Padání grafické karty při přetaktu

Vše o procesorech Integrated Electronics.

Moderátoři: Eddward, Baneshee

Odpovědět
Sioca
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Padání grafické karty při přetaktu

Příspěvek od Sioca »

Mám podobnej problém jako řešil Icik3 v tématu: "Může grafika zhoršit stabilitu při přetaktování?" ale tam se to stočilo na diskusi o zdrojích. Po přetaktování procesoru (nezáleží na frekvenci - děje se to při sebemenší změně FBS) jsem ozkoušel stabilitu systému (několikrát 3Dmark05 a pak víc jak 8 hodin Prime95) a všechno v pohodě. Problém nastává když spustim nějakou náročnější hru (Sims 2, Vampire-Bloodlines...) Po chvíli mi blikne obrazovka, najede to do windows, přehodí se nastavení rozlišení na default a systém mi napíše že musel resetovat grafický akcelerátor. Nezáleží na tom jestli přetaktuju na 1,8Ghz nebo 2,0Ghz - je to furt stejný (i když vypnu přetaktování grafárny). Nevíte prosim někdo v čem může bejt problém (ačkoli ten výkon po přetaktu nijak zvlášť neroste. Štve mě to spíš z principu :) )
eraser007
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eraser007 »

hmmm...robi to aj na defaulte CPU ?
ake mas drivery a takty ?
NB : Asus A6Km Q-0010
HID : Logitech DFP SOUND : Logitech Z-2300, Sennheisers PX 100, Creative SB 5.1 Surround USB
Sioca
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sioca »

Na default to jede bez problémů.
Grafika ted jede bez přetaktu zakže 325/400 MHz; ovladač catalyst 5.4 (XP)
CPU: mutiplier 17x, FBS 120 MHz, Bus speed 480Mhz a podle CPU-Z to jede na 1,776V až 1,824V
Ještě mě napadlo jestli by tomu mohl pomoct upgrade biosu - mam teď verzi 1006.
random
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od random »

Dokaze tvoja doska uzamknut frekvenciu PCI/AGP ......
Ak nie problem moze byt prave tam......
Sempron 2800@2160MHz ( 270x8 ), 1024MB GoodRam, MSI K8N Neo-FSR, Radeon 9800SE@8 pip 128MB 128b 378/290, 200GB HD Maxtor Pata, DVD RW LG4163
Sioca
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sioca »

V manuálu co mám staženej píšou že umí, ale v biosu sem tuhle funkci nikde nenašel. Takže buď je starej bios (což si nemyslim) a nebo je ten manuál psanej na novější revizi desky (mám 1.01, a už dost dlouho je 2.01 :( ) Má to bejt v tom biosu napsaný normálně jako PCI/AGP lock, nebo to tam může bejt daný jako jinej příkaz ?
Odpovědět

Zpět na „Procesory Intel“