AMD Athlon 2800+, MB MSI K8N-NEO-FSR-NFORCE3 250, 512 MB 400Mhz RAM, windows XP SP2
nenabootovani windows XP z diksu SATA II
Moderátor: Loki5567
Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
- xkacerx
- Nováček

nenabootovani windows XP z diksu SATA II
Zdravim, mej jsem stary disk Maxtor 40GB PATA jako systemovy a k tomu slave hitachi 80GB SATA II. Ghostem 9.0 jsem udelal obraz stareho disku na ten Hitachi, pri zaskrtnutych volbach "copy MBR" a "boot OS". Tato operace probehla bez problemu. Pri odpojeni disku Maxtor a ponechani pouze disku Hitachi SATA II, system nenabehne. Vypadne pouze hlaska ze nenasel operacni system. Nevite nekdo jak windows prinutit k nabootovani.
Diky
AMD Athlon 2800+, MB MSI K8N-NEO-FSR-NFORCE3 250, 512 MB 400Mhz RAM, windows XP SP2
- Dony
- Středně pokročilý

- HaDy
- Nováček

No jo, to je problém Ghosta. Pokud by jsi teď ten novej disk projel třeba partision magicem, tak ti hodí chybu (partision croses 1024 cylinder a není budovací)Problém je v tom že tenhle prográmek neumí vytvořit boot pro xpa.
Musíš použít jiný klonovací program třeba: zrovna si nevzpomenu na žádný:(
- mám pocit že přímo na hitachi webu se dá stáhnout jejich tools a v tom to jde
- jinak na webu westernu najdeš tools a v něm je přímo možnost copy partision for winxpSP2.
nebo ten disk sformátovat ve WinXp+SP2, nebo třeba přímo hitachi tools a pak nainstalovat new systém a data jen překopírovat...
Musíš použít jiný klonovací program třeba: zrovna si nevzpomenu na žádný:(
- mám pocit že přímo na hitachi webu se dá stáhnout jejich tools a v tom to jde
- jinak na webu westernu najdeš tools a v něm je přímo možnost copy partision for winxpSP2.
nebo ten disk sformátovat ve WinXp+SP2, nebo třeba přímo hitachi tools a pak nainstalovat new systém a data jen překopírovat...
- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
No, pokud jsi nejdřív přidal nový disk a až pak to zkopíroval, tak je možné, že je chyba v souboru boot.ini, který obsahuje odkaz na bootloader starého disku a v okamžiku, kdy ten disk odpojíš, tak to nenaběhne. Editace boot.ini a opravení řádky s cestou k zavaděči (udává se tam právě přímo číslo disku, které takhle nemusí sedět) by mohla problém vyřešit...
2 HaDy : Ty už to nehul...
2 HaDy : Ty už to nehul...
The problem has been eaten.
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou

Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
- HaDy
- Nováček