Problém s CD-RW CREATIVE RW1210E

Vše o CD-R/RW, DVD±R/RW, Blu-ray, HD DVD, ZIP, FDD a dalších.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
Matias
Začátečník
Začátečník

Problém s CD-RW CREATIVE RW1210E

Příspěvek od Matias »

Zdravim, mám problém: mechanika nečte a nevypaluje cd-r, co čte a vypaluje jjsou cdrw, originály čte bez problému. Předchozímu majiteli četla a vypalovala cd-r, zmněna firmwaru se nerozběhla, hlásí to že v systému nemám tuhle vypalovačku, pak sem se dočetl že je vnitřně shodná s tušim že plextorem :?
taky sem zkoušel jinej firmware a taky se to nechytlo - zase iná palírna,

1, takže buď je to krám a nečte cd-r protože jsou tenčí ( :roll: )
2, ?....může číst třeba cd-rka co ma na sobě napsaný čísla rychlostí stejný jakou jsou napsaný na mechanice??
3, mám koupit jiný cd-rka?
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

Pises, ze je staricka... co ji vycistit..
Rozeber a vycisti.. lihem vycisti cocku a namaz necim koleje pro hlavu...
Mozna ti to helfne.. ja takhle provozuju prehistorickyho Sonace uz asi 3. rok..
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Bathory
Matias
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Matias »

Myslíš ten DVD region? ten jsem jednou nainstalnul a pak mne spadnul systém ale jestrli to bylo tim DVD regionem to fakt nevim, vyřešil jsem tu nemožnost čtení cd-r jinak, takovou inspiraci byl pro mne clanek/navod na cd-r.cz (fakt nedelam reklamu fakt ne)
tam psali o moznossti jako naucit cdromku(rw) cist subkanalovydata takže jsou vzadu nebo je vývod kerej sem spojil jumperem a najednou rwcko pracovalo v rezimu multiword ata33 :) to by mohlo znamenat akurat urychleni ale stále cd-r ka nečetla až sem si všimnul na druhý straně dalších vývodů :twisted: tak jsem je propojil , mechaniku rozebral, složil no najednou už čte i cdrka :-D
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Tak teď ti nerozumím ani slovo. Vůbec nevím co jsi udělal a ani nechápu o čem mluvíš, trošku ti tam ty slova skáčou, :) asi budeš muset polopatě a pomalu, 8-) a ještě přihoď odkaz, na ten článek, ať se podíváme.

Jinak multiword a ATA-33 nejde moc dohromady, buď můžeš mít jedno, nebo druhý a multiword není rychlejší než ATA-33, protože ve svým nejrychlejším 2-módu jede 16 mb/s, takže tady taky něco nehraje. Asi sis to spletl s PIO.

//edit: Systém ti určitě nespadnul z toho, že jsi flashnul jiný firmware, ikdyby ten firmware ti mechaniku zrušil, tak stejně OS nepadne.
Bathory
Odpovědět

Zpět na „Optická, výměnná a jiná zařízení“