GF5900XT mrzne PC

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Odpovědět
Keymaker2
Nováček
Nováček

GF5900XT mrzne PC

Příspěvek od Keymaker2 »

Prosim poraďte!!!! Mam Zakladku od DFI AD77 (VIA KT400A) puvodně sem na ní měl grafiku GeForce3 ti a asi před 4 měsíci sem koupil GF5900XT. tahle grafika mi nejdřív v pohodě fungovala ale pak když sem musel reinstalovat Wokna mi začala dělat problémy a to dost velký. jakmile totiž spustim nějakou hru, nebo jinou aplikaci náročnou na výkon ve 3D, okamžitě mi zamrzne comp. zamrzne dokonce i po delší práci ve woknech. neví prosím někdo co dělat????? budu vděčný za každou radu! díky!! :D
Jan Machalík
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: problem!!!!! pomoc!!!!!

Příspěvek od Jan Machalík »

Keymaker2 píše:Prosim poraďte!!!! Mam Zakladku od DFI AD77 (VIA KT400A) puvodně sem na ní měl grafiku GeForce3 ti a asi před 4 měsíci sem koupil GF5900XT. tahle grafika mi nejdřív v pohodě fungovala ale pak když sem musel reinstalovat Wokna mi začala dělat problémy a to dost velký. jakmile totiž spustim nějakou hru, nebo jinou aplikaci náročnou na výkon ve 3D, okamžitě mi zamrzne comp. zamrzne dokonce i po delší práci ve woknech. neví prosím někdo co dělat????? budu vděčný za každou radu! díky!! :D
cus, za prve zkus dat jiny ovladace na kartu, chipset, podivej se jestli se ti toci vetrak na karte,jestli ji mas taktlou, jako ze ne, tak sniz takty.I kdyz ji nemas taktlou tak zkus snizit takty GPU.Zapni ci vypni FastWrite, zkus prepnout na AGP 4x, no a na konec ji vyzkousej v jinym compu.Jestli ze nepomuze nic z toho co sem napsal, tak s ni jdi na reklamacku.
SilentiumPC Regnum RG6V ARGB | Asus TUF Gaming B550M-Plus | AMD Ryzen 5 3600X | 16GB DDR4 Patriot Blackout 3600MHz CL17@3733MHz CL16 | ASRock Radeon RX 5600 XT D2 | Samsung 980 Pro Nvme 512GB | Crucial MX500 1TB SATA | Toshiba 3TB | Corsair TX750 | ARCTIC Liquid Freezer II 360 |
NoTHX
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od NoTHX »

Jen bych dodal že by ses piplat stejně s názvem threadu jako s barvičkama v postu, na takovýhle názvy tady neni nikdo zvědavej, timhle si místo rady na tvůj problém koleduješ akorát o :lock:
Keymaker2
Nováček
Nováček

Příspěvek od Keymaker2 »

No tohle všechno už sem zkoušel a když sem ji dal do jinyho compu, tak v pohodě běžela. myslel sem, že to možná bude zdrojem, ale ten comp na kterym sem to zkoušel a šlapala ma ještě slabší zdroj než já. ja mam 300w
wolf00
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wolf00 »

on ale neni zdroj jako zdroj,na fx5900 radu se tusim uz doporucuje 350w zdroj alespon forton...jinak je to podle me s 300w zdrojem na hranici unosnosti kdyz si vemes ze grafule si muze brat neco kolem 20w vykonu....
mb Hp 8265 B350 Sunflower a--6 8570 apu, 16 gb ram,128gb system,1tb data
Allatutti
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Allatutti »

nepridaval jsi nejaky novy hardware do pocitace? :?

//upraven nadpis
Keymaker2
Nováček
Nováček

Příspěvek od Keymaker2 »

ta grafarna šlapala v pohodě i na 250w zdroji. no a novej hw sem nepřidával, jen sem něnil cd-romku. jo a jeste něco, když spustim dxdiag, tak při kontrole D3D mi to nahlásí chybu a komp taky zamrzne. zkusil se teda přeinstalovat DX9, ale nepomohlo to. :(
Allatutti
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Allatutti »

zkus preinstalovat wokna, kdyz to bude delat i po reinstalaci muze to bejt grafikou
Keymaker2
Nováček
Nováček

Příspěvek od Keymaker2 »

ja myslim, že grafarnou to neni. kdyby byl problém v ní, tak na jinyk compu taky nefunguje, ale když sem to zkoušel ny jinym, tak v pohodě fungovala. jinak reinstal woken sem už zkusil, zkusil sem i formát, ale nic nepomohlo. :( už mě vážně nenapadá co jinýho vyzkoušet. může byt taky možný že to je v základce? třeba ve spatnym biosu?
Allatutti
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Allatutti »

promin jsem to prehlidnul ze jsi ji skousel i v jinym, zkus novej bios pokud to nepomuze asi to bude zakladkou :?
Alien--forever
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alien--forever »

mno.. já bych to viděl na ten zdroj.. mě tahle karta nestíhala na 400W zdroji... ale je pravda, že sem tam toho měl jak n**ranýho. Jakmile byla větší zátěž, tak nazdar...
už není :(
Keymaker2
Nováček
Nováček

Příspěvek od Keymaker2 »

hmm. to je možný. ted sem zkoušel znova reinstalovat wokna a nenainstaloval sem ForceWare a grafarna ikdyž jen ve 2D módu normalně běžela, samozřejmě sem si nemoh spustit žadnou hru a monitor jel na obnovovací frekvenci 60Hz, což neni pro oči zrovna příjemný. jakmile sem ale nainstaloval ForceWare, tak se comp kousnul i ve 2D módu. :(
AMD AthlonXP 1800+; GeForceFX 5900XT; DDR 512MB PC333MHz; HDD 60,0GB ST360021A, 2MB, 7200rpm; DFI AD77, soc A, VIA KT400A, 3xDDR, AGP 8x
Killer
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Killer »

No nevim, jestli ti to pomuze, ale mne v novem PC (druhe v podpisu) pri spousteni jakekoliv hry silene rostla teplota a nakonec to spadlo. Vymenili mi MB a zdroj a je to O.K. Jinak mam 350W Eurocase zdroj a zvlada to v pohode.

Jo a jeste jsem zapomnel. Nejlepe se mi osvedcili ovladace 61.77 Jsou sice starsi, ale beha to na nich jako drak :)
1) ASUS H97-Pro, Core i5 4590 3.3GHz, Gelid Tranquilo rev.2, 2x8 GB RAM Crucial Balistix Sport DDR3 1600, MSI GTX 1060 Armor, 128 GB SSD Crucial MX100 + 1TB WD Blue, Asus Xonar DG, 550W Seasonic S12G, Corsair Obsidian 550D
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“