Mobile AMD Athlon 2600+ Barton - malá frekvence???
Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee
- moninail
- Začátečník

Mobile AMD Athlon 2600+ Barton - malá frekvence???
Mám desku Gigabyte GA-7DXE s posledním Biosem f6a. Zakoupil jsem si Mobile AMD Athlon XP-M 2600+ SktA/FSB266/Barton/Standard 47W. Po zapojení do PC a zapnutí je na černé obrazovce frekvence je 800MHz. V XP mi to také ukazuje jen 800Mhz. Stejně tak i CPU-Z. Procesor je nový a nechci ztratit záruku snahou o změnu příp. FSB. nebo se tomu nevyhnu? Teplota v Biosu 1,6V. Co s tím?
CPU-Z :FSB 133Mhz, multi : 6, Bus speed 268Mhz.[/list][/blur]
CPU-Z :FSB 133Mhz, multi : 6, Bus speed 268Mhz.[/list][/blur]
- Jája
- Středně pokročilý

Nastav násobitel na 15x tj tak jak ho má mít, nebo ještě líp nastav rovnou 10x 200MHz pro lepší výkon.
edit: vidím že tvije deska má max 133 (266MHz), takže jedině přes ten násobitel
edit: vidím že tvije deska má max 133 (266MHz), takže jedině přes ten násobitel
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
- robocop
- Nikdy nic nevím

-
- Kontaktovat uživatele:
- random
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Kupovat toto CPU do tvojej dosky takmer nemalo vyznam....., zatial ho mozes prevadzkovat na 15x133MHz ..., plne vyuzitie vsak urcite nedosiahnes.....
Pri takomto CPU sa rozhodne oplati investovat par korun naviac do dosky ktora ho dokaze na 100% vyuzit....., skus si precitat starsie prispevky o tychto CPU sa uz pomerne dost napisalo ( podpora dosiek, taktovanie....... atd. ) ...
Pri takomto CPU sa rozhodne oplati investovat par korun naviac do dosky ktora ho dokaze na 100% vyuzit....., skus si precitat starsie prispevky o tychto CPU sa uz pomerne dost napisalo ( podpora dosiek, taktovanie....... atd. ) ...
Sempron 2800@2160MHz ( 270x8 ), 1024MB GoodRam, MSI K8N Neo-FSR, Radeon 9800SE@8 pip 128MB 128b 378/290, 200GB HD Maxtor Pata, DVD RW LG4163
- moninail
- Začátečník

Násobič
Děkuji Vám za Vaše příspěvky.
1.V Biosu jsem nenašel v Frequence, Voltage control možnost změny multiplikátoru, myslím, že tam nikde není, a to mám poslední verzi Biosu. nejde změnit ani VCore. Nebo musím v Biosu ještě někde povolit, aby se ta možnost změny multiplik. objevila? Nebo půjde změnit násobitel s nějakou utilitou, teď je nastaven na x6. Doufám ,že mi nenapíšete, že mám "nějak"spojovaz můstky na CPU. To bych si asi netroufnul.
2.Když by se mi podařilo změnit násobitel. Ztratím záruku u prodejce na CPU, koupil jsem jej totiž nový? Vím, že deska je nic moc, ale v tuto chvíli neuvažuji o koupi nové, až časem.
3. prodejce tvrdil, že CPU pojede na mojí desce bez taktování na 2.0Ghz
1.V Biosu jsem nenašel v Frequence, Voltage control možnost změny multiplikátoru, myslím, že tam nikde není, a to mám poslední verzi Biosu. nejde změnit ani VCore. Nebo musím v Biosu ještě někde povolit, aby se ta možnost změny multiplik. objevila? Nebo půjde změnit násobitel s nějakou utilitou, teď je nastaven na x6. Doufám ,že mi nenapíšete, že mám "nějak"spojovaz můstky na CPU. To bych si asi netroufnul.
2.Když by se mi podařilo změnit násobitel. Ztratím záruku u prodejce na CPU, koupil jsem jej totiž nový? Vím, že deska je nic moc, ale v tuto chvíli neuvažuji o koupi nové, až časem.
3. prodejce tvrdil, že CPU pojede na mojí desce bez taktování na 2.0Ghz
- random
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Re: Násobič
moninail píše:3. prodejce tvrdil, že CPU pojede na mojí desce bez taktování na 2.0Ghz
Sempron 2800@2160MHz ( 270x8 ), 1024MB GoodRam, MSI K8N Neo-FSR, Radeon 9800SE@8 pip 128MB 128b 378/290, 200GB HD Maxtor Pata, DVD RW LG4163
- Jája
- Středně pokročilý

