Padání grafické karty při přetaktu
- Sioca
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
Padání grafické karty při přetaktu
Mám podobnej problém jako řešil Icik3 v tématu: "Může grafika zhoršit stabilitu při přetaktování?" ale tam se to stočilo na diskusi o zdrojích. Po přetaktování procesoru (nezáleží na frekvenci - děje se to při sebemenší změně FBS) jsem ozkoušel stabilitu systému (několikrát 3Dmark05 a pak víc jak 8 hodin Prime95) a všechno v pohodě. Problém nastává když spustim nějakou náročnější hru (Sims 2, Vampire-Bloodlines...) Po chvíli mi blikne obrazovka, najede to do windows, přehodí se nastavení rozlišení na default a systém mi napíše že musel resetovat grafický akcelerátor. Nezáleží na tom jestli přetaktuju na 1,8Ghz nebo 2,0Ghz - je to furt stejný (i když vypnu přetaktování grafárny). Nevíte prosim někdo v čem může bejt problém (ačkoli ten výkon po přetaktu nijak zvlášť neroste. Štve mě to spíš z principu
)
- eraser007
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Sioca
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
- random
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Sioca
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
V manuálu co mám staženej píšou že umí, ale v biosu sem tuhle funkci nikde nenašel. Takže buď je starej bios (což si nemyslim) a nebo je ten manuál psanej na novější revizi desky (mám 1.01, a už dost dlouho je 2.01
) Má to bejt v tom biosu napsaný normálně jako PCI/AGP lock, nebo to tam může bejt daný jako jinej příkaz ?