Zakoupil jsem si novej hadr a dle rad z tohoto fora ho rozdělil na 2 oddíly.No po čase jsem oddíly přerozdělil co se týče velikosti a pak vznikl ten problém.JInak bych chtěl upozornit,že mé tech.výrazy nemusí být zrovna odborné.Dělal jsem to pomoci Partiton magic a během doby co to comp přechroustával tak jsem musel odejít a tak nevím jestli jsem něco neprošvihl.Každopádně system nešel nahodit a tak jsem se rozhodl instalovat znovu.Po najetí příkazu kam chcu instalovat OS se objevily 2 oddíly roazdělené tak jak jsem je udělal a označené jako NTFS.Jenže jak jsem do nich chtěl nainstalovat tak systém hlásí,že to není kompaktibilní s OS XP.Bootovací disketa partition magic mě nepomohla a tak jsem použil fdisk se spouštěcí disk.W98.Tam jsem vytvořil nový oddíl a při instalaci se to normálně chytlo akorát se posunuly čísla disku.Takže teď mam v exploreru
C asi 7mg D tam mi to šouplo instalaci no a E toje ten zbytek.Jak to naistalovat na C??
Díky.
jak na to?
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- adam adamovic
- Nováček

-
- MaWa
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
nekompatibilní ntfs svazek s windows xp může být:
a) clustery menší nežb 512byte...to snad ale v PM ani nejde udělat...
b) ntfs je víc verzí...konkrétně cca 5...a myslim, že v partition magicu lze při vytváření toho oddílu nastavit, jaký ntfs to má bejt...zda NT4.0 compatible, Win2k compatible, WinXP compatible, WinXP enhanced, nebo NTFS 5.0. winxp umí vsechny ntfs krome prvniho (zcela) a posledniho (castecne, tzn nebyly by pristupne nektere features). takze je mozne ze jsi vytvoril ntfs v te prvni verzi pro NT4.0...
no kazdopadne nejlepsi by bylo asi zazalohovat data, odstranit vsechny oddily, a pri instalaci xp nechat ten oddil vytvorit a zbytek si dodelat partition magicem po instalaci...
a) clustery menší nežb 512byte...to snad ale v PM ani nejde udělat...
b) ntfs je víc verzí...konkrétně cca 5...a myslim, že v partition magicu lze při vytváření toho oddílu nastavit, jaký ntfs to má bejt...zda NT4.0 compatible, Win2k compatible, WinXP compatible, WinXP enhanced, nebo NTFS 5.0. winxp umí vsechny ntfs krome prvniho (zcela) a posledniho (castecne, tzn nebyly by pristupne nektere features). takze je mozne ze jsi vytvoril ntfs v te prvni verzi pro NT4.0...
no kazdopadne nejlepsi by bylo asi zazalohovat data, odstranit vsechny oddily, a pri instalaci xp nechat ten oddil vytvorit a zbytek si dodelat partition magicem po instalaci...
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
- adam adamovic
- Nováček

-
Díky za radu. Povedlo se,ale ještě mám jeden dotaz.Obnovoval jsem data pomoci easy recovery a obnovené soubory nemají korektní češtinu.MaWa píše:nekompatibilní ntfs svazek s windows xp může být:
a) clustery menší nežb 512byte...to snad ale v PM ani nejde udělat...![]()
b) ntfs je víc verzí...konkrétně cca 5...a myslim, že v partition magicu lze při vytváření toho oddílu nastavit, jaký ntfs to má bejt...zda NT4.0 compatible, Win2k compatible, WinXP compatible, WinXP enhanced, nebo NTFS 5.0. winxp umí vsechny ntfs krome prvniho (zcela) a posledniho (castecne, tzn nebyly by pristupne nektere features). takze je mozne ze jsi vytvoril ntfs v te prvni verzi pro NT4.0...![]()
- MaWa
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele: