NB do 36000,-

Vše ohledně rad s nákupem a srovnání notebooků a netbooků.

Moderátor: Don

Odpovědět
Xfiler
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

NB do 36000,-

Příspěvek od Xfiler »

Potreboval bych NB do 36000,- grafika by mela byt minimalne na urovni radeonu 9700 + melo by mit centrino dothan nebo athlon64 (zalezi na pomeru vydrz/vykon) + 60GB disk (5400rpm) + 512MB ram + DVD+-RW

Prosim o radu napiste nazev NB a duvod nebo proc ten.

dik moc Xfiler

EDIT: NB by mel byt na hrani, LANparty, vykon na uroven doom3, ale mel by zvladnou pouzivani wifi mimo zasuvku.

O znacku ani nejde, jde spis o ten popisovany vykon
Naposledy upravil(a) Xfiler dne ned 8. kvě 2005, 17:21, celkem upraveno 1 x.
Luk
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Luk »

Ach ouvej.To jsou všechno podobné dotazy typu:
Poraďtě mě notebook na hry,která vga je rychlejší chchi na tom hrát hry a podobně.

Já ti to řeknu jinak jak už jsem psal jinde.
Rozmysly si co je pro tebe za ty tvé vynaložené peníze za těch 36000kč nejdůležitější.Já bych uvažoval podle tohoto-jestly chceš: co nejvyšší výkon,výdrž na baterie,co nejlepší značku notebooku,kvalitu notebooku a hlavně jeho šasi,co nej design,dlouhou záruku,nebo multimediální vybavení,velikost a rozlišení displeje atd.Nebo kombinace hlavně některých vlastností nebo kombinace všeho.

Osobně bych vybíral mezi značkamy:
IBM,Toshiba,Dell,Acer,Asus.
A možná ve výjmečných případech i mezi některýmy Fujitsu-Siemens,HP.

Sony by asi taky nebyla špatná dle toho co jsem o ní slyšel ale to už je trochu drahý špás a myslým si zbytečný.

Pokuď mě napíšeš přesněji co bys od něj požadoval a co nejvíce preferueš spíše ti poradím než kdy takhle plácnu kup tenhle vejde se do ceny je pěknej a má dobrou grafiku.
Top notebook: Toshiba,Dell,IBM!!!!!!!!!!!!
Luk
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Luk »

Jinak abych nevypadal jako nelida řeknu ti zhruba jen toto.
jednimy z kandidátů mohou být Asusy na www.czechcomputer.cz
založené na Centrinu které mají vesměs buď R9600 nebo R9700 64-128Mb grafiku.Většinou mají solidní zprcování některé jsou z plastu a některé z kovu.A většina má DVD pálírnu,takže mrkni tam na ně.
Jinak na Asus se dá prodloužit v případě zámu záruka na 3roky.
Víc ti prozatimně neporadím. :roll:

Jinak na Asus je dobré to že jsou vesměs kvalitní a za ty peníze co dáš jsou i výkonné i když stojí doopravdy přiměřené penízky.
Xfiler
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Xfiler »

Luk píše:Jinak abych nevypadal jako nelida řeknu ti zhruba jen toto.
jednimy z kandidátů mohou být Asusy na www.czechcomputer.cz
založené na Centrinu které mají vesměs buď R9600 nebo R9700 64-128Mb grafiku.Většinou mají solidní zprcování některé jsou z plastu a některé z kovu.A většina má DVD pálírnu,takže mrkni tam na ně.
Jinak na Asus se dá prodloužit v případě zámu záruka na 3roky.
Víc ti prozatimně neporadím. :roll:

