Vyteklé heatpipes? Aneb špatný výkon TT Tower 102

Vše co se týká chlazení vzduchem - větráčky, ventilátory, žebrované pasivy, atp.

Moderátor: morke

Meridius
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Meridius »

masakr_cz píše:kdyz ti tym chladicem prakticky neproteka vzduch, tak co cekas? a navic to neni chladic urcenej pro pasivni chlazeni, ale pocita se s instalaci vetraku.
ale já to nechladím pasivně a fouká přes to dost, to tam mám namontovat turbínu?

Ale problém bude asi opravdu někde mezi tou dosedací plochou na procák. Jinak si to nedovedu vysvětlit, ale teď jsem osadil novou desku a semprona a teplota v klidu 39 stupňů s BOX chladičem. Ale to už jinde jsme. Takže uvidím, něco s tím určitě podniknu. Třeba uchycení na 754 socket bude lepší. BOX se tam dával velmi pohodlně.
Acer Nitro 5 (NH.Q6ZEC.004) - AMD Ryzen 5 3550H (2,1 GHz, TB až 3,7 GHz) | 8 GB RAM DDR4 | 512 GB SSD | NVIDIA GeForce GTX 1650 4GB GDDR5
Slezman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Slezman »

nemuze byt problem, ze po dosednuti jsi utahl jednu stranu vice nez druhou a tim se tam vytvorila mensi mezirka?
jinak jsem se koukal sem, je tam jednak uchyceni, to me pak napadly ty matice a taky je tam porovnani cinnosti chladice pri ruznem typu vetrani:
http://www.modding-factory.net/tests.php?test=29&page=2

tam je videt, ze skutecne je to vhodne na montaz vetraku, protoze v pasivnim rezimu i pres odsvacku 12cm tam jde u te 1700+ teplota na cca 52°C v load, coz sice je v pohode, ale asi jde o zcela jiny procesor z hlediska spotreby....
Doma: i5-10600K, 32GB RAM, RTX 3060 Ti ********* Chalupa: i7 920, 24GB RAM, RTX 3060 ********* Děti: Q6600, 8 GB RAM, GTX 1050Ti
Pajax
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pajax »

AlesShi píše:...
Ted jak sem desku postavil a dal do skrine, nevim, nejak se to hnulo ohnulo a teploty litaj az na 60°C, tak sem stahnul takt na 180x12 a pres 56°C se nedostanu.
...
Takže je klidně možné, že když se ta deska postaví tak se chladič pákou odchlípne od procesoru. Nebo, že by přestaly fungovat h-p?
Co takle postavit desku a rukou nadlehčovat ten tower112 a pokoušet se ho přitlačovat na CPU? Teplota by měla klesnout. Jestli neklesne tak h-p sux.
Jsou tam pérové podložky nebo něco co pruží?
Co tě nezabije teď, to uspěje později.
Slepé uličky je třeba prozkoumat a světu oznámit: Tudy ne, přátelé.
"Very sad life. Probably have very sad death, but at least there is symmetry."
Slezman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Slezman »

kdyz se koukam na ty fotky, tak je to imho napevno...zkusil bych to co rika Pajax....zatlacit na horní polovinu chladiče a sledovat zda se to zulepsi.pokud ano, pak tiha chladice odchlipuje horni čast dosedaci plochy od proc., musely by se o to vice utahnout horni matice
Doma: i5-10600K, 32GB RAM, RTX 3060 Ti ********* Chalupa: i7 920, 24GB RAM, RTX 3060 ********* Děti: Q6600, 8 GB RAM, GTX 1050Ti
AlesShi
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AlesShi »

To pritlacovani jsem zkousel a nepomohlo to. Taky sem Tower zkusil dotahnout vazne napevno, a to sem se nedostal ani do biosu, jak rychle se to restartovalo.
Ted mam HP vertikalne, myslite ze by fungovaly lip v horizontalni poloze?
mj, nejdriv jsem tam mel 8ku vetrak a bylo to nic moc, delalo to velkej bordel a chladil trochu hur, ted jak tam mam zavesenou 12ku tak je to pohoda tichy a taky to neni dalsi vaha na chladic.
Odpovědět

Zpět na „Vzduch“