USB porty a zařízení na USB např.tiskárny???

Vše ostatní - tiskárny, skenery, zdroje, klávesnice, myši, herní zařízení, skříně a další.

Moderátor: L4mka

Odpovědět
Pavloš
Začátečník
Začátečník

USB porty a zařízení na USB např.tiskárny???

Příspěvek od Pavloš »

Musím říci že mě zarazilo,když jsem došel k mému pc zapnul ho
a zařízení na usb portu nefungovalo. :sad:
Zkoušel jsem jiné porty a ty fungovaly,říkal jsem si jak je možné že
před tím mě usb port fungoval a teď mě tento nejde ale jdou ostatní?
mainboard jest: Athlon 64 3000+ s754,MSI Nforce 3 250GB,2x512Mb DDR,Zdroj Enermax 460W

Přivolal jsem známého který přeci jen študuje elektrotech.školu a pc rozumí o něco více než já sám.

Slyšel jsem šokující sdělení: víš USBčkem netečou jen data ale i nějaký ten proud.Ten proud kolísá a nejhorší je to u tiskáren,které když člověk zapíná nebo vypíná a je zaplé pc tak tyto hrátky odnáší zákl.deska.
My to nepozorujem a ani se většinou nic nestane ale občas se stane že přestan nějaké USB fungovat a v nejhorším velmy ale velmy ojediněle to může poškdodit zákl.desku samotnou a nemusí pak zcela fungovat.A nebo nemusí fungovat vůbec.Chápu že když tiskárnu zapnete zvýšíte tím odběr v elektr.síti a vlastně tam vznikne špiča,protože jste to zaply a tiskárna se naštavila.Ale že když se vypíná zapíná tiskárna tak to cejtí i samotný USB port na desc jsem nevěděl,že tam jsou nějaké výchylky tedy skoky.
Je toto tvrzen pravidvéí?Mohou tse před tím ochránit např.aktivním USB hubem s přep.ochranou?
Naposledy upravil(a) Pavloš dne úte 26. dub 2005, 21:27, celkem upraveno 3 x.
Pavloš
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Pavloš »

Další věcí která mě překvaila včera jsem kupoval tiskárnu Canon PIXMU 1500 a tam se v návodu píše že nedoporučují a vlastně tedy odrazují od toho tiskárnu zapojovat na prodlužovací kabel nebo napájecí pes s několika zásuvky.Podle Stručné příručky doporučují tiskárnu připojovat přímo do zásuvky do zdi.Což u mě nejde protože mám doma více věcí než tiskárnu. 8-)
A takových blbostí je tam víc u kterých naznačují že by se tak neměly dělat a varují před nimy.
PS:kdybych se měl jimy řídit nevím,nevím.Co myslýte vy?
martin_CZ
Začátečník
Začátečník
Bydliště: 4. pilir Karlova mostu od Maly Strany..je tu nejake wifi, nez se zeptate :)
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od martin_CZ »

pripada mi to zvlastni, aby si tiskarna brala stavu z USB, ktery dava max. 500mA. to by se moc nepotisklo. kamos ma HP DJ 930C v USB dva roky, parkrat ji i vypojil a pak pripojil do toho samyho a porad to funguje :)
jo a PC mam v pesovi i s reprakama, tiskarnou, montakem, nabijeckou na mobil a lampickou a nikdy nebyl problem ;)
muzes nejak objasnit co je "aktivni USB s prepetovou ochranou"? :)
ASUS F3T
Pavloš
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Pavloš »

Možná se to mé tvrzení a mého známého zdá nadsazené ale při troše přemýšlení nejen mě a jeho ale i jiných lidí alespoň malonko rozumějící svěu pc a elektru jsem došly k závěru že na tom něco bude.
Pravdou je že tiskárny se napájejí z elektrické sítě.USB tečou data a produ tuším omezen na 5mA.
Nevím v čem je problém,moje games sestava a USB v hajz..!!!
A to jsem poslední dobou uvažoval o koupě nového notebooku
buď kvalitky IBM Thinkpad T42 nebo games Asus M6858Ne
s Radeon 9700 alias 9600XT velmy rychlým mobilním procesorem a celke obstojným výkonem i na novější hry.
A když si vemu že pokuď budu mít tu smůlu a nebudou ěm po nějaké dobe třeba fungovat USB porty,docela mě zamrzí.Se servisy zkušenosti mám az více odvětví a vím že se zákazníkem nepárají.
Tzv :wink: to co se jim nezdá buď opravý nebo dost často zaplatí sám majitel a ještě posílají na odborné posouzení.
Prostě mě na takovou myšlenku zamrzí v zádech. :roll:

A já fanda Intelu ještě že jse nestavěl drahé pc na platformě Intel P4 3,6GHz,základovka Asus to by mě mrzelo ještě více. :?
Pavloš
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Pavloš »

He Martine,myslel jsem ty přep.ochrany u aktivních USB HUBů .
Koukni třeba na Kouwell a jiné značky ty to mývají.
Musím zde zdůraznit že teď už je mě lépe :) a už to ve mě trošku odznělo,ale když jsem přišel k pc a nešel jede USB port docela mě zamrazilo :sad: skoro nové pc.
Deska i vše ostatní funguje jak má dost mě to naštvalo,ale s tím už nic neudělám.
JanHavlicek
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od JanHavlicek »

A zkoušel jsi v tom nefunkčním USB i jiné zařízení než jenom tu tiskárnu ?
Dell Inspiron 6400, HP mini 5103, Nokia E71, Nokia E75, HTC HD2
Pavloš
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Pavloš »

JanHavlicek píše:A zkoušel jsi v tom nefunkčním USB i jiné zařízení než jenom tu tiskárnu ?
Jo zkoušel Honzo nejde tam nic zkoušel jsem tiskárnu,jinou tiskárnu,skener,myš,gamepad nic.
Vzdal jsem to prostě prozatimě jedno USB je už mimo hru.
martin_CZ
Začátečník
Začátečník
Bydliště: 4. pilir Karlova mostu od Maly Strany..je tu nejake wifi, nez se zeptate :)
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od martin_CZ »

to reklamuj :wink: (to te urcite nenapadlo) :lol:
ASUS F3T
Pavloš
Začátečník
Začátečník

Reklamace to je nápad

Příspěvek od Pavloš »

Už je na reklamaci bude trvat asi 2týdny.Tak mě vrtá hlavou zda to mohlo způsobit USB zařízení přopojené do portu USB na mainbordu.ŽE by měl můj známý pravdu?Asi budu tiskárnu zapínat před zapnutí pc a vypínat po vypnutí pc.Protože při vyplém pc nic snad nemohu zkazit.Máte doma skener,tiskárnu nebo multifunční zařízení na USB?Stalo se někomu z pctuning že by vám to odpálilo mainbord?Necháváte zařízení jako třeba tiskárnu/multifunkční zaplý stále i když máte pc vyplé?Nebo jak to provozujete.Je mě divný že bych to používal blbě jak tvrdí můj známej že bych tímto zacházením odpálil USB.Moje zacházení jest libové, buď zapnu pc a zapnu zařízení na USB jako tiskárnu,skener *
pak někdy zapnu pc a až po nastartování wokýnek zapnu zařízení jako *
A někdy jsem tiskárnu vypínal po tom co jsem dotiskl a nepotřeboval jsem tisknout,tak jsem ji po dotisknuti dal OFF a jindy se nechala zalá i po vypnutí pc a vypl jsem ji až za několk dnů.
Takže vyreklamuju to,poznaj prd.A dostanu novej mainbord.
Doufám že to nedělám já abych s ním tam nešel vícekrát to by byla husťárna až bych tam přišel s tím samým potřetí a po koupě notebooku bych chodil is pc a notebookem že mě nechodí USB.
prodavač by na to asi,, to je zajamavé že,, a já no je to divné rpodal jste mi mšmejdy máte špatnou serii :roll: !
A to jsou tu u nas jen dva obchody s pc a jeden dobrý,takže nemám kam jít.Znaly by mě tam pak nazpaměť.
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

Je mozny, ze nejaky razy do USB jit muzou.. U LPT se to stava..
Mozna, ze prave kvuli tomu i 5tilete dite vi, ze se prvni zapina vsechno okolo a pak teprve PC... :wink:
MaTTo S
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od MaTTo S »

Ale nejako tu prehanate ,, ked mam zapnutu tlaciaren a zapnuty PC tak to pripojim do LPT a WOKNA najdu nove zariadenie (mam totiz dve tlaciarne jednu na farebny tisk a druhu na monochromaticky) ,, pouzivam ja sam doma USB FLASHKY mam 3 , potom datovy kabel na mobil cez ktory nabijam mobil a to su teda riadne spicky do USB portu , potom USB GAMEPAD , a raz davnooo USB HDD 10 GB v ramceku ,,
a kedze mam 2 USB na mojej doske zozadu tak si to pekne uzivaju a za dva roky sa s nimi nic nestalo tak bud vy s tim neviete robit alebo je problem niekde inde ,, sice vyrobci vsade pisu ze USB pripojte pred zapnutim PC , odpojte po vypnuti ale kdo ma dneskaj cas na take blbosti ked ja za 10 minut vymenim na jednom USB-cku 4 zariadenia ,, hlavne ked neco hladam ,, atd.
3 flashky a hotovo ,, a nikde som necital ze USB port sa znici tym ze na nom zapnem tlaciaren ....... by som povedal ze tlaciaren moze robit co chce no mojmu nabijaniu mobilu sa to nevyrovna .....
A to mam DIAL-UP modem ktory sa napajal iba z USB a asi aj pekne papkal kedze po pol hodine pripojenia bol horuci jak ........
ThinkPad T430s@i7 16GBRAM + ThinkPad Tablet 64GB + ThinkPad X220@i7 8GBRAM .
Think service engineer .
honny
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od honny »

Pavloš píše:proud tuším omezen na 5mA.
martin_CZ píše:z USB, ktery dava max. 500mA.
Maximalni proud poskytovanej USBckemma byt 150mA... Ale zalezi na desce. Nejaka vydrzi i vetsi odber. A nejaka nee... :roll:

Kód: Vybrat vše

desktop:  Ryzen 3400G | 32GB DDR4 | 500G SSD NVMe | debian
ntb: T480s | i7 8650U | 16GB DDR4 | 250G SSD NVMe | win10
storage: Athlon 200GE | 16GB DDR4 | 2x 4000G  HDD | debian
MaTTo S
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od MaTTo S »

Ale ale je to v USB specifikacii 500 mAh a nepresvedcis ma ani keby .........
normalne existuju urcite normy a specifikacie ako napr. ako maju vyzerat ATX dosky a ako maju fungovat zdroje .
A existuje aj taka ktora ma obmedzenie pre USB port 500 mAh . A ak zariadenie potrebuje viacej ma smolu . Vecsinou SCANNER ma externy trafak prave preto . A ak zariadenie potrebuje menej tak existuju prostriedky na obmedzenie toho prudu len zakladom je ze doska to obmedzi na 500 mAh a viac ani .........
A nezvalujte tu vsetko na dosky je urcena norma tak to musia vsetci dodrzat a ne ze nekdo da 1 A a dalsi 100 mAh . Si blazon ?? Ved to by mi ani ta posrata USB Flashka nefungovala ta ma odber plnych 500 mAh pri zapise / citani . A ked s nou nic nerobim tak ma 280-300 merane multimetrom .
A ostatne som nemeral nezaujimalo ma to . Ale môžem ak by niekdo chcel .
ThinkPad T430s@i7 16GBRAM + ThinkPad Tablet 64GB + ThinkPad X220@i7 8GBRAM .
Think service engineer .
martin_CZ
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od martin_CZ »

MaTTo S píše:sice vyrobci vsade pisu ze USB pripojte pred zapnutim PC , odpojte po vypnuti
ja si dycky myslel ze jednou z vyhod USB je moznost pripojit zarizeni za behu.. :?
ASUS F3T
Pavloš
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Pavloš »

Já jsem taky čítaval že se dá připojit USB zařízení kdykoliv,tedy i za běhu.Jenže podle knížek o pc a v některých manuálech vidím že píší,mějte vypnuté pc a vypnuté USB zařízení(tedy pokuď jde vypínat a zapínat) a pak do vyplého pc zapojte USB zaízení.To jsem viděl hodněkrát.Pak taky nevím co to znamená že by se zařízení které jsou na USB připojeny nejen že měly propojovat USB kabelem když jsou obě zařízení vyplé-hlavně pc.Ale i to že by se USB zařízení které jdou zapínat,vypínat měly zapnout před zapnutím samotného pc a vypnout pokuď možno zase až po vypnutí pc.To jak se stalo u mě je teoreticky právě tím zapínáním např:tiskárny někdy i ve windows a i vypínání tlačítkem POWER ve windows-když už jsem nic nepotřeboval tisknout.
Odpovědět

Zpět na „Ostatní hardware“