.74i | FW: ZoneAlarm 5.5.062 ... zmena nicku rufer => Athilles
lamaman
Nováček
Nováček

Příspěvek od lamaman »

zdravim,
naprosto stejny problem se tu resil asi pred mesicem, kdyz jsem si koupil leadtek 6600gt, fialova dlazba v tunelech, podivne cary v obraze, misty chybely i kusy textur.nakonec mi pomohlo odinstalovani joy padu ze zvukovky a snizeni kvality zvuku v CS-S.nevim jak to stim souvisi ale od te doby vse v poradku i na 4xAA.
Goril
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Goril »

ok, dekuju moc!!!!
tomboss
Nováček
Nováček

re

Příspěvek od tomboss »

mohol by si poslat link na ten bios pre MSI 6600GT AGP aby to ukazovalo teplotu
diik
Intel DX58SO, i7-920, Thermalright Ultra-120 eXtreme, MSI GeForce GTX 260 OC 896MB, CORSAIR DDR3 3x2048MB 1600MHz TR3X1G1600C9
trenco
Nováček
Nováček

Ta teplota je dost vysoka

Příspěvek od trenco »

Zdravim , Ja mam grafiku MSI NX6600 Diamond VTD128 . je to vlastne podtaktovana 6600GT, no mam ju flasnutu na frekvencie 500/1000 a teplotay na nej po zatazeni je 57 stupnov a mam otvorenu case. A to som nad nu pripojil ventilator aby bola chladena z druhej strany. S nim beha v pohode a este pod originalny chladic som dal striebornu pastu. Osobne si myslim ze ten chladic od vyrobcu stoji za hovno, lebo brani v chladeniu pamati a tie sa zbytocne prehrievaju.
Doporucoval by som otvorit case lebo tie teploty co mas na grafike su dost vysoke. A stalo sa mi ze proste koli prehriatiu karty mi napr. zamrzol komp alebo mi pri loadovani hry vyhodilo chybove okno.
Proste tato grafika chce poriadne chladenie.
IQLogic
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: re

Příspěvek od IQLogic »

tomboss píše:mohol by si poslat link na ten bios pre MSI 6600GT AGP aby to ukazovalo teplotu
diik
Tu mas navod na zapnutie ukazovania teploty. Musis to zapnut sam, cize prepisat BIOS tak bacha, ved tu mas vlastne cely navod co ti budem hovorit.
http://www.svethardware.cz/art_doc-7FF7 ... 3BBAC.html
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Re: Ta teplota je dost vysoka

Příspěvek od Shit »

trenco píše:...MSI NX6600 Diamond VTD128 .je to vlastne podtaktovana 6600GT, no mam ju flasnutu na frekvencie 500/1000
Mně běhá verze do PCI-e 550/1160... Víc jsem to nezkoušel. Ale o to nejde. Chci to flashnout (jsem línej to "nastavovat" RT :lol: ) a mám dvě možnosti: Buď BIOS z MSI 6600GT PCI-e nebo zeditovaným původním BIOSem pomocí Nibitoru (je nutný upravit na DEV na .. _ 0140, aby Nibitor s BIOSem pracoval jako s verzí 6600GT). Oba BIOSy samozřejmě mám a jsou podobný jako vejce vejci... :roll: Samozřejmě by bylo asi lepší použít BIOS s 6600GT, ale NX6600 Diamond má jiný PCB (bez SLI konektoru a asi i trochu jiný napájení) - proto se ptám. Kroužím po netu, ale nic na tohle téma jsem nenašel. Co jsi použil Ty? Thx. :oops: (Ty máš sice verzi s AGP a já s PCI-e ..)
Napsal bych to sem http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=33883 , ale je to zamknutý....možná zbytečně, jelikož na netu na konkrétní tohle téma je defakto kulový....Nibitoru se to musí "vnutit", jinak ji vidí a pracuje s ní jako z 6600 obyč. .....(@6600GT podle ID), což ve FAQ např. není ...
Ve FAQ taky není všechno, že.... Je to celkem logický.... :wink:
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Jeden poznatek: Je zajímavý (alespoň podle mého zkoumání v Nibitoru), že BIOSy na 6600 i na 6600GT pro PCI-e od MSI jdou změnou ID použít jak pro 6600 s DDR, tak pro 6600GT s DDR3. :oops: Neboli - jaký paměti (DDR nebo DDR3) BIOS "vycítí", tak se BIOS chová.... Ta změna ID je "kosmetická" úprava.... :roll:
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Už jsem si poradil sám...Thx. :wink: :roll:
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“