Jinak na Asus je dobré to že jsou vesměs kvalitní a za ty peníze co dáš jsou i výkonné i když stojí doopravdy přiměřené penízky.
Uz prdtim sem dost hledal dival sem se treba na tenhle http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=30469
karf
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karf »

acer TM4502lci nebo lmi. na začátku roku to byla super koupě. Ségra ho má a je s ním spokojená. Výdrž 5 hodin, asi 11000 v 3D marku 01, OC na 2,2GHz +-, kvalitní bezdrát, líbivej vzhled, cena kolem 30kkč takže když si připlatíš, tak tam ještě jednu 512 dáš a 60GB disk taky zaplatíš
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
Luk
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Luk »

Člověče v ruce jsem ho neměl.Pokuď si můžeš někde vybrané modely osahat učiň tak.Já osobně když bych si některý vybral a měly by jej vystavëný a v chodu tak bych se díval na toto:

Samozřejmě použitý komponenty a tedy i výkon,pak na udávanou výdrž baterie,případně hmotnost a další info prostě to co by mě zajímalo apod.Přečetl bych recenze na netu:
www.notebooky.cz , www.zive.cz , www.notebook.cz
a v prodejně bych si zkusil jaká je klávesnice jestly se neprohýbá-to dělá dost nechurně známého Umax :x .
Jak se na ní píše případně i taková blbost jestly mě vyhovouje rozestavění kláves.Ale hlavně jak s na ní píše.
Pak zpracování tzv.bych si sám šaháním ověřil z čeho zhruba je,jak je pevné tělo ale hlavě víko displeje a zda e případně hodně neprhýbá dovnitř.Pak bych vzal v potaz jak ukazuje dislej a jestly nemá už jako nový vadný pixely.No a případně měl bych kačku navíc bych se optal na možnost prodloužení záruky.A poslechl bych si zda příadně notebook nehučí hlsitě ja vysavač.
Rozhodně lae s dobrou značkou nešlápnš nějak extrémě vedle,trochu moná ale ne extrémě a je to lepší než koupit shit Noname (promiň user Shit) kde bys takhle šlápnul vedle asi dozajista více.

Jinak ale pokuď takto postupovat nechceš mrkni na netu na testy,pak se mrkni třeba na názory na czechcomputer od lidí je to vždy v diskuzi pod prodávaným produktem no a to bych vzal trochu v potaz.

Jinak k tomu Aceru cos vybral velmy zhruba:
záruka 2roky prostě standart který docela i stačí ale delší neuškodí,servis po záruce není levný :wink: , Acer je solidní výrobce, širokoúhlý displej se slušný ozlišením takže obraz bude jemný,DVD pálírna umí jen mínusové media ale stačí to-je zajímavé že dolejc píší že umí plusové i mínusová media-takže radši si to ověř na webu výrobce nebo přímo v prodejně nebo někde na netu v testu,grafika dost dobrá i na náročnější hry X600 64Mb stačí ale je faktem že hry zanedloho a i některé teď by chtěly spíe už 128Mb kartu ale jinak si zahraješ slušně :wink: , Pentium-M na tepu 1.6GHz t je velmy rychlý mezlíček záleží zda to je Dothan nebo starší a pomalejší typ-áá Dothan už to vidím tak to jest dost slušné výkon bude skvělý, 60Gb hdd je slušný základ sice věští by byl zase lepší ale bohatě to stačí záleží na tobě kolik dat potřebuješ a jak rychle zaplácáš hdd o takovéto kapacitě, doba výdrže 5hodin no nevím podívej někde na netu na testy kolik vydržíve skutečnosti výrobci někdy přidávají a některá Centrina pak místo 5hod vydržely v testu asi zhruba 3,5hodiny ale je možné že vydrží i těch5hod -prostě ověřuj :wink: ,512Mb Ram je ideál na hry a na ve náročnější-stačí to dost dobře,zpracování jsem nenašel ale asi to bude plast-ten stačí ale neí to kov :razz: lale záleží jak je udělanej i dobžře udělanej plasták stačí :wink: ,cena dost slušná :wink:
akže podle toho vypadá dost dobře a mohla ne že říkám že je,ale mohla by to být výborná koupě.
Odpovědět

Zpět na „Rady s výběrem a porovnání“