AD1, změna násobitele by mohla jít přes central brain identifier -program pod windows, nebo CPUMSR.
ad2, záruku stratit nemůžeš protože vlastně ani nic nepřetaktuješ,jen nastavíš cpu na jeho nominální frekvenci
pouze napětí do něj pouští deska o něco víc
ad2, záruku stratit nemůžeš protože vlastně ani nic nepřetaktuješ,jen nastavíš cpu na jeho nominální frekvenci
pouze napětí do něj pouští deska o něco víc
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
- moninail
- Začátečník

MSR
Už mám CBid , CPU MSR, CPU-Z, RM Clock. Myslím, že to dělaám správně, když v CPU MSR nasatvím nejprve typ CPU, okno vlevo a pak v záložce Frequence&Voltage Control změním FID na x15 a voltage na 1,450V. Dám SET a Windows zmrzne. Mám XP prof. RM Colck vypadá nedějneji. po nastavení FID na x15 a voltage na 1,450V chce restartovat, dám o.k. a po restartu je pořád FID x6. Musí se v Biosu nebo jinde něco povolit, aby to přijalo změnu z x6 na x15 ?
Díky.
Díky.
- random
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Ak by to bolo uplne spravne musia sa dat tieto hodnoti menet bez restartu..... ( prave to je vyhoda mobiloneho CPU... ) .....
Skus upgradovat BIOS .... atd.
Na doskach gigabyte sa spusta rozsirene menu BIOSu tusim cez shift + F1 ( neviem ako to je na tomto konkretnom modeli ) ... takze mozes skusit to....
Skus upgradovat BIOS .... atd.
Na doskach gigabyte sa spusta rozsirene menu BIOSu tusim cez shift + F1 ( neviem ako to je na tomto konkretnom modeli ) ... takze mozes skusit to....
- Jiri Drak
- Středně pokročilý

-
Re: Bios
To nejspis ne.moninail píše:myslím, že mám aktuální Bios F6a k desce GA-7DXE. Bios se rozšiřuje stiskem Ctrl+F1. Co Top Performance má má to vliv na změnu násobiče ve Win? Mám v Biosu nastaveno disabled.
Zkus provest upravu registru podle tohoto clanku: http://www.svethardware.cz/art_doc-7A44 ... B78C3.html
MB Asus P7P55D-E, CPU Core i5-750@3700MHz, RAM 16GB, VGA Radeon RX Vega 56
- Jiri Drak
- Středně pokročilý

-
Re: WPcredit
Sloupce 04 a radku 40, jinak to myslim chapes dobre.moninail píše:No myslím, že to bude ono. Mám AMD v uvedeném článku píšou změnit reg.44, bit O na 1, Chápu správně,, že reg. 44 je číslo, které vyjde průnikem sloupce 04 a řádku 04? Jakmile potvrdíte, jdu do toho.
btw odkaz na ten clanek je ve FAQ ...
- moninail
- Začátečník

Bůh dal a já zvýšil tu zatracenou frekvenci.
funguje to!!!!!!!!!!!!!!
Všem, kteří se mi snažili pomoct moc děkuju, zvláště pak p. J. Drakovi, který VÍ a UMÍ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Tak a jdu na pivo. Doufám, že to Slovensku osolíme.
Ještě jednou díky. Hergot já su ščastný.
Halelujah www.pctuning.cz
Všem, kteří se mi snažili pomoct moc děkuju, zvláště pak p. J. Drakovi, který VÍ a UMÍ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Tak a jdu na pivo. Doufám, že to Slovensku osolíme.
Ještě jednou díky. Hergot já su ščastný.
Halelujah www.pctuning.cz
- moninail
- Začátečník

po restartu
Zdravím.
Cpu jede na cca 2000Mhz, když v CPU MSR nastavím násobič na x15 při FSB 133Mhz, ale po restartu je frkevence zase 800Mhz. To musím vždycky před prací na PC změnit v CPU MSR násobič? Nejde nějak uložit hodnotu násobiče jako hodnotu startup?
Díky.
Cpu jede na cca 2000Mhz, když v CPU MSR nastavím násobič na x15 při FSB 133Mhz, ale po restartu je frkevence zase 800Mhz. To musím vždycky před prací na PC změnit v CPU MSR násobič? Nejde nějak uložit hodnotu násobiče jako hodnotu startup?
Díky.
- Jiri Drak
- Středně pokročilý

-
Re: po restartu
K tomu musis pouzit program WCPRSET, ktery to pri startu nasatvi automaticky. Nejspis tu na foru nejaky odkaz najdes nebo vygooglujes, pripadne to muzu poslat na mail.moninail píše:Zdravím.
Díky.
- moninail
- Začátečník

to jo, ale...
WPCRSET jsem už použil a uložil změnu hodnoty reg. 44 a přísl. bitu, tak, aby si PC při restaru pamatovalo podporu FID change z Windows, ale jak PC naučit, aby si pamatoval, že když ve Win v programu CPU MSR změním násobič z x6 na x15 a nestartoval vždy při 800Mhz s starup multiplier x6?