Přechod z ADSL na WiFi...(ping?)

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
Gudboj
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Přechod z ADSL na WiFi...(ping?)

Příspěvek od Gudboj »

Dobrý den,

mám ADSL 256/64 od ČT a s jejich uplatněním FUP po stažení 250 MB se mi z toho stane šnek 64/64 :sad:

Našel jsem firmu, která provozuje síť WiFi a nabízí rychlost cca 300/64 za 800,- /měsíc. Je to bez debilního (omlouvám se za ten výraz) FUPu a tak mě to dost zajímá. Chci se zeptat, jestli mi bude ten upstream 64 kbit na hraní her po síti stačit. Teď na mým ADSL mám 64ku taky a ping je vždy dobrej, tak kolem 30 - 90. Je to u WiFi stejný nebo tam často rychlost kolísá a těch 64 neni jistejch?

Ptám se proto, že ta samá firma taky nabízí 192/128 za asi 1000,- tak váhám...

Děkuji za odpověď.

PS: jsem z Českých Budějovic, tak kdyby někdo věděl o výhodnější nabídce, sem s tím :D díky

PS2: nechci tej firmě dělat reklamu, ale třeba narazím přímo na uživatele té sítě a odpoví mi přesně... je to firma STARNET (http://internet.starnet.cz)
- jestli ten odkaz vadí, napište mi a já ho smažu -
cpu: Intel Core 2 Duo E8400 @ 4.2 GHz, 1.35V, AC Freezer 7 Pro mb: Gigabyte EP45-UD3R ram: A-Data Vitesta EE DDR2 800+ MHz 2x 2048 MB 4-4-4-12 2.06V gpu: ATI Radeon HD4870 TOXIC (512MB) @835/4240 MHz hdd: Seagate Barracuda 7200.12 500GB + 1TB mechanika: NEC ND 4550@4551A Labelflash psu: CoolerMaster SilentPro 600W case: Thermaltake Tsunami Dream silver system: Windows 7
johny128
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od johny128 »

tak na toto ti asi nikto neodpovie...ono to aky je ping nerozhoduje ci je to kabel ci wifi ale samotny provider, takze ak tu nie je nikto kto starnet ma...nezostava ti nez len vyskusat.. :( ale myslim ze ak by nestacilo tak si das to /128 , myslim ze zvysit rychlost sa da jednym telefonatom ;-)
B@RT
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od B@RT »

on to je dvousečné, mam 1024/256 (Optimal) když sosám tak sem na 64 přesně jako ty ale pořád můžu všechno hrát protože u her nejde o rychlost ale hlavně o Ping, pokud bys měl na modemu dobrej pink zahraješ si i na něm, co je v okolí Wi-Fi tak to dost kolísá a na pohodový hraní to není, jedině jestli mají akci nazkoušku (třeba měsíc) tak to zkus a neodhlašuj hned ADSL a pokud to nepojede tak jim to vrať přeci jenom kabel je kabel a pokud máš tyhle pingy teď tak to špatné není (kvalita vedení vzdálenst od ústředny)
Sbírka grafických karet:
3Dfx B@RT Collection

Sbírka PC:
Intel B@RT Collection
tomm
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tomm »

Jestli je mezi vašim barákem a přístupovým bodem poskytovatele přímá viditelnost, tak si objednej technika na změření signálu (většinou to nic nestojí) no a pokud naměří kvalitní signál, tak si můžeš být SKORO jistý, že bude i dobrý ping.

píšu SKORO protože odezva (ping) a rychlost WiFi je závislá na podmínkách (rušení, počasí, anténa).

pak si radši detailně přečti smlouvu o poskytovaných službách. tam se většinou dozvíš garantovanou rychlost apod. někde třeba není garance žádná.

nejlepší ale je požádat o zkušební provoz. tam se ukáže pravda.

jinak sám mám wifi 128kbps a odezva je krásná. při hustém dešti je už ale znát delší odezva.
karf
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karf »

pingy u wifi nezáleží ani tak moc na signálu, vzdálenosti nebo hw ale hlavně na tom, kolik lidí je současně připojeno na dané ap. Pokud tam bude ho*ado, které bude tahat a sdílet s ostatníma, tak si nezahraješ. U nás v síti se tohle řeší prakticky od začátku. Před nedávnem se ale přešlo na staros a je tak možný monitorovat přenosy v síti a na loupežníky si pěkně posvítit :-) jinak při hraní v síti máme pingy od 20 do 50 a do internetu jsou tak od 30 do 70
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
tomm
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tomm »

