Pouziti Ghosta na disk SATA II

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
xkacerx
Nováček
Nováček

Pouziti Ghosta na disk SATA II

Příspěvek od xkacerx »

Zdravim, mam mensi problem s diskem. Ze stareho disku Maxtor 40GB PATA jsem Ghostem udelal obraz na novy disk Hitachi 80GB SATA II, zaskrtnul volby copy MBR a boot OS. No a po odpojeni streho disku ten novy ne a ne naskocit. Asi bude chyba ovladace na ten SATA II, nevite jak windows XP donutit ke spolupraci? Diky

[/blur]
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Pouziti Ghosta na disk SATA II

Příspěvek od Butch »

xkacerx píše:Zdravim, mam mensi problem s diskem. Ze stareho disku Maxtor 40GB PATA jsem Ghostem udelal obraz na novy disk Hitachi 80GB SATA II, zaskrtnul volby copy MBR a boot OS. No a po odpojeni streho disku ten novy ne a ne naskocit. Asi bude chyba ovladace na ten SATA II, nevite jak windows XP donutit ke spolupraci? Diky

[/blur]
Z pata na Sata vetšinou záloha nefunguje. Z sata na pata občas ano.
Záleží na desce. Někde ghost nenajede ani z pata na pata, když to není ten samej disk. Je to opravdu o náhodě, MB a discích.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

není to ani o náhodě, ani o MB, ani o discích, ale jen a pouze o řadiči původním a o řadiči novém, plus o ovladačích... :oops: :wink:
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

MaWa píše:není to ani o náhodě, ani o MB, ani o discích, ale jen a pouze o řadiči původním a o řadiči novém, plus o ovladačích... :oops: :wink:
Njn, tak pak se nemůžu divit, že mi obnova nejde ani na té samé desce, když nejspíš pata disk je na tom asi lehce jinak než disk na SATA řadiči...(port 3,4)..nebo se pletu :?

Docela zajímavé je, že na jedné desce mi nešla obnova z pata disku na pata disk a u druhé desky je to v pohodě a můžu mít libovolnou kombinaci PATA disků a vždy se záloha povede.

Jeden dotaz udělám zálohu v ghostu na jednom compu.
Pak koupím další disk a na ten chci dát zálohu systému z prvního.
Je rozdíl, když dělám obnovu na PC na kterém byla dělána záloha a nebo je to jedno, když mám soubory se zálohou jinde a tu obnovu provedu na jiném PC?
Podle mě by to mělo být jedno.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

Butch píše: Njn, tak pak se nemůžu divit, že mi obnova nejde ani na té samé desce, když nejspíš pata disk je na tom asi lehce jinak než disk na SATA řadiči...(port 3,4)..nebo se pletu :?

Docela zajímavé je, že na jedné desce mi nešla obnova z pata disku na pata disk a u druhé desky je to v pohodě a můžu mít libovolnou kombinaci PATA disků a vždy se záloha povede.

Jeden dotaz udělám zálohu v ghostu na jednom compu.
Pak koupím další disk a na ten chci dát zálohu systému z prvního.
Je rozdíl, když dělám obnovu na PC na kterém byla dělána záloha a nebo je to jedno, když mám soubory se zálohou jinde a tu obnovu provedu na jiném PC?
Podle mě by to mělo být jedno.
nejsem si jist jestli se oba bavime o tom samem...pro me kdyz se rekne "nejde obnova" tak to beru jako "nenabootuje to"...a to muze byt zpusobeno dvema vecma...

a) spatnej boot.ini (postaci prosta editace...)...vetsinou se projevuje hlasenim ntloader is missing...ale neni to rozhodne pravidlo...tento problem se projevje predevsim dkyz novy system ma jinak rozvrzene oddily a disky atd...jde vyresit jednoduse...
b) kernel disk miniport driver noveho radice je naprosto nekompatibilni s driverem stareho radice...tam jde o to, ze kdyz startujou wokna (NT based), tak jeste pred tema hejbajicima se carkama se nacita uplny zaklad systemu...ntloader, kernel, ovladac disku atd...tenhle ovladac disku je jenm omezeny, ciste pro cteni, zadny caching, zadne features...a jenom pro systemovy disk (!!!)...klasicke diskove ovladace pro vsechny radice a s kompletnimi vlastnostmi se nacitaji az v dalsi fazi startu os, kdyz uz tam behaji ty carky :oops: ...ale zpet k tematu...proste kdyz se tenhle kernel driver stareho radice a noveho radice moc lisi (i velke zmeny to muze prezit, prave proto, ze to umi jen zaklad, ne zadne specific features), tak to konci na black screen nebo bsod... :( ...resenim byva odinstalovat pred planovanou zalohou disku ide ovladace, jakmile to poazda o restart tak dat ano, ale hned po restartu pred nastartovanim os hned najet do konzole a dat zalohovat...protoze pak se totiz pri dalsim bootu nepouzije ten miniport driver od prislusneho radice, ale jakysi univerzalni driver...bohuzel nevi nikdo o tom, jak vyvolat umele to aby wokna pouzili ten univerzalni driver bez toho aby se musely odinstalovat nejake ovladace...bohuzel to neni tak jednoduche ze by stacilo pouzit universal MS drivery...i kdyz ty zarucuji 80% uspech, bohuzel ale ne 100%ní...proste se to tam asi vzdycky prepne do nejakeho debug rezimu...ale nikdo nevi jak :(

no kazdopadne k tvemu dotazu...pokud ho dobre chapu, melo by to byt jedno.
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“