Problem s DVi u Aceru AL1715smd

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

Odpovědět
Arnie
Začátečník
Začátečník

Problem s DVi u Aceru AL1715smd

Příspěvek od Arnie »

Mam takovy maly problem zakoupil jsem si tento monitor z nadseni pomeru cena vykon ale hned prvni den me velice sklamal.Co se tyce obrazu tak nemam vytki ale funkcnost DVI vstupu to uz je kapitola sama pro sebe.Na prvni pohlem vsechno vypada bez problemu po zapojeni na DVI vstup vsechno slape jak ma ale pri zapnuti PC po nejake casove prodleve cca 3 hod. me cekalo nemile prekvapeni k memu udivu po zapnuti PC byl obral rozpadnuty na ruzne dily pripominajici puzzle a mel jsem na obrazovce 2 x kurzor mysi rekl jsem si to bude nejaka malickost tak jsem monitor vypl a zapl a dle meho ocekavani jel ale nedalo mi to a zkusil jsem ho znovu zapnout a vypnout a co se nestalo :shock: Zustala cerna obrazovka coz me trochu zarazilo tak jsem ponitor zkousel stale vypinat a zapinat a porad nic nakonec jsem monitor zapojil na analog vstup a zadny problem,pri opetovne pepnuti na DVI vstup stale cerna obrazovka tak jsem vzal monitor k sousedovi a u neho to taky zkusil a delalo to stale to same rekl jsem si nu co to pujdu zreklamovat ale na druhy den jsem prisel do prodejny a tam jim moitor FUNGOVAL NA DVI :o Prodavac se na me jenom usklibl a rekl jestli jsem nemel prevraceny kabel dvi stranu ktera patri do pc tak jetli jsem ji nemel v monitoru to jsem samozejme NEMEL nejsem debil .Tak jsem prisel domu vsechno fungovalo pak jsem sel ven po nejake te hodce jsem se vratil zpet zapl PC a co nevydim zase puzzle misto normalniho obrazu :sad: Nejvice me stve ze takovato chyba se da velice spatne zreklamovat :( Jak mi to zacne zase jebat tak to vyfotim a hodim jsem fotku ..Jo jinak jsem zkousel jestli nemam nejak dojebanydvi vystup na grafce mam 6800LE na 6800 NU 12/6 gpu 380 MHz ram 740 MHz.Zajimalo by me jestli to dela taky nekomu moc tady toho o AL 1715smd neni napsaneho tak snad mit tento prispevek admin nesmaze :oops: Jo jesne chcu poznamenat ze na analog vse slape bez problemu a toho puzle jse zbavim jenom tak ze vypnu monitor pak ze ho vytahnu ze zasuvky necham tak chvilku pak ho vrazim spatky do zasuvky a zapnu ho a pak bezi tak jak ma bez puzzle.Zaim cest
phi11
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od phi11 »

to si ma potesil, lebo som si ho chcel kupit, este porozmyslam ci ho zoberiem, pripadne by som ti dal info, skusal si to s ATI?
Arnie
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Arnie »

phi11 píše:to si ma potesil, lebo som si ho chcel kupit, este porozmyslam ci ho zoberiem, pripadne by som ti dal info, skusal si to s ATI?
No s ATIouk a to konkretne R9600pro jsem to zkousel a stale monitor nechtel ten den kdy mi klekl najet,ale na druhy den po prichodu domu s reklamacky jsem to uz na atine nezkousel.Zatim monitor jede jak ma le jeste jsem ho nezkousel pres noc vypnout natvrdo pres vypinac na prodluzovacce.
Arnie
Začátečník
Začátečník

Blbne DVI I D sub :(((

Příspěvek od Arnie »

Takze dneska jsem zjistil ze blbne i analog uplne stejne jako to dvi :( Vyzkousel jsem prehodit vstupy zrovna kdyz se mi opetne rozhodil obraz a to tak ze jsem monitor nevytahoval ze zasuvky jenom jsem ho vypl na prednim panelu a pote zamelil dvi vstup za d sub a cekal jsem ze to na analogu delat nebude ale to jsem se zmilil po zapnuti pc jsem vydel to same puzzle jako na dvi :( Tentokrat pridavam obrazek at mate trochu predstavu ale mam to focene jenom na web kamerce tak jse omlouvam za kvalitu ale dam ho sem az na to prijdu jak[/img]
eddie
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eddie »

ten obrazek pls, docela me to zajima..
Xaver0
Nováček
Nováček

Příspěvek od Xaver0 »

Presne to iste robi aj mne, ale na rozdiel od teba s inym monitorom aj grafickou. Monitor LCD Samsung 170T pripojeny cez dvi, graficka MSI Geforce 4 TI 4800SE. Skusal som uz vsetko mozne, ale velmi nepravidelne sa mi tiez rozkockuje obraz a zatuhne cely system, s mysou sa da robit. Problem u mna v ovladacoch asi bude tazko, pretoze mi to robi aj v linuxe. Na analogu to vobec nerobi. Skusal som nastavovat v biose - vypnutie fast write, vypnutie assign to vga ... Stale nic, kabel som skusal otocit opacne, nepomohlo, asi to bude problem s vystupom DVI na grafickej. Ze by to bolo doskou? mam Epox 8RDA+ s nforce 2. Poradte, dost ma to stve.
MaTTo S
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od MaTTo S »

Xaver0 píše:Presne to iste robi aj mne, ale na rozdiel od teba s inym monitorom aj grafickou. Monitor LCD Samsung 170T pripojeny cez dvi, graficka MSI Geforce 4 TI 4800SE. Skusal som uz vsetko mozne, ale velmi nepravidelne sa mi tiez rozkockuje obraz a zatuhne cely system, s mysou sa da robit. Problem u mna v ovladacoch asi bude tazko, pretoze mi to robi aj v linuxe. Na analogu to vobec nerobi. Skusal som nastavovat v biose - vypnutie fast write, vypnutie assign to vga ... Stale nic, kabel som skusal otocit opacne, nepomohlo, asi to bude problem s vystupom DVI na grafickej. Ze by to bolo doskou? mam Epox 8RDA+ s nforce 2. Poradte, dost ma to stve.
No lenze u teba je to chyba HW chyba grafickej karty a u neho je to chyba monitoru jemu to robi na viacerych grafickych a viacerych PC . Niekedy davnejsie som cital ze graficke karty po pripojeni cez DVI mali HW chybu niektore a takto blbol obraz a cez ANALOG to bolo vsetko v pohode ,. to jedine reklamacia karty , a u toho druheho reklamacia monitora ,
nemôzeto spôsobovat ze to LCD sa zahreje a zacne tot akto blbnut ved v reklamacke to zas nemali pustene 5 hodin atd. -
ThinkPad T430s@i7 16GBRAM + ThinkPad Tablet 64GB + ThinkPad X220@i7 8GBRAM .
Think service engineer .
nostrom
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

ACER AL1715smd

Příspěvek od nostrom »

Taky momentalne kupuju nove LCD, ten acer me nadchl parametry a DVI vstupem a nizkou cenou. Co jsem se ale nasledne docetl v diskusich me dokonale odradilo. Prijde mi ze kazdy druhy je zraly na reklamaci kvuli nefukcnimu DVI a nutnosti monitor vytahnout ze site aby vubec sel spustit. Nemam nic proti aceru (mam doma 2 notebooky ACER), ale radeji jsem zvolil znacku Benq, coz je sice taky napul ACER, ale na netu sem o nich cetl jen chvalu.
Intel i5 750@3,6Ghz, Gigabyte UD3, 4GB DDR3 Kingston, Gigabyte GTX 460 1GB, Corsair HX620W, 24" LCD Samsung P2450
Odpovědět

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“