karf píše:pingy u wifi nezáleží ani tak moc na signálu, vzdálenosti nebo hw ale hlavně na tom, kolik lidí je současně připojeno na dané ap. Pokud tam bude ho*ado, které bude tahat a sdílet s ostatníma, tak si nezahraješ. U nás v síti se tohle řeší prakticky od začátku. Před nedávnem se ale přešlo na staros a je tak možný monitorovat přenosy v síti a na loupežníky si pěkně posvítit :-) jinak při hraní v síti máme pingy od 20 do 50 a do internetu jsou tak od 30 do 70
s tím nesouhlasím. při blbém signálu musí modem často opakovat a přepínat na nižší rychlosti (což ale nemá vliv na inet). zkus si místo externí antény zapojit malý pendrek a uvidíš ten ping se zvedne z 50ms třeba na 250ms a více (tedy pokud vůbec chytneš signál).
a zatížení nebo přetížení AP jsou jen výmluvy. tohle si musí pohlídat poskytovatel a je v jeho povinnostech každému poskytnout dostatečnou odezvu a rychlost (není-li ve smlouvě jinak). :twisted:
johny128
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od johny128 »

tomm píše:tohle si musí pohlídat poskytovatel a je v jeho povinnostech každému poskytnout dostatečnou odezvu a rychlost (není-li ve smlouvě jinak). :twisted:
ale prd, neviem o tom ze by zmluvy boli na garantovane odozvy alebo co...mas rychlost, ok, ale aka je odozva...inac myslim ze troska prekrucas co pise karf, on napisal ze "nezalezi ani tak moc na" ...takze zalezi, ale este viac zalezi na...
tomm
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tomm »

johny128 píše:ale prd, neviem o tom ze by zmluvy boli na garantovane odozvy alebo co...mas rychlost, ok, ale aka je odozva...inac myslim ze troska prekrucas co pise karf, on napisal ze "nezalezi ani tak moc na" ...takze zalezi, ale este viac zalezi na...
nevím jak u vás, ale u mého poskytovatele je klidně možné reklamovat špatnou odezvu. a to mám připojení bez garance. možná to tak ale všude není :?

je pravda že to záleží na vytížení AP. ale pokud je poskytovatel solidní, nenechá vás s odezvou třeba 200ms.
karf
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karf »

tomm píše:s tím nesouhlasím. při blbém signálu musí modem často opakovat a přepínat na nižší rychlosti (což ale nemá vliv na inet). zkus si místo externí antény zapojit malý pendrek a uvidíš ten ping se zvedne z 50ms třeba na 250ms a více (tedy pokud vůbec chytneš signál).
a zatížení nebo přetížení AP jsou jen výmluvy. tohle si musí pohlídat poskytovatel a je v jeho povinnostech každému poskytnout dostatečnou odezvu a rychlost (není-li ve smlouvě jinak). :twisted:
co je špatný signál? měl jsem wl138g asus kartu a PAN 10db anténku. Signál podle win jsem měl špatný až dobrý. 1-2 čárky vyjímečně 3. Hrál jsem CS v mezích normy. Pak jsem měl 25db síto na wl500g a nijaký pokrok k lepšímu jsem nezaznamenal (s kartou dávalo to síto 4 čárky)
vzdálenost cca 1300m s viditelností
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
tomm
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tomm »

karf píše:co je špatný signál? měl jsem wl138g asus kartu a PAN 10db anténku. Signál podle win jsem měl špatný až dobrý. 1-2 čárky vyjímečně 3. Hrál jsem CS v mezích normy. Pak jsem měl 25db síto na wl500g a nijaký pokrok k lepšímu jsem nezaznamenal (s kartou dávalo to síto 4 čárky) vzdálenost cca 1300m s viditelností
ta PAN 10dB anténka se dá použít myslím do 1500m, tak to v tvém případě byla snad pohoda. takže i kdybys použil jakkoliv super anténu, to už by brzdil jenom poskytovatel, protože signál si měl dobrý.

nechci tady slovíčkařit. ping záleží na providerovi i na signálu. pokud dáš anténu za okno a zatáhneš žaluzie, tak spadne ping i rychlost.

btw, není důležitý jenom signál u klienta. já jsem připojený k AP a signál mi to udává většinou 1 až 10 ze 100. poskytovatel mi nahlásil u nich výborný signál (-67 ale to nevím co je za míru). proto nějakýma čárkama ve win nebo v nastavení modemu bych se moc neřídil.

P.S. btw, paříš Quaka nebo CS? :twisted:
Naposledy upravil(a) tomm dne ned 8. kvě 2005, 19:32, celkem upraveno 1 x.
tomm
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tomm »

to Gudboj: zažádej o vyzkoušení. při něm se vše ukáže :wink: my sme to taky napřed odzkoušeli a až pak do toho šli. nic to nestojí, ani když ti to nebude vyhovovat.
johny128
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od johny128 »

tomm píše:nevím jak u vás, ale u mého poskytovatele je klidně možné reklamovat špatnou odezvu. a to mám připojení bez garance. možná to tak ale všude není :?

je pravda že to záleží na vytížení AP. ale pokud je poskytovatel solidní, nenechá vás s odezvou třeba 200ms.
hmm...asi mesiac som behal na odozvach 500ms atd...a moj isp sa tvaril ze v poho...pravidelne vypadky a tak...takze nie, u nas nie je mozne reklamovat zlu odozvu .. :(
tomm
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tomm »

johny128 píše:hmm...asi mesiac som behal na odozvach 500ms atd...a moj isp sa tvaril ze v poho...pravidelne vypadky a tak...takze nie, u nas nie je mozne reklamovat zlu odozvu .. :(
500ms :o tak to je děs.

