ucinnost vodnika (nemali by byt s vodnikom lepsie teploty?)

Chlazení PC pomocí vody - vodní systémy, bloky, hadice, nádoby, kompresory, atd.

Moderátor: morke

Odpovědět
Konqueror
Začátečník
Začátečník

ucinnost vodnika (nemali by byt s vodnikom lepsie teploty?)

Příspěvek od Konqueror »

Chcel by som sa spytat, vodnika mam celeho od ertyho, napojenu mam gk a cpu, zda sa mi ze nemam celkom adekvatne teploty.

Na nepretaktovanom procesore (2.8 GHz prescott) mam idle 30 stupnov (ked uz je zohriata voda na prevadzkovu teplotu), burn 44 stupnov a postupne stupa az na 50 kde sa zastavi. Lenze sa mi to nejako nezda, lebo ked dam prst na waterblock, tak je vlazny. Voda ma tiez iba 27 stupnov. S box chladicom som maval tak tych 59 stupnov po maximalnom pareni. (teploty som odcitaval z motherboard monitoru) Mozno to je tym ze mam mensi radiator iba na 12 cm fan, ale aj tak mi to neda ked ma voda relativne nizku teplotu.

Neviete v com by mohol byt problem? :?
Xan
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Xan »

nemáš tam moc pasty nebo nějak špatně přitlačený?
XPM
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od XPM »

ja mam taky na prescottu 3ghz max 51*C blok od ertyho/ blok mám teplý při burn. je to tím radiátorem. Možná zkus lepší pastu ale ty teploty jsou s prescottem v poho :wink:
Obrázek
PROJECT: Digital Fantasy
Více na mých www
Pajax
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pajax »

[IMHO]Jestli má voda 27°C a procesor tak při nějakých 89W a plošce 112mm2 + heatspreader by procesoru měla být maximálně voda+20-22°C. Takže ty teploty do 50°C jsou OK.
To podle testu na PCT. Kde byl použit barton 2500@3200, který snad 70W může mít...[/IMHO]
Co tě nezabije teď, to uspěje později.
Slepé uličky je třeba prozkoumat a světu oznámit: Tudy ne, přátelé.
"Very sad life. Probably have very sad death, but at least there is symmetry."
risomas
Nováček
Nováček

Příspěvek od risomas »

No ja mam Xp1600+ @1800mhz 1.9V malo by to mat cca 100W blok som si robil sam vrtackou takze by nemam byt bohvie co + este mam na NB a GK bloku od Radka. A teploty mavam voda=vzduch+8-9 C, procesor=voda+10 C. Takze ten blok od ertyho by mal byt lepsi. Mozno mas slaby prietok (uzke hadicky) alebo slaby vymenik. Ja mam cerpadlo micra400 prerobene na prietokove a block mam 35cm*20cm*8cm hlinnikove rebra a je tam 24 medennych trubiek mam to rozdelene na polovicucize voda ide paralene 2*12trubkami na tom su 2x12cm vetraky na 5V
Odpovědět

Zpět na „Voda“