Nejede Cool and Quite?

Vše o procesorech Advanced Micro Devices.

Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee

cormack
Začátečník
Začátečník

Nejede Cool and Quite?

Příspěvek od cormack »

Na sestavě (viz. popis: Asus K8V) se mi včera nepodařilo rozjet CnQ. Udělal jsem fšechno, co je psáno v manuálu.
Nemáte někdo zkušenosti?
Díky.
1. CPU: Ryzen 2600
2. THREADRIPPER 1900X
3. Ryzen 1200
Dony
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Dony »

Jak se to, že to nejde, projevuje? "nepodařilo rozjet" je moc obecnej popis...
Obrázek Avatar tancuje, nechce se mu na záchod... :) Windows Vista je tady, řekněte "WTF" :D
cormack
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od cormack »

Dony píše:Jak se to, že to nejde, projevuje? "nepodařilo rozjet" je moc obecnej popis...
Dobře.

Bios:
nastavil jsem CnQ: Enabled
APIC2: enabled

Pak jsem nainstaloval CnQ ovladače procesoru (CoolnQuite.exe) z CD dodanéhok mobo a pak ovladače WinXP CnQ driver.

Pak jsem dal režim Minimální spotřeba.

RESTART.

No a nic.

Když pustím ten prográmek od ASUSU, který informuje o MHz a voltáži, tak napíše hlášku:

"." is not value integrer - nebo něco takovýho.

Teď jsem si stáhl utilitku: AMD64 Clock Utility. Uvidím, co se sní dá dělat.

Ale je to dost zajímavý, že CnQ nejede.
2. THREADRIPPER 1900X
3. Ryzen 1200
Dony
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Dony »

http://www.abxzone.com/forums/archive/i ... 67878.html

Change "Decimal symbol" in language settings, from "," to "."
Obrázek Avatar tancuje, nechce se mu na záchod... :) Windows Vista je tady, řekněte "WTF" :D
cormack
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od cormack »

Dony píše:http://www.abxzone.com/forums/archive/i ... 67878.html

Change "Decimal symbol" in language settings, from "," to "."

Super! Díky za rychlou reakci. Jen pro úplnost, Lanquage settings se mají na mysli ve woknech, že? Tedˇjsem v práci a proto to nemůžu vyzkoušet. Ale hned jak přijdu domů, prubnu to.
Zatím díky a zdar.
2. THREADRIPPER 1900X
3. Ryzen 1200
Dony
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Dony »

ano, myslí se tím "regionální nastavení"
cormack
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od cormack »

Dony píše:ano, myslí se tím "regionální nastavení"
Ještě jednou díky moc. Už mi to jede. Ale takovou blbůstku bych nečekal.
2. THREADRIPPER 1900X
3. Ryzen 1200
Boris Mironov
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Boris Mironov »

Prestal mi jet CnQ. V Cbid jsem menil nastavei Vcore a od spadnuti systemu mi CnQ nechce najet-zkousel jsem vsechno vypnout-v biosu,ve windowsu a pak to zase vsechno apnout ale uz se to nerozjelo. Nevite co s tim?
A64 2800+ soc.754 9*200=1800Mhz@9*278=2502Mhz,Arctic Freezer 64. DFI LP nF3 250Gb, 2x512MB DDR 400MHz 3,4,4,8@417Mhz 2.5,3,3,7, 3D Club Radeon 9600XT 500/675@567/784-ATi Silencer. 120GB WD(PATA) + 250GB WD2500KS(SATA II,16MB), zdroj 350W
NB: Acer Aspire, Core Duo(Yonah) T2300,2x512MB RAM,AR X1600 128 + 384MB,120GB SATA HDD,DVD-RW
dotor
Nováček
Nováček

a

Příspěvek od dotor »

Neviem to aktivovat, MB ju podporuje(MSI K8N-FSR)- v biose to mam povolene, mam naistalovany AMD driver 1.0.18(hoci mi ukazuje ze 1.0.0,v power managmentu min. spotreba. Niekde som cital,ze tam musi byt AMD driver 14,ale na webe je len 18. A po vymene mi ukazuje stale zakladny 1.0.0.0,ale datum je ako keby tam bol novy.Treba este nieco pridat?diky.
Q´n´Q funguje i po pretaktovani?
Firefly
Začátečník
Začátečník

Re: a

Příspěvek od Firefly »

dotor píše:Neviem to aktivovat, MB ju podporuje(MSI K8N-FSR)- v biose to mam povolene, mam naistalovany AMD driver 1.0.18(hoci mi ukazuje ze 1.0.0,v power managmentu min. spotreba. Niekde som cital,ze tam musi byt AMD driver 14,ale na webe je len 18. A po vymene mi ukazuje stale zakladny 1.0.0.0,ale datum je ako keby tam bol novy.Treba este nieco pridat?diky.
Vykašli se na CnQ a stáhni si RM CPU Clock Utility a budeš si ovládat podtaktování a undervoltage přímo z voken. Vřele doporučuji.
Hic PCLinuxOS bohemicum, his salta
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

dotor píše:Niekde som cital,ze tam musi byt AMD driver 14,ale na webe je len 18. A po vymene mi ukazuje stale zakladny 1.0.0.0,ale datum je ako keby tam bol novy.....
To je OK. Verze 1.00.14 a 1.00.18 se liší spíš pro Opterony, u A64 je to defakto fuk..
dotor
Nováček
Nováček

Příspěvek od dotor »

Firefly píše:
dotor píše:Neviem to aktivovat, MB ju podporuje(MSI K8N-FSR)- v biose to mam povolene, mam naistalovany AMD driver 1.0.18(hoci mi ukazuje ze 1.0.0,v power managmentu min. spotreba. Niekde som cital,ze tam musi byt AMD driver 14,ale na webe je len 18. A po vymene mi ukazuje stale zakladny 1.0.0.0,ale datum je ako keby tam bol novy.Treba este nieco pridat?diky.
Vykašli se na CnQ a stáhni si RM CPU Clock Utility a budeš si ovládat podtaktování a undervoltage přímo z voken. Vřele doporučuji.
Diky, je to super utilitka, teoreticky lepsie slape ako Q´n´Q, mam to nastavene pri min spoterebe -nasobic 4x a 0.8V, co je super, v klude 29C co sa mi ani nesnivalo, a hlavne funguje aj pri pretaktovanom stave.Super.(socket 754, A64 2800@3400)
JJ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od JJ »

Mám úplně primitivní dotaz, ale snad se najde někdo, kdo poradí. Jak funguje cool and quiet? Je to tak, že zapojím ventilátor do příslušného konektoru na motherboardu a otáčky se regulují samy podle teploty CPU? Jakou roli potom hraje regulátor otáček na drátě k větráku. Díky
Smith
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smith »

JJ píše:Mám úplně primitivní dotaz, ale snad se najde někdo, kdo poradí. Jak funguje cool and quiet? Je to tak, že zapojím ventilátor do příslušného konektoru na motherboardu a otáčky se regulují samy podle teploty CPU? Jakou roli potom hraje regulátor otáček na drátě k větráku. Díky
Cool&Quite nemá nic společného s větrákem.
C'n'Q = snižuje/zvyšuje se násobič a napětí podle zatížení procesoru.
# Desktop [Ryzen 9 7950X, 128 GB RAM, GeForce GTX 1660 Ti, 4x SSD, 3x Dell UP2716D(A), W11 Pro]
# Notebook Dell XPS 13 [i7-7500U, 16 GB RAM, 512 GB SSD, W11 Pro], Apple MacBook Air 13" [M2, 16 GB RAM, 512 GB SSD]
# Home Server [2x E5-2630 v3, 128 GB RAM, WS2019] # Storage Synology DS1815+ [24 TB RAID6], Synology DS1819+ [24 TB RAID6, 10 GbE]
# Samsung Galaxy S23 Ultra # Canon EOS R5, Canon EOS 3, Canonet QL17 G-III, Bronica SQ-A # www.photosmith.cz
JJ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od JJ »

Aha, tak jak jakým způsobem se regulují otáčky větráku? Jde to nějak automaticky? Když mi vevnitř v casu visí nějakej potenciometr, tak to neni zrovna moc praktický.
durod
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od durod »

Bud mas ventrak s termocidlem(termistor?) a otacky sa reguluju podla teploty,alebo bez TC a doska pusta menej voltov do vetrona(napr. program SpeedFan)
Pri QnQ sa aktualne znizuje voltaz a nasobic,klesne teplota CPU,znizia sa otacky...
i5 2500K, 16GB RAM, HD7750
jirii
Nováček
Nováček

Příspěvek od jirii »

Firefly píše:
Vim, ze si bude te myslet ze sem...,ale opravdu sem se ted hodinu snazil najit to RM CPU Clock Utility ,ale nikde sem nenasel stahnuti. Tak kdyby mi nekdo hodil odkaz,bylo by to super!!
DiKY!! :oops:
Smith
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smith »

jirii píše:
Firefly píše: Vykašli se na CnQ a stáhni si RM CPU Clock Utility a budeš si ovládat podtaktování a undervoltage přímo z voken. Vřele doporučuji.
Vim, ze si bude te myslet ze sem...,ale opravdu sem se ted hodinu snazil najit to RM CPU Clock Utility ,ale nikde sem nenasel stahnuti. Tak kdyby mi nekdo hodil odkaz,bylo by to super!!
DiKY!! :oops:
5s v Googlu ... http://cpu.rightmark.org/download.shtml :wink:
# Desktop [Ryzen 9 7950X, 128 GB RAM, GeForce GTX 1660 Ti, 4x SSD, 3x Dell UP2716D(A), W11 Pro]
# Notebook Dell XPS 13 [i7-7500U, 16 GB RAM, 512 GB SSD, W11 Pro], Apple MacBook Air 13" [M2, 16 GB RAM, 512 GB SSD]
# Home Server [2x E5-2630 v3, 128 GB RAM, WS2019] # Storage Synology DS1815+ [24 TB RAID6], Synology DS1819+ [24 TB RAID6, 10 GbE]
# Samsung Galaxy S23 Ultra # Canon EOS R5, Canon EOS 3, Canonet QL17 G-III, Bronica SQ-A # www.photosmith.cz
l86m
Nováček
Nováček

Příspěvek od l86m »

Jaa mam taky problem trochu podobny...mne taky nejde zapnout CnQ. Mam desku ASUS A8V v biosu sem zapnul vse podle manualu, ale nefunguje mi to...a dokonce mi jde pustit i bez problemu ta utilita od ASUS kde to meri voltage a frek.
l86m
Nováček
Nováček

Příspěvek od l86m »

No to je pekny ja o tyhle diskuzi vim ale mam uplne jinej problem proste mne vsechno de jen to CnQ nejde...utilitu CnQ pustim bez problemu a tu . misto ty carky jsem uz taky udelal :x
Odpovědět

Zpět na „Procesory AMD“