i když já měl taky problém s připojením, skoro čtvrt roku to bylo náladové jako počasí, padalo to, rychlost kolísala, stránky se načítaly až napodruhé nebo až napotřetí... až jsme nakonec přišli na to, že problém byl v modemu. měl jsem asus wl-330b a ten byl šíleně nespolehlivý (normálně ztrácel odeslané pakety). teď mám OvisLink 1120AP a pohodá :-)
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

Hmm.. hlavne 800 za 300Kb linku.. to bych se na to vykaslal.. za 800 mas nadherne slapajici 512 DSL...
Telecom suxx.. :wink:
tomm
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tomm »

Maxtor píše:Hmm.. hlavne 800 za 300Kb linku.. to bych se na to vykaslal.. za 800 mas nadherne slapajici 512 DSL...
jo, ale s agregací a s limitem :wink:
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

Limit je pravda, no.. :( ale nekteri operatori maji data navic dost levny... jakoze za tech 800,- - 900,- mas limit 20GB...
Jinak s agregaci bych si starosti nedelal.. u my 512ky u contactelu mam pingy max do 30ti a linka jede porad stabilne na 490ti.. jakoze mi to jeste nikdy neslezlo niz...
tomm
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tomm »

Maxtor píše:Limit je pravda, no.. :( ale nekteri operatori maji data navic dost levny... jakoze za tech 800,- - 900,- mas limit 20GB...
Jinak s agregaci bych si starosti nedelal.. u my 512ky u contactelu mam pingy max do 30ti a linka jede porad stabilne na 490ti.. jakoze mi to jeste nikdy neslezlo niz...
tak to seš spokojený ne? :D (a)dsl se vyplácí při vyšších rychlostech. já mám WiFi 128kbps bez omezení za 300 měsíčně :-) a řekni mi kdo z drátových poskytovatelů ti nabídne pevné připojení v podobné cenové kategorii. nikdo. nějaké adsl 512/128 stojí třeba 600Kč měsíčně (tiscali), ale připočti tarif telečumu (asi 300,- měsíčne) + pronájem zařízení (třeba 200,- měsíčně). naráz se to vyšplhá na 1100 Kč měsíčně a to v tom ještě není DPH. navíc se uvážeš na rok nebo dva... no prostě drahé jak cosi. s WiFi koupíš jen modem, anténu (cca 3000,- jednorázově) a pak platíš jen měs.poplatek (no a ještě platíš telefon, ikdyž to se wifi netýká) a někdo má ještě jednorázový reg.poplatek.
ale jak říkám, pro vyšší rychlosti je jasně lepší kabelovka nebo (a)dsl, podle mě.
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

njn.. kabelovka je luxus, ale ja mam smulu.. u nas kabel ee.. :)
Jinak DLSko stejne za chvili zmenim, protoze presne jak pises mam momentalne jeden z tech drazsich tarifuu a u Wifi.. nevim.. ja s bezdratem nemam moc dobry zkusenosti.. ale pokud bych mel moznost za nej dat par korun, tak bych se tomu asi nebranil.. ale u me je momentalne jasna vyhra DSL.. navic ne kazdej operator ma FUP nastaveny tak nizko jako Telecom, i kdyz ja mam i tak radeji limit..
Gudboj
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Gudboj »

Maxtor píše:Hmm.. hlavne 800 za 300Kb linku.. to bych se na to vykaslal.. za 800 mas nadherne slapajici 512 DSL...
Seš nějakej chytrej. Já potřebuju připojení, ve kterým mám jasno, kolik budu platit za měsíc. Nějaký limity a placení za každej další GB je pro mě dost blbý. Jasně, že kdyby existoval ADSL poskytovatel, co nemá FUP ani placení za stažený data navíc, tak bych si modem nechal a jenom přehodil operátora. Ale bohužel, žádnýho takovýho neznám.

A těch 800 s DPH za skvelejch 306 kb/s je podle mě fakt super. Já teď platim ČT za 256/64 s FUPem na 250 MB kolem 1200,- každej měsíc. (je v tom teda i paušál za telefon asi 300)
Nejlepší to maj ti, co bydlí v paneláku. maj buď kabel nebo WiFi společně a platí asi 350,- za 1024 kbit :evil:
cpu: Intel Core 2 Duo E8400 @ 4.2 GHz, 1.35V, AC Freezer 7 Pro mb: Gigabyte EP45-UD3R ram: A-Data Vitesta EE DDR2 800+ MHz 2x 2048 MB 4-4-4-12 2.06V gpu: ATI Radeon HD4870 TOXIC (512MB) @835/4240 MHz hdd: Seagate Barracuda 7200.12 500GB + 1TB mechanika: NEC ND 4550@4551A Labelflash psu: CoolerMaster SilentPro 600W case: Thermaltake Tsunami Dream silver system: Windows 